ציוד ילד ראשון עד מתי?

rinamlo

New member
ציוד ילד ראשון עד מתי?

בתי בת 6 וכמות הציוד שאני שומרת עצומה, האם אתם שומרים? אם כן איפה?
עגלה, עריסה, מיטה, טרמפולינה שומרים בטוח, מה עושים עם השאר? בגדים טובים כי את השאר כבר נתתי, צעצועי התפתחות השארתי את המושלמים ואותו הדבר לגבי שאר משחקים/פאזלים

הרגשה שלי לרוקן את כל הציוד הנלווה ולהיות משוחררת, מה דעתכם?

bubiba2

New member
אני שמרתי ושמרתי חדר תינוק קומפלט יתום במשך 5.5 שנים

בין בני הראשון לשני יש 5.5 שנים. בגיל שנתיים וחצי העברנו אותו לחדר אחר ואת חדר התינוק שמרנו כפי שהוא. מי שנכנס לבית וראה את החדר היה בטוח שיש גם תינוק. החדר היה יתום במשך 5.5 שנים.
בשלב מסוים החלטתי למסור את בגדי התינוק עד גיל שנה וחצי ובאותו חודש שמסרתי -10 ימים לאחר מכן נודע לי שאני בהריון. בגדי תינוק קניתי הכל חדש. מה שמסרתי היה במצב טוב ושמור למרות שהיה ארוז במשך 4 שנים.

11 חודש לאחר שבני השני נולד נקלטתי להריון וכיום לבני השלישי שבן שנה וחודשיים משתמשת בבגדים של בני הבכור שבן 8 (נולדו בחורף לעומת האמצעי שנולד באביב) והכל שמור במצב כמו חדש.

אני גם תקופה חשבתי לפרק את החדר ולארוז הכל למחסן כי זה 'מביא מזל רע' אך מצד שני אמרתי לעצמי שיש דברים שלא בשליטתנו והיה לי קשה לפרק את החדר. זה שראיתי חדר תינוק בבית זה נתן לי תקוה שביום מן הימים החדר יתמלא בבכי וצחוק תינוק.

זה תלוי רק בך ואיך שאת מרגישה.

rinamlo

New member
התחלתי במסירות

הדירה שלנו לא גדולה וחדר של הילדה הוא מאז היותה תינוקת, אז כמובן שפירקנו את המיטת תינוק -מיטת מעבר ועכשיו יש מיטה רגילה. את הציוד המסיבי אשמור, לא מזמן חברה הגיעה ולקחה 2 שקיות שחורות גדולות עם בגדים ודיברתי עם אמא מהגן שילדה לא מזמן בת ואמרה שבשמחה תשמח לקבל בגדים וצעצועי התפתחות, אז בשבועיים הקרובים מחכה לי עבודה.
&nbsp
טיפולים התחלתי באוקטובר שנה שעברה, אחרי 5 הזרעות הפסקה עקב מלחמה התחלתי בנובמבר סבב ראשון ארוך ומייגע שלא צלח מחכה לוסת על מנת להתחיל סבב חדש.
&nbsp
לגבי ההתרוקנות - הארון של בתי מלא בצעצועים ובגדים שלא בשימוש ותופס 4 מדפים גדולים!
החדר שלה פשוט עמוס ואין אפשרות למיין כי הארון תפוס, אז לכן הגיעה ההחלטה פשוט להעביר יכולתי גם למכור את הבגדים/צעצועים יש המון קבוצות וויתרתי על הרעיון כי זה גוזל זמן ומצריך התעסקות.
&nbsp

1me too1

New member
עד מתי לשמור.....

שמרתי את כל הציוד של הילדון במשך כמעט 6 שנים.
האח שלו אמור היה להיות קטן ממנו בדיוק ב 3 שנים, אחרי ההריון ההוא, היתה לי תקווה שמיד אכנס להריון נוסף ולכן שמרתי הכל.
אחרי קרוב לשלוש שנים של נסיונות, שלא צלחו, חברה נכנסה להריון ובלב כבד העברתי לה את הכל. חברה נוספת אמרה לי - את לא רוצה לתת לתינוק החדש שלך דברים שעמדו 6 שנים במחסן. והיא צודקת, בהנחה שאכנס להריון שוב בגלגול הזה - אני אקנה חדש.
&nbsp

Caitriona

New member
אני מסרתי חלק מהדברים לאחי

כי גם הדירה שלנו קטנה ואין בה מקום כבר לכל הבגדים. הבת שלי כמעט בת 3. ככה גם חסכתי לו
הוצאות על עגלת תינוק וסלקל ומנשאים שהם די יקרים, וכמובן הרבה בגדים. ככה חלק מהדברים עדיין "בסביבה" ואם אצטרך אוכל תמיד
לקחת בחזרה.
האמת שבשלב מסויים חשבתי שאולי עשיתי לעצמי מזל רע בזה שמסרתי, אבל אני מתנחמת בזה שכשאצטרך הם יחזירו לי ולפחות ככה הם נהנים מזה. בתכלס זה הוצאות מטורפות

נתנאלה2

New member
לדעתי למסור רק כשבטוחים שזהו, הסתיים פרק הילודה

בחיך ,
אכן קשה,
אני לא מדברת על בגדים שמוסרים אלא על הדברים העיקריים: מיטה, לול, שידה, אוניברסיטה וכו'
אני שמרתי בגדים, גם של בן וגם של בת , חלקם מסרתי,
לא יכלתי לשחרר את הדברים הגדולים,
רק אחרי שאימצתי את ביתנו הקטנה, או אז ידעתי שסיימתי עם הילודה,
תרמתי את כל הציוד למשפחות נזקקות,
ואט אט ככל שהיא תגדל, אמסור את הצעצועים .
אני חושבת שיש באזשהו מקום, הרגשה של סופיות כשעושים כן,
ולכן המעשה צריך לבוא ממקום של השלמה....
שואלת כמה חיכיתי?
הגדולה בת 10.5 והקטן בן 8 ....... מזל שיש מחסן.......

rinamlo

New member
לנו אין מחסן

והיא כבר 6 שנה הבאה א צריכים לארגן את החדר והארון מלא עד אפס מקום, כפי שרשמתי אני ממש לא מפסיקה טיפולים ומנגד כשיגיע אז נקנה חדש, הציוד הבסיסי נשאר

anguly

New member
אני אחסנתי הכל במחסן

לאט לאט חברות טובות נכנסו להריון והייתי בדילמה מה לעשות.
בתחושה שלי היתה שבלתת יהיה איזושהי אמירה שהתייאשתי ללא תקווה.
חברה ממש טובה אמרה שהיא רק משאילה והיא תחזיר לי חזרה את הלולים שלקחה. קצת אחרי שהיא ילדה נכנסתי להריון...
ואכן קיבלתי את הדברים חזרה.
מה שכן במיטת תינוק של הגדולה לא שבתי להשתמש כיון שנולדו לי תאומות ולא היה לי מקום למיטה גדולה ולכן היו לי רק מיטות לול קטנות כאלה ואחר כך מיטות מעבר.
ככה שאין לי המלצה מה לעשות.
רק לגבי דבר אחד, אביזרי בטיחות לרכב ניתן להשתמש רק 6 שנים ככה שאם את מתקרבת לתאריך התפוגה ועוד אין הריון אז כדאי להעביר הלאה.
&nbsp
בהצלחה

לגבי תאריך התפוגה של כסאות בטיחות

אני רוצה לתקן, על פי מידע שקיבלתי מבעלים של חנות כאשר רכשתי כסאות בטיחות (ודווקא היה אינטרס ברור למכור לי כמה שיותר...):
אחרי חמש שנים מה שפג הוא האחריות של היצרן להודיע לכל הרוכשים על תקלה שהתגלתה במוצר ולהחליפו בגללה. זוהי תקנה אמריקאית. מבחינת הכיסא עצמו דבר לא קורה לאחר חמש שנים. ולראייה, בכסאות תוצרת אירופה (שם לא קיימת תקנה כזו) אין שום התוויה על פגות תוקף.

Caitriona

New member
רוצה להוסיף על זה שעניין התוקף לא ברור לי

למה שלא יהיה תוקף לכסא בטיחות אחרי 5 שנים? אלא אם הוא ניזוק, מה כבר קורה לו ? תכלס, נשמע כמו בולשיט...
למה לחגורות בטיחות רגילות אין תוקף ולזה יש?
בקיצור מה שממשבקרוב כתבה נשמע הרבה יותר הגיוני, איך שמציגים את זה בד"כ זה נשמע כמו ניסיון לסחוט כסף ולהטעות את הציבור.

hamu1

New member
מצד אחד, את צודקת

מצד שני, שמעתי שזה קשור להתיישנות של הפלסטיק, ומההכרות שלי עם מוצרי פלסטיק אחרים, המחשבה שפלסטיק שהתיישן הוא פחות חזק לא נשמעת לי הזוייה בכלל.
&nbsp

אצלי

מיטה ועגלה השארתי, כל השאר נמסר.
בלב כבד מאוד מאוד אבל חשתי הקלה עצומה אחרי.
בטוחה שכשאצטרך שוב בעתיד ציוד וביגוד, אשיג בקלות יד 2.

rinamlo

New member
בעיצומו של תהליך

שבוע שעבר התחלתי במסירות, ביום ראשון רוקנתי את הבויידעם, ארונות ושאר מחבואי בגדים/צעצועים והזמנתי חברות לקחת מה שהן רוצות, אכן זה נפלא לראות את הבית מתרוקן אך בכל זאת צביטה בלב אבל שלמה עם ההחלטה, ביום שבת יש מפגש באחד מהקבוצות בו אני משתתפת ושם עושים החלפות/מוכרים, רוב הבגדים ממויינים ומוכנים למפגש, נותרו הצעצועים למיין.
&nbsp
אנחנו מוציאות אלפי ש"ח בכל טיפול אז בגדים/צעצועים זה כסף קטן...

אני כל כך שם...מחסן מתפקע..

החמודון בן 3.5, כבר שנה וחצי אנחנו רצים בכל הכוח בעלייה - מעקבים, 4 הזרעות, 3 הפריות (הריון אחד והפלה אחת) ואני מרגישה שהמחסן הזה יושב לי על ראש. לא מצליחה להחליט אם למסור זה לשחרר או לוותר.. חברות סביבי יולדות ואני לא מצליחה להיפתח ולהציע. זה האוצר שלי ומיועד לאוצר שלי שיבוא בע"ה.. ומצד שני - מה זה עוזר לי בדיוק שזה מחכה? לחסוך כסף? כבר הוצאנו עשרות אלפי שקלים..
בקיצור עוד ממש לא פתור אצלי..

למעלה