צחקתי.... ונזכרתי.

lseugy

New member
צחקתי.... ונזכרתי.

הכנתי בשבת ציר ירקות. אבל הכנסתי גם ירקות שאינם מקובלים על שולחננו: קולורבי ולפת. אמרתי - אם לא ייצא טוב - מקסימום נזביל. יצא קצת חמצמץ אבל די בסדר. טעם חזק ומודגש כמו של ציר, אבל בסדר. לא יותר מזה. הכנתי את זה בסיר לחץ עם קצת שורש סלרי, פטרוזיליה ושמיר, גזר, דלעת, בטטה, בצל, קישוא, קצת טימין, מלח, אבקת מרק בצל ופלפל שחור.
אחרי שכיביתי את האש, הלכתי לישון. כבר היה כמעט חצות. אמרתי לעצמי - עד הבוקר יהיה מספיק קר כדי להכניס למקרר.
אז אמרתי... ח... ח... ח...

בבוקר כשקמתי התגלגלתי מצחוק.
אחת הבנות חזרה מהעבודה בחצות וחצי. היתה רעבה המסכנה. חשבה שזה שזה מרק, לקחה מנה כדבעי עם שקדי מרק ו... בלעה לתאבון.
בצהריים התקשרתי אליה ושאלתי אם היה לה טעים הדבר הזה. בשיא התמימות היא עונה לי "היה בסדר, למה?"
טוב... שיהיה לבריאות.
נזכרתי שלפני הרבה שנים, כשהייתי צעיר יפה וחכם (היום לא זה לא זה ולא זה) היה לי חבר שהיה לו כלב. היינו עדיין חיילים. אמא שלו בישלה אוכל לכלב ויצאה מהבית כשהיא משאירה את האוכל להתקרר.
החייל שלה חזר מהבסיס רעב, ראה סיר על הכיריים, פתח, הריח שזה טוב, לא הבין שזה האוכל של הכלב ובלע הכל. כשאמו חזרה הביתה - חושך בעיניים.
חודש אחרי זה, בכל פעם שראינו אותו נבחנו על ידו כמו כלבים. ח... ח... ח...
 

רוני1955

Active member
סתם שאלה.

אם אתה כבר טורח ועמל על הכנת ציר ירקות, למה אתה דוחף פנימה אבקת מרק?
 

lseugy

New member
סתם תשובה.

היו כמה סיבות ואני לא בטוח שאפילו אחת מהן נכונה כי המושגים שלי בבישול נמוכים יותר מהרצפה.
סיבה ראשונה - כתבלין.
סיבה שניה - בגלל ששמתי לפת וקולורבי הטעם היה יותר מדי חמצמץ וממש לא טעים. חשבתי להקהות קצת את העוקץ. הצלחתי לא רע. עובדה שאחת המפונקות שלי אמרה שזה היה בסדר. לא אמרה טעים מאד או טעים (ובצדק) אלא רק "בסדר".
סיבה שלישית - פעם ראשונה שאני מכין את זה והחלטתי שזה יתאים במסגרת הניסוי. שבמקרה ולא יצליח (מה שקרה) אז לא ניפול לגמרי (מה שבכל זאת הצלחתי - לפחות חלקית). כבר כתבתי באחד האשכולות הקודמים שבשבת הזו היינו רק היא ואני בבית וזה איפשר לי קצת להתפרע במטבח שבשבילי זה ממש טרפויטי.
&nbsp
אם זה לא נראה לך, כנראה שאתה צודק ולא אני (וזה היה לגמרי ברצינות).
&nbsp
הניסוי הבא שאני חושב עליו (לא, זה לא טיל גרעיני), זה ציר עצמות בקר.
שבוע טוב.
 

Maldini Girl

New member
ואו. הזכרת לי משהו גם

קודם כל בסוגיית הלפת- מאד אוהבת לשים במרק ירקות לפת! קולרבי לא ניסיתי.
&nbsp
לפני כשנה עבדתי בגן ילדים, בארוחות הצהריים היינו מקבלים קייטרינג עם מנת בשר+מנת פחמימה+מנת ירק. כשהיה נשאר בשר הייתי מביאה את השאריות (עצמות עוף עם מעט עור ובשר עליהן/ קציצות חצי אכולות) לחתול שלי, שהיה זקן ולא יכל לאכול בונזו כי זה היה לו קשה ללעיסה.
לפני שהייתי מגיעה הביתה הייתי הולכת לרכב על הסוסה שלי. בחווה היה מקרר, הייתי שמה שם את השאריות.
יום אחד באמצע הרכיבה אני מקבלת טלפון מבעל החווה "תגידי, מה זו השקית בשר במקרר?" אני: "אהה.. שאריות אוכל מהגן, למה?" הוא: "אכלנו את זה כדי לא לשתות בירה על בטן ריקה" אני (מזועזעת) "אבל...זה היה אוכל שהילדים אכלו והיה אמור ללכת לחתול שלי"

הוא: "אוכל זה אוכל".
 
למעלה