צחצוח שן ראשונה וויטמינים

הילית111

New member
צחצוח שן ראשונה וויטמינים

צחצוח שן ראשונה וויטמינים לקטנצ'יק (בן 8 חודשים) יש כבר שן אחת ראשונה באמצע הפה למטה.,חד שן,.. (לפני שבוע יצאה) איך אני מצחצחת לו אותה ? עם מברשת? עם משחה? הרי הוא לא יודע לירוק.. בנוסף הרי אחרי הצחצוח אמורים לא לאכול כלום כולל תמל אבל הבעיה שלפעמים לפני השינה הוא נרדם עם הבקבוק בפה ואם לא אז הוא מתעורר בלילה בארבע לפנות בוקר רוצה חלב.. אז איך אני גורמת שאחרי הצחצוח לא יאכל אחרת התועלת בצחצוח נפגמת לא? כמו אצל מבוגרים שאמורים לא לאכול אחרי הצחצוח בנוסף , כמו שאמרו לי בטיפת חלב אני נותנת לו כל יום 6 טיפות ברזל ו- 2 טפות ויטמין A+D שניהם של " טיפטיפות" אממה.... נגמר לי הבקבוקון של הויטמין A+D וכשבאתי לקנות בס.פ אמרו לי שאין יותר ויטמין D+A אלא רק ויטמין D . ונתנה לי בקבוק של טיפטיפות שזה ויטמין די בלבד . הרוקחת אמרה לי שהחליטו לא להמליץ יותר לתת ויטמין איי ורק די נותנים. קניתי את ה-D . האם צריך 2 טיפות ממנן כמו בויטמין D+A ?בנוסף מישהו שמע על ההוראה הזו? בנוסף האם אפשר לתת באותה כפית את הברזל והויטמין די ביחד? בבת אחת? תודה ושבת מקסימה

akavishon

New member
אני אפריד את התשובה לשני חלקים

א. בגילאים האלה, המטרה העיקרית של הציחצוח היא להקנות הרגלים יותר מאשר לשמור על הגיינת פה. ברגע שמתחילים בשגרת ציחצוח, העימותים בגילאים מתקדמים יותר יהיו זניחים, כי הצחצוח יהפוך להיות חלק משגרת היום. לגבי הציחצוח עצמו, אפשר פשוט לנקות את השן עם חיתול או לנקנות מברשת מאוד עדינה. אנחנו קנינו לפני כמה שנים בהולנד, אצבעון עם מברשת. לגבי הנקודה השניה של אכילה אחרי ציחצוח שיניים - אז בגיל הזה, אני לא חושב שזה נורא (אני לא רופא שיניים וזאת דעתי בלבד). מה שמאוד מאוד נורא, זה שאת מרגילה אותו להירדם עם בקבוק וזה יכול לגרום לו לנזקים. את חייבת לגמול אותו מהרדמות עם בקבוק ויפה שעה אחת קודם. תני לו לאכול את הבקבוק, צתחצחי לו את השיניים ותכניסי אותו למיטה. שאפילו לא יכנס למיטה עם הבקבוק. לגבי האכלה באמצע הלילה - גם מזה אפשר לגמול. בגיל הזה הם כבר לא צריכים לאכול בלילה. חשבת שאולי הוא צמא בלילה ? תנסי לתת לו מים כשהוא מתעורר בלילה. לנו יש לילד צמוד למיטה בקבוק מים (החל מגיל כמה חודשים) וכשהוא מתעורר בלילה, אנחנו שומעים אותו שותה וחוזר לישון. אצלינו גם הגדולה וגם הקטן לא אכלו בלילה בערך מגיל חמישה חודשים וחצי - חצי שנה.

חבר משק

New member
רוצה לחזק בנושא האוכל בלילה

כדאי לך להתחיל ולהרגיל את בנך שלא אוכלים בלילה כמה שיותר מוקדם, כי אחר כך יהיה יותר קשה לגמול אותו מההרגל המאוד מגונה הזה. הבן שלי כבר בן יותר משנתיים ועד אתמול היה רגיל להיות עם בקבוק סימילק במיטה. הוא היה מסוגל לפעמים לשתות יותר משני בקבוקים בלילה... אתמול החלטנו ששמים לזה סוף והוא קיבל בקבוק מים. לא היה קל, הוא קצת התקשה להרדם ואנחנו מקווים שההמשך ישתפר. שמעתי גם סיפורי זוועה על ילדים שגמלו אותם בגיל אפילו יותר מבוגר והיה להם הרבה יותר קשה. מעבר לזה כמובן שיש את הקטע של הבעיות בשיניים שעשויות להתפתח בהמשך כתוצאה מהאכילה בלילה. שלא נדע מצרות... שיהיה בהצלחה.

shno

New member
../images/Emo45.gif

אנחנו גמלנו את הילי מאכילות לילה בשלב מאוד מוקדם (סביב גיל חודשיים אם אני זוכר נכון). היינו המומים כשבמסגרת התייעצויות על ענייני שינה המליצו לנו לעשות זאת - וזו אחת העצות הטובות ביותר שקיבלנו.

akavishon

New member
יש לנו חברים שהיו בטוחים

שאנחנו מתעללים בילדים שלנו על זה שאנחנו גומלים אותם כלכך מוקדם מאכילה בלילה ובגיל מוקדם יותר מחיתולים. עד שהם משתכנעים לנסות גם לגמול מאכילה בלילה ומגלים שהילד/ה נשארים לישון עד הבוקר ולא מתעוררים בלילות ואז הם מברכים אותנו. אני כלכך גאה בקטן שלנו שעוד חודש וחצי הוא בן שנתיים וכבר גמול מחיתול (רק ביום, למרות שהיו כמה לילות בודדים שהוא התעורר יבש).

למעלה