ציד דודאים- מסע ואיסוף

RainBird

New member
ציד דודאים- מסע ואיסוף בשלושים לחודש דצמבר זה- אנו מתאספים בצומת יהודיה (ראו מפה) בשעה 10:00 בבוקר כדי להתחיל מסע איסוף דודאים. במהלך המסע- אני אספר על הצמחיה המאגית של ארץ ישראל- וזה לוח הזמנים. 10 בבוקר- נפגשים בצומת יהודיה. עד 10:40 עושים קידוש כלים והודיה לאדמה. 10:40 יוצאים למסע לאורך נחל יהודיה- שם נחפש דודאים וצמחים מאגיים אחרים (חתיכה אחת של שורש לאדם כדי לא להפריע לאיזון הטבעי). 12:30 ארוחת צהריים על גדות הנחל 15:00 מתחילים את המסע חזרה בצד השני של הנחל. 16:00 המסע מתסיים. אלו שרוצים יכולים להצטרף לקפה ועוגה בביתי בטבריה הלא כ"כ רחוקה מהמקום ../images/Emo13.gif אז מה צריך להביא? 1. כלי חפירה ו-או בולין (סכין טיקסי לחיתוך של דברים מאגיים) 2. מקדם הגנה- ומעילים תלוי במזג האוויר. 3. מי שתיה. 4. שקיות לאיסוף אשפה- כחלק מן המנחה אנחנו נשאיר את המקום נקי- ונאסוף זבל של אחרים. 5. כלי קיבול מזכוכית או שקיק מאריג עבור הדודא. 6. מאכל כלשהו- כי ב12 עושים ארוחה משותפת וכלים רב פעמיים ולא חד פעמיים- כדי לשמור על הסביבה נקייה. 7. אלו שרוצים לכתוב את מה שאני ואחרים אומרים על הצמחיה להביא מחברת וכלי כתיבה- ורצוי סל עבור צמחים טריים. קצת מידע על הדודאים ועל הטיול עצמו- הדודא הוא אחד הצמחים הקסומים ביותר. הוא מקושר למרקיורי וסטורן, וליסוד האש. הוא אידיאלי עבור כשפי לידה, פריון והגנה אבל מכיל בתוכו תכונות מעצימות לשאר הצמחים. הדודא הוא צמח שגדל בצורה צפופה בצפון. אנחנו נאסוף אותו על גדות נחל יהודיה- הנחל נקי וצלול, ויש לצידו צמחים רבים בעלי סגולות מאגיות ורפואיות. הבולטים שבהם הם הערבות שמהן ניתן לעשות מטות, אבל גם ההרדופים הפראיים שמהם ניתן לעשות לחשי אהבה (זהירות הם רעילים!). סביר להניח שנמצא גם נענת בר- סירה קוצנית- שיזפים ושאר צמחים עם פולקלור וכשפים ורפואה. רק כמה הערות- נא לא לאחר. נשמח אם תאשרו את הגעתכם על גבי הפורום. ובבואנו לשם, נא להשאיר את המקום נקי. מצורפת מפה. ארדן.

gwizard

New member
../images/Emo45.gif אני מגיע אגב, שכחת לציין שדודא בעברית זה Mandrake או Mandragora בלועזית. רק כדי שכל חובבי הארי פוטר יעשו את ההקשר הנכון ../images/Emo13.gif

gwizard

New member
הוראות הגעה ארדן לא יודע לכתוב הוראות כי הוא לא נוהג ואין לו רישיון. הכי פשוט להסביר זה: 1. מגיעים עד לטבריה (לא משנה מאיזה כיוון). 2. יוצאים לכביש עוקף טבריה (92) וממשיכים בו עד שמגיעים לצומת יהודיה (יש שלט נחל יהודיה) שמהווה מפגש בין כביש 92 עם 87. הצומת נמצאת טיפה מזרחית לצומת עם כביש 888 שמגיע לפרק הירדן וקצרין. כולם מתבקשים לא להתעצל ופשוט לפתוח מפה. מיותר לציין כי רק בעלי רכבים יוכלו להגיע כי למיטב ידיעתי אין אוטובוסים שמגיעים לאיזור. אולי אני טועה (כי אני לא נוסע באוטובוסים) ומומלץ לבדוק עם מודיעין אגד.

RainBird

New member
יש אוטובוס אחד ביום אבל המפגש הוא ביום שבת אז- לא. ../images/Emo13.gif

אולי אגיע תלוי באוניברסיטה יותר מאשר בי. על כל פנים, הערה קטנה: מהנסיון של האיסוף הקודם לדעתי מוקדש זמן מועט מידי לחיפוש ולחפירה. בפעם הקודמת לקחת לנו 3-4 שעות למצוא דודא, ועוד כ2-3 שעות (תלוי בשורש) לחפור שורש אחד של דודא מבלי לשבור או לחתוך אותו. באותה פעם חפרו 3 אנשים במשמרות (כל פעם שניים עבדו) כאשר אחד מהם (שעבד כל הזמן) עסק בבנייה לפרנסתו והגיע עם עת חפירה מכובדת. לפי דעתי, אם רוצים להישאר עם כמות הדודא המתוארת בהודעה (שורש לאדם) עלינו להתכונן לכ5-6 שעות לכל הפחות לחלק של החיפוש והחפירה.

לודנסיה

New member
בעעע... אם זה לא היה בסוף העולם ימינה... הייתי שמח לבוא. :( אה כן, סוף סוף יש לי עברית במחשב. ^^ החלטתי להפסיק להיות עצלן.

Swicca

New member
אררג זה SWICCA, שכחתי להחליף סיסא מאז שידידה של הייתה כאן :p

למעלה