צחצוח שיניים!!

lmerav

New member
אני לא יודעת בקשר לכולם אבל

רופאיי שיניים המליצו לי להתחיל עם השן הראשונה. בגיל 4 חודשים לילי שלי הוציא 2 שיניים. בגיל חצי שנה הוציא עוד 4. אז בגיל שנה אמרתי צריך..אחרת... בשל גילו הצעיר התחלתי לצחצח לו רק עם חיתול בד עם מעט משחת תות. הוא כמובן בולע אותה אבל אין שום חשש כי הכמות מזערית ממש. היום בגיל שנה וחצי אני עברתי למברשת והוא לא אוהב כל כך לצחצח אבל לי זה עקרוני ולדעתי זה פשוט חשוב: בוקר אחרי החלב וערב אחרי כל האוכל. ורק בקבוק מים לידו. כל דבר אחר גורם לעששת בלילה. רק בריאות.תהנה. מירב

lmerav

New member
קישור לשאלתי את רופא השיניים

שאלתי רופא שיניים בתפוז אולי תעזור לך גם.

אבא הייי...... ../images/Emo22.gif

אבא שלום לך, לפי מה ששמעתי ולפי מה שאמרו רופאי שיניים מומלץ לצחצח מהשן הראשונה.. הבן שלי הוציא שיניים בגיל 3 חודשים היו לו 2 שיניים. ואז התחלנו. עד גיל שנה הוא מאוד אהב ואחר כך כבר ממש שנא את זה. זה תלוי בילד. היום הוא בן 3(חודש הבא) הוא מצחצח שוב כבר מגיל שנה וחצי בערך. יש משחת שיניים ברבי היא מאוד טעימה ויש גם תות ומאוד לא מסוכן לילד. הבן שלי לפעמים שותה בולע את המים לא קורה כלום. וזה גם טעים מנסיון שלי.... כשהוא התחיל ממש לצחצח הוא היה יושב לידי במקלחת ורואה איך אני מצחצחת. בגללו היינו מצחצחים כל היום חחחח לא רק בלילה ובבוקר....החשוב הוא בלילה. הסברתי לו הוא ראה ואז למד.... לפעמים עזרתי לו וזה עבד בסוף. לא צריך בכוח ולא להכריח!!!! זה יבוא לבד כל ילד בזמן שלו. פשוט לעזור לו לעשות את זה ולהראות לו תמיד.... אתה יכול לקחת את הילד לסופר ולהראות לו איזה משחות יש כולם עם ציורים של ילדים. דמויות מצוירות וכ"ו... דמויות שילדים אוהבים.... דבר חשוב מאוד הוא לקנות את המברשת המתאימה לגיל של הילד. יש מברשות לכל גיל.... שיהיה לכם בהצלחה..... משימה לא פשוטה מקווה שתעמדו בה..... ממני אמא אוהבת...... בהצלחה מחזיקה לכם אצבעות....

אמיר.

New member
הם אומרים..

אם יש שיניים - לצחצח.. זה קצת סיפור לילד קטן מאד.. ----------- לדעתי הלא מוסמכת הכי טוב דרך חיקוי (הורים או אחים) וזה קורה כשהוא/היא יכולים להחזיק מברשת ולחקות. זה בערך בגיל שנה +. מה שכן - צריך לעזור להם ולפקח שבאמת מצחצחים ולא סתם מורחים. בגיל 3 - לביקור אצל רופא מומחה לילדים ומאז - כל חצי שנה. יקר ? סתימות יקרות יותר (שלא לדבר על יישור שיניים).

linet1

New member
גם אנחנו חשבנו שדרך החיקוי היא הטוב

מה שבפועל הסתבר כטעות. הילדה בת 4 וכבר עם חורים בשיניים. השבוע אנחנו אמורים לסיים טיפול של 4 פגישות. ההוראה המפורשת של הרופאה היא בבוקר לתת לה לצחצח לבד תוך השגחה והדרכה. בערב - אנחנו מצחצחים לה.

אמיר.

New member
חיקוי ובקרה.

גם לנו אמרו בוקר לבד בערב אנחנו (או בפיקוח). גם הראשונה שלנו עם חורים - שלשת הבנים .. טפו טפו...

למעלה