צחי הנגבי

ATAF151

New member
צחי הנגבי

האם צחי הנגבי ראוי להיות חלק מקדימה? הרי הוא התנגד להתנתקות (אם כי כיבד את החלטות הממשלה), והוא ממשיך בהצהרות ימניות לא פחות ממי שנשאר בליכוד. האם הוא יהיה מורד במפלגת קדימה?

יותר משראוי צחי הנגבי לקדימה,

ראויה קדימה לצחי הנגבי. בראיון טלביזיוני שנערך עימו לא מזמן (תוכנית הבחירות של ערוץ 1), הוא נשאל על המתפרעים בחברון. הוא אמר משפט שהסביר לי הרבה דברים, משהו בסגנון: "הלוואי והיה לי את האמונה שלהם, כמו שהיתה לי פעם..." (ולפני ש"אני כותב" יבקש סימוכין לאותה כתבה טלביזיונית: אני יודע שהציטוט לא מדוייק. אני מתחייב שזה היה רוח הדברים).

ATAF151

New member
לקדימה רשימה מצויינת

אם תסתכל על רשימת קדימה המסתמנת, תמצא המון אנשים מוכשרים מאוד, שאף מפלגה לא מתקרבת אליהם. בעבודה יש גם אנשים מוכשרים ב 12-13 המקומות הראשונים, אבל בזה זה נגמר. אבל יש גם כמה קלקולים בקדימה כגון הנגבי.

ATAF151

New member
וזה מה שטוב

רק אנשים שלא נחשדים בשמאלניות יתר, אבל מצד שני הם לא ימניים קיצוניים, יכולים לעשות הסכם שלום. מצד אחד נכונות לויתורים, מצד שני נכונות לתת בראש אם יש טרור. רוב הפורשים מהליכוד הם כבר שנים רבות היו מתונים בליכוד (לבני, שטרית, מופז, והבה, הירשזון, עזרא). אבל הם לא מחוייבים רגשית להסכם אוסלו, וזה מה שטוב. בנוסף יש ברשימה אנשים חדשים מוצלחים מאוד (דיכטר, רייכמן, ד"ר בן דוד - כלכלן בכיר מאוד, ד"ר אדטו - משערי צדק, תא"ל עמירה דותן, שלמה מולה ועוד). למעשה יש כבר כ 34 אנשים בעלי שם שכבר ברור שהם יהיו בפנים, לעומת כל מיני עוזרים פרלמנטריים או פעילי הסתדרות כאלו או אחרים ברשימות האחרות.

כנראה שכמו הנגבי,

גם הם איבדו את האמונה ... אהוד "ביבי וביבי וביבי" אולמרט, לא הפך לאיש שמאל קיצוני? שאול "קדימה יותר מידי שמאלנית" מופז, לא חשוד בשמאלניות יתר? להירשזון יש בכלל חוט שידרה ימני שמאלני? שטרית תמיד היה האגף השמאלני של הליכוד. היחידי שתמך בהסכם אוסלו. פרס, רמון ודליה איציק לא מחוייבים ריגשית להסכם אוסלו? אני ארשום את זה לפני. כדאי שתפנים: קדימה זו מפלגת שמאל. שלא ינסו למכור לך משהו אחר. (לא. אני לא חושב ששמאל זה קללה. רק שמאל מדיני שמתחזה לימין סופר מתון. קוראים לזה: "חזירות פוליטית").

קדימה היא מפלגת מרכז.

לא ימין מתון, לא שמאל מתון, לא ימין קיצוני ולא שמאל קיצוני. מפלגת מרכז פראקטית עם עין פקוחה למציאות.

"קדימה" לקבל מאחורה בבחירות

אף אחד לא יצביע לאולמרט ואלה שכן יצביעו בגלל שרון וזה לא מספיק יחביבי רק ביבי

ושוב מוכחת הרמה הגבוהה של מגיבי

"הליכוד".

אם תשאל בעבודה,

גם הם מרכז, את זה יגידו גם בליכוד. השאלה היא איזה קו מובילים חבריה. וזה קו שמאלני. אולמרט ופרס זה שמאל. שמאל נטו. אפילו כששאול מופז עבר, הוא אמר שהוא עובר למפלגה שמאלנית. אפשר לעבור ככה על קובעי המדיניות של קדימה. אחד אחד. שמאלנים. אתה מתבייש בעובדה הזאת?

תגדיר "שמאל"

האם פרץ הוא שמאל? ("סוציאל דמוקרטיה") האם מרץ הם שמאל? (יוזמת ג'נבה) האם חד"ש הם שמאל? (קומוניזם + נסיגה לגבולות 48) כשאני מסתכל על המפלגות משמאל לקדימה (עבודה, מרץ, חד"ש) וכשאני מסתכל על המפלגות מימין לקדימה (ליכוד בראשות נתניהו, איחוד לאומי, ישראל ביתנו...) אני רואה את קדימה במרכז.

גם האיחוד הלאומי רואה את עצמו במרכז

אם הוא רואה את מרזל מימינו ואת הליכוד, קדימה, העבודה וכו' משמאלו. מבחינה מדינית - אין הבדל גדול בין קדימה לעבודה. שתי המפלגות חוזרות לגבולות 67' (ההבדל הקטן הוא, שבקידמה, ע"פ הסעיף הראשון בחוקה שלה, שפעם "אני כותב" הביא, עדיין מאמינים בזכות העם היהודי על כל ארץ ישראל, רק ש... אין לעם היהודי מה לחפש בחלקים גדולים ממנו {גם אם הוא מצא}). לכן, אם אתה מגדיר את העבודה בתור שמאל, גם קדימה נמצאת שם. אף אחד לא יודע לאן יובילו אולמרט ופרס את קדימה. אף אחד גם לא שואל. כי הם מאמינים לשרון (אין בזה הגיון, אני יודע, אבל רוב המצטרפים לקדימה הצטרפו עוד לפני שידעו לאן קדימה מובילה, כי הם מאמינים לשרון. וגם כששרון איננו - הם נשארים שם)...

JOSEF272

New member
נסיגות חד צדדיות זה שמאל קיצוני

תתעורר קדימה לא מרכז היא יותר שמאלה ממרץ

ATAF151

New member
יש יותר מהליכוד

במפלגה יש הרבה יותר פורשי ליכוד מפורשי עבודה. יש בסך הכל 3 מהעבודה שאולי מחוייבים לאוסלו. אגב, שטרית לא תמך באוסלו, הוא נמנע בהצבעה מסויימת אחת מתוך כמה הצבעות, וזה משום שהבין שהדרך הנכונה היא היפרדות אולם גם הבין שהסכם אוסלו הינו בעייתי ומלא חורים. גם רוני בראון וגם הירשזון וכמובן אולמרט הם ימניים מלידה.

לא משנה המקור של חברי קדימה,

השאלה איזו דרך הם מובילים. שיטרית נמנע, כי הוא עדיין היה חבר ליכוד. הוא תמך. הוא מזכיר את זה כל פעם שהוא מתראיין. אולמרט ורוני בראון היו ימניים. אפילו קיצוניים, יחסית לליכוד. עד שנכנסו עיניינים אישיים. אולמרט תמך בברק (!) - זה ימין? רוני בראון שוכנע ע"י שרון בדרך השמאל בה הלך. אפילו שרון היה פעם ימין. אם שמיר נחשב לקיצוני שבמנהיגי הליכוד, שרון היה אחד החישוקאים שלו. אלו שהתנגדו אפילו לועידת מדריד (שהדבר היחידי שהיא נתנה, זה איזשהי פתיחה למו"מ). להזכיר שאחרי וואיי, לא לפני הרבה זמן, הוא היה מאלה שתקפו את ביבי על שמאלנותם? אם וואיי שלא פינתה יהודי אחד מהבית, זה שמאל. מה זו ההתנתקות? שמאל אפילו קיצוני !

um21

New member
רוני בראון והירשנזון שוחדו

הנשים של שניהם התקבלו לעבודה במשרדים שהשר המכהן הוא אולמרט. אז הם בחרו שנשיהם ימשיכו לקבל משכורת של 20 אלף ש"ח בחודש פשוט וקל

ATAF151

New member
שטויות

תאמין לי שלרוני בר און, עו"ד ותיק ומוכר, לא חסר לו משכורת של אשתו.

למעלה