צו

moe777

New member
צו

לא ניגשתי ללשכה בצו ה1, קיבלתי בקשה בדואר רשום להגיע (שבועיים לאחר התאריך המקורי). אם לא אגיע גם כעת, מהו השלב הרשמי הבא ? טרם גיבשתי לחלוטין את הניסוח, על כן אינני מוכנה עדיין להתעמת עם ידידנו הירוקים.

zacki

New member
לא חכם לדעתי...

אם יש לך מה להגיד תגידי אותו, אם לא תבואי גם בפעם הבאה, זה עשוי להיחשב כניסיון להשתמטות (בלי שעברת בועדת מצפון וכו'), מה שעשוי לגרור מאסר.

shabaz

New member
לפי מה שאני הבנתי

הצו האדום הוא גורם הרתעה כדי להכניס לפאניקה, ועל פי חוקים מסוימים אין לזכות לצבא להכניס אותך לכלא כל עוד לא חתמת ואישרת שאתה חלק ממנו <<הפכת לחייל מצה"ל>>. וזה בהחלט לא יראה על השתמטות שכן אין להם עילה עדיין <<המקסימום שהם יעשו זה להתקשר ולשאול למה לא באת>> או: איך תעמולה יוצרת שדה מוקשים

Mיקי_

New member
הצו הראשון הוא מאד פשוט

רק ולבוא ולהצהיר על פציפיזם, (סירוב מטעמי מצפון) ולומר שלפי התקנות את לא חייבת להבדק עד לדחיה מהוועדה. וללכת הבייתה בשלווה. אין לך ממה להתחמק וממה לפחד. ההפך זה יוצר רושם רע. של השתמטות והתחמקות. את לא חייבת לגבש ניסוח מעבר ל2 המשפטים הללו. (לפחות לא עד שלב המכתב) לפרטים נוספים אני ממליצה לך להכנס לאתרים הרלוונטיים בקישורים שלנו.

כלום

בעיקרון שולחים שלושה צווי גיוס לפני שמגיע אחד אדום. ואז עוד אחד. ואז אחד שמאיים שאם לא תתייצבי, יבוא שוטר גדול ויקח אותך [מממ... קינקי...]. כלומר, בערך שישה צווים. לפעמים יותר, לפעמים קצת פחות. בכלמקרה זה עניין של כמה חודשים, ובכלמקרה לא צריך להבהל. קחי את הזמן, ורק תדאגי לרוקן את הדואר לפני שההורים רואים את המכתבים. זה יכול להדאיג אותם. כשתהיי יותר בטוחה את יכולה או להתייצב, או לשלוח מכתב שדורש לראות ועדת מצפון. למרות שנראה לי שעדיף לשלוח בכלמקרה כבר עכשיו מכתב לועדת מצפון. אם תתחרטי תמיד תוכלי לחזור לשרשרת-החיול (זה נשמע קצת מגונה, לא?) אחר-כך. אבל הדבר הראשון, לפני כל זה, זה לפנות לפרופיל חדש. תקראי מה שיש שמה, תלמדי את הכל, ותפני דרך הטופס שיש באתר ותבקשי שיצמידו לך מלווה-אישית, שתוכל לעזור לך לאורך כל הדרך.

למעלה