צו 8 לזיכויים?

Gil Helfgott

New member
צו 8 לזיכויים?

שלום פורום יקר, היום שוחררתי ממילואים בצו 8 לאחר 35 ימים או 32 ימים לפי השלישות.
הסיפור הוא כזה: הגדוד שוחרר ביום רביעי שעבר לאחר 28 ימים של לחימה בעזה.
היו צריכים מתנדבים להשבוע, ימים ראשון עד רביעי כדי לנקות נשקים, לספור ציוד, לבדוק את תקינות הרק"מים וכו', בקיצר זיכויים. כמובן שהתנדבתי.
היום שוחררתי ובטופס אישור שמ"פ כתוב שבצעתי מילואים בצו 8 במשך 28 ימים + 4 ימים בצו 8.
אני חשבתי שאקבל את חמישי-שישי-שבת, אבל זה לא קרה.
האם הם רשאים לקרוא לי לצו 8 לצורך זיכויים ולא לצורך לחימה?
זה נראה כאילו הם ניצלו את המצב כדי להוציא עוד צו 8 במקום לקרוא לי לשירות מילואים רגיל,
אבל אז היו צריכים להודיע לי פרק זמן מסוים מראש, והם לא רצו.

תודה!

guya72

New member
מה בדיוק הבעיה ?

מבחינה שלישותית, הם לא הוציאו צו 8 חדש, אלא "קישרו" את התקופה של הזיכויים לתקופה בה היית בצו 8.
אתה התנדבת למטלה זאת - אז מה הבעיה ?

מור893

New member
יש פה בעיה רצינית

לא הסבירו לבחור שזה שהוא מתנדב , זה לא גורע מהעובדה שלא ישלמו לו . לכן יכל ללכת לעבודה ביום חמישי , אך הצבא ניצל את התמימות שלו
אני חושב שאתה צריך לעמוד על שלך בנוגע ליממ"ים ואם צריך גם לשלוח מכתב לקצין מילואים ראשי או לקבילות , לא ייתכן שאדם שעוזב הכל בצו 8 ל-32 יום ומתנדב לעשות
ימחי"ם לא יסבירו לו שלא ישלמו את הסופשבוע , הוא היה שוקל זאת מחדש , ואם הוא עובד משמרות ?!?!?! .
חוץ מזה לצה"ל יש מספיק כסף לשלם פנסיות תקציביות לנגדים מגיל 45 אז יש מספיק כסף גם ליממי:ם .

אושי231

New member
לפני שמתלהמים ופונים לכל העולם,

כדאי לפנות קודם למפקד היחידה שאולי לא היה מודע בכלל לדבר הזה.
כידוע במלחמה כמו במלחמה יש המון דברים שצריך לטפל בזה, ואל לנו לשכוח שהבחור גם אמור לעשות עוד אי אלו שנים במילואים, חבל שישרוף את עצמו ביחידה לפני שמיצה את האופציות האחרות.
&nbsp

אושי231

New member
קודם כל זה מלמד שלהבא- צריך לבדוק לפני מה מקבלים

דבר שני אני מציעה שתפנה למ"פ שלך ותדבר איתו על זה, שיוסיפו לך את הימ"מ
בטח זה משהו שבשלישות עשו על דעת עצמם (למפקדים הרי לא אכפת לתת ימ"מ כי זה לא יוצא מהסל של היחידה, זה סל של צו 8 וזה שונה)
&nbsp

למעלה