צידנית קלקר כמחסה לחתולים

satori79

New member
צידנית קלקר כמחסה לחתולים

שלום,

רציתי לדעת היכן אני יכול להשיג צידניות קלקר גדולות בשביל להכין מחסה לחתולי הרחוב מסביב לביתי?

ומה הקוטר המומלץ בשביל פתח כניסה?

האם פתח אחד בלבד יספיק?

תודה

dimitrygo

Active member
מנהל
אני ראיתי בסופרים - מביאים בהם דגים "על הקרח". אז אני מניח

שאפשר לבקש שם. הקופסאות שראיתי שם הן קצת שטוחות אז אולי אפשר לחבר שתי קופסאות כאלה כדי ליצור בית מחסה.
פתח אחד אמור להספיק, קוטר בערך 20 ס"מ והוא לא צריך להיות צמוד לתחתית אלא במרקח כ-20 ס"מ ממנה. בפנים אפשר לשים בגדים/מגבות ישנים.
אני רק רוצה לציין שלמרות כל הכוונות הטובות שלנו החתולים לא תמיד משתפים פעולה ולא תמיד מסכימים להשמש בקופסאות שאנחנו מכינים להם. הרבה מאוד תלוי במיקום - הוא צריך להיות שקט ומוגן.

דגלמנגה

New member
פתחי מילוט - לחשוב כמו חתול

חיות בר וכאלה שהסתגלו לחיי בר, יעדיפו תמיד מאורה, או מחסה, שיש בהם לפחות עוד פתח אחד, בנוסף לפתח הכניסה, כדי שאם יצור אויב על פתח אחד - אפשר יהיה להימלט. זו, אגב, אחת הסיבות מדוע שרותי-חתולים סגורים אינם אהודים על כל החתולים (במיוחד כאלה שנאספו מהרחוב ולמדו להישרד). רצוי גם שהפתחים ישקיפו על הסביבה ולא יופנו לעבר קיר.

dimitrygo

Active member
מנהל
הבעיה היא שחתול אינה חיית מארות בכלל אז אני לא יודע עד כמה

הרעיון של מספר פתחים הוא רלוונטי עבורם. זה לא אומר שלא כדאי לנסות

אבל אישית ניסיתי לשים אפילו ארגזים פתוחים במקומות מוגנים וחתולים לא רצו להשתמש בהם.

דגלמנגה

New member
בחתול הבית השתמר הרבה מאוד מ"חיית הבר" וזה חלק מהקסם שבו

בני משפחת החתולים אינם חופרים מחילות באדמה, גם לא חללים בגזעי עצים. הם תופסים או משתלטים על מה שנמצא מוכן.
לעניינינו, בארגז פתוח יש פתח אחד גדול שפונה לכיוון אחד; בלי מסתור מאויבים ובלי מילוט. מלבד מגן חלקי מרוח וגשם (אם הונח בכיוון הנכון) זה כמו ללכת לישון בוויטרינה. שום חתול שפוי בדעתו לא יעצום עין במקום כזה. תראה מה בוחרים חתולי הרחוב; מתחת למכונית חונה, יש מחסה ותצפית. בתא מנוע חם ונעים אין תצפית, אבל יש פתח מעל כל ציריה. בין שיחים בגינה או בעשביה גבוהה התצפית אולי לוקה, אבל יש מילוט לכל הכיוונים והרחש מסגיר מתגנבים וכו'.

אם אתה הולך לערוך ניסוי, מקם את פתחי הכניסה בדפנות שונות ולא קרוב זל"ז. וגם לא מול פתח מחסה אחר. ואל תשכח חורי הצצה. חתולים אוהבים לתצפת ולעקוב באין רואים
. בעינינו, שקונים מזון בסופר, זה מצחיק, כמו לשחק עם תינוק ב"קוקו", אבל אצלם זה שימור ההתנהגות של צייד. גרגרי מזון בתיבות יכולים לעזור בשכנוע.

כדי לדעת אם הניסוי הצליח, תן להם זמן לחקור ולהסתגל (חתולים נורא חשדניים). אח"כ, בלילה גשום וקר, עשה סיבוב עם פנס קטן וספר לנו כמה זוגות עיניים החזירו לך אור. תוכל לשפר מיקום וכיוון (של תיבות/פתחים) לפי מה שהצליח.

2X6 וזנב

New member
קלקרים: חשבתי שכבר חשבו על זה פה בתפוז אז נברתי קצת

תראה את השרשור הזה
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/16/179381235/בעלי_חיים/חתולים
בפוסט של Nnurit יש תמונה וגם מאיפה אפשר להשיג כאלה קלקרים ואיך לסדר להם חימום. אני מתאר לעצמי שיש עוד שרשורים כאלה פה בפורום (רק לחפש) כי כל שנה חוזר החורף ותמיד יש חתולים בחוץ.

למעלה