צו 8 לתושב חוץ בזמן ביקור בארץ

צו 8 לתושב חוץ בזמן ביקור בארץ

האם תושב מדינה זרה (שהוא גם ישראלי) שקיבל צו 8 בזמן ביקור בארץ חייב להתייצב למרות שיש לו כבר כרטיס חזור הביתה?

האם ישנה אפשרות להשתחרר, ואיך?

האם אדם שלא קיבל את הצו בעצמו בגלל שלא תפסו אותו בטלפון או בבית, עדיין מחויב בגיוס או שמותר לו לצאת מהארץ כי לא קיבל את הצו באופן אישי?

תודה.

אושי231

New member
תשובות

אם תושב מדינה זרה (שהוא גם ישראלי) שקיבל צו 8 בזמן ביקור בארץ חייב להתייצב למרות שיש לו כבר כרטיס חזור הביתה? כן, מחוייב להתייצב גם אם יש לו כרטיס חזרה הבייתה. בצו 8, בזמן חירום, זה לא תקף.

האם ישנה אפשרות להשתחרר, ואיך? מגישים לקצינת הקישור בקשה והיא בודקת. בכל מקרה לא משוחררים אוטומטית

האם אדם שלא קיבל את הצו בעצמו בגלל שלא תפסו אותו בטלפון או בבית, עדיין מחויב בגיוס או שמותר לו לצאת מהארץ כי לא קיבל את הצו באופן אישי? לא, הוא עדיין מחוייב בהתייצבות גם אם לא קיבל את הצו באופן אישי. אם לא יגיע יכול להיחשב כנפקד. צה"ל לוקח בחשבון שהפרטים שעידכנת במשרד הקישור הם הפרטים הנכונים ולכן אין סיבה שלא תקבל את הטלפון. כפי שכבר ציינתי, לא מסתפקים בטלפון אחד אלא לפחות 3 טלפונים ע"י חייגן אוטומטי, 2 טלפונים נוספים ע"י מטלפן אנושי, הגעה פיזית למקום המגורים ולמקום העבודה.

תודה על התשובות

כשאת אומרת מגישים לקצינת הקישור בקשה, מדובר על תהליך ארוך? או רק על פרוצדורה משרדית שברוב המקרים תאושר?
אני שואל בגלל שהטיסה כבר מחר, ולא יודע אם המנגנון יספיק לטפל בבקשה, כמובן שמדובר על נסיעה "הביתה" כך שזה חשוב מאוד לצרכי עבודה והמשך החיים הנורמלים, הרי מעסיקים במדינות אחרות לא כפופות לחוק המילואים וכו'....

שאלה נוספת, האם למרות כל הנסיונות הטלפוניים והגעה פיזית למקום המגורים עדיין לא אותר אותו אדם ולא קיבל את הצו ובכל זאת יצא מהארץ, האם ייחשב לעבריין ויעמוד לדין?

אושי231

New member
לגבי הגשת הבקשה-

לא מדובר בתהליך ארוך, אבל צריך לקחת בחשבון שזה עלול להתעכב בעקבות המצב. אני לא יכולה לומר לך אם זה יאושר או לא. יש מיקרים שמאשרים ויש מקרים שלא. זה תלוי בהמון גורמים כמו נחיצות המקצוע שלך, תקנים שצריך להעמיד, כ"א חסר ועוד.

לגבי השאלה השניה- כן, אם האדם יצא בכל זאת מהארץ למרות שהצו לא הגיע אליו הוא ייחשב לעבריין. כפי שציינתי, הפרטים שלך בקישור צריכים להיות מעודכנים ולכן אין סיבה שלא ישיגו אותך בטלפון או בבית.

sela v

New member
מי שלא גר בארץ מעל שנה וחצי

נדמה לי שזו התקופה. בכלל מוצא מיחידתו, ולא נראה לי שבמקרה זה היית מקבל צו 8. האם אתה גר שנים רבות בחו"ל? או זה משהו שעשית רק לאחרונה?

sela v

New member
אתה יודע שאם אתה מעל מספר ימים מסויים

נמצא בארץ אתה אמור לעשות מילואים? לא זוכר אם זה 45 או 90 ימים.

אושי231

New member
רק אם נגרע לר"מ 70

לא כולן נגרעים לר"מ 70 מסיבות השמורות ליחידה.

sela v

New member
נכון

מכיר את ר"מ 70, אבל לא מאמין שמישהו יתגורר הרבה שנים מחוץ לארץ, והוא לא יעבור ליחידה ר"מ 70. אחרת היחידה שמחזיקה אותו תפסיד תקן.

אותי אחרי כמה שנים שיחררו באופן מוחלט ממילואים.

למעלה