ציוד למתחילים

28פרילי

New member
ציוד למתחילים

השתתפתי בסדנת פיסול בבצק סוכר (לא ב"טלטלים", למרות שהעוגות שלך מדהימות ביופיין) וממש נדלקתי על זה. החלטתי שאני רוצה להמשיך עם זה כתחביב. לכן, הזמנתי את הספר 50 Easy Party Cakes של Debbie Brown כי ראיתי שהדוגמאות שם פשוטות יחסית. הדפסתי כבר את רשימת החנויות המתמחות בציוד, ושאלתי היא: איזה ציוד כדאי לקנות בתור התחלה? איזה קוטר תבנית (של חצי עיגול)? אילו דוגמאות של חותכנים (צורות בסיסיות נפוצות)? צבעים מן הסתם צריך את רובם. אני שואלת כי כל חותכן עולה סביב ה-30 ש"ח ואני רוצה לרכוש את הציוד בצורה הדרגתית. אילו עוד ספרים מומלצים? אני מצרפת תמונה של העוגה הראשונה שהכנתי, אחרי כמ שעות (היא קצת התייבשה לי) .

מדהימות...

לעוגות ראשונות, הצלחת בגדול! גם אני בראשית דרכי, כרגע רק קוראת ובעיקר מתפעלת, אבל בשבוע הבא אני מתכננת לעשות גיחה ל"מר. קייק" ולהתחיל ליצור בעצמי. איפה הזמנת את הספר? מה מחירו? העוגות הללו משם? אני מחפשת ספר בסיסי ביותר, למתחילות עם 2 ידיים שמאליות... בהצלחה ובתאבון.

28פרילי

New member
תשובות לשאלותייך

קודם כל, תודה על התגובה והמחמאות. גם אני מתכוונת לעשות גיחה ל"מר קייק" בהזדמנות (אני מנתניה) או לפור-שף בתל אביב. את הספר חברה שולחת לי מחו"ל. אפשר להזמין אותו בארץ דרך סטימצקי, והוא עולה 150 ש"ח. יש לסופרת ספר אחר שנקרא magical cakes והוא נמכר ב-169 ש"ח. בגלל המחירים האלה, עשיתי חיפוש באמאזון ושם 2 הספרים יחד עולים $34.23 (לא יודעת כמה שווה הדולר היום), ועם משלוח זה עולה קצת יותר מ-$49.00. חסכון של כ-100 ש"ח על 2 הספרים, גם אם כוללים את המשלוח. אבל, אם יש לך משפחה או חברים בחו"ל, הייתי ממליצה לך לבדוק את האופציה של לקנות דרכם. חברה שלי עוד לא אמרה לי כמה עלה לה הספר (ולכן אני לא יודעת אם זה יותר משתלם כך), אבל כשאני אדע אני אכתוב. העוגה של החיפושית משם, ואילו העוגי נעשה לפי דוגמה שהיתה למארגנת הסדנא שעשיתי. איך מכינים את העיניים? של החיפושית - לוקחים 2 כדורי בצק סוכר גולמי לבן, משטחים אותם ומדביקים עם קצת מים על העוגה. האישונים הם שני כדורי בצק סוכר שנצבע בשחור וגם הודבק עם קצת מים על הלבן. של העוגי - גם כאן זה בצק סוכר גולמי לבן, רק שהאישונים נצבעו בעזרת טוש צבע מאכל שחור דק.

28פרילי

New member
בנוסף, לסופרת הזו יש עוד הרבה ספרים

כשכל אחד מהם עוסק בנושא אחר. אני לא יודעת איזה מהם אפשר להזמין בארץ, אבל אפשר תמיד לחפש בחו"ל. יש גם הרבה ספרים אחרים של אנשים אחרים, פשוט זה הספר שהיה למארגנת הסדנא שעשיתי, הדוגמאות שם קלות אך מרהיבות. בינתיים, אני מצרפת את האתר של Debbie Brown - אין מילים, פשוט לראות ולקנא. אני גם מצרפת תמונה של עוגה שמישהי אחרת עשתה בסדנא, שגם לקוחה מתוך הספר הזה.

t a l talim

New member
עוגות מתוקות,

המקור הראשון לעוגת העוגי נעשה בסדנא בטלטלים ע"י לילך, וע"פ פסל פימו של נירש. אני רואה את הדוגמא הזו "מסתובבת", הם בטח ישמחו לקבל את הקרדיט... יופי של עוגות ראשונות! בקשר לצבעים- אין צורך בכולם בשלב ראשון- ניתן לקנות את צבעי היסוד- אדום, כחול, צהוב, ולהוסיף שחור ולבן. הצבע הבא לטעמי יהיה ורוד כיוון שמגיעים בעזרתו לגוונים יפים יותר, ואח"כ צבע גוף. לאחר שיש את כל אלה- אפשר להתפנק בכל צבע שמתחשק.

28פרילי

New member
טל, תודה על ההבהרה על מקור העוגי

אני נותנת קרדיט למי שמגיע, ולא יכולתי לדעת מה היה המקור... אז סליחה ותודה למי שהגה את העוגי המקסים. ותודה גם על הטיפים בנוגע לצבעים. אני מאוד מקווה להפוך לפעילה יותר בפורום ושיהיו לי דברים יפים להראות לכם. והכי חשוב - תמשיכי להיות כזו מקסימה ומוכשרת כפי שאת!

net the jet

New member
ציוד בסיסי

מה שאני מציאה זה ללכת לחנות עם רשימה לא סגורה..ז"א חותכנים-תראי מה את אוהבת שם בחנות, לפי המחיר, לפי הסוג, לפי מה שיהיה...אני אישית מתה על פרח דייזי...אבל לא היה הרבה זמן אז בהתחלה קניתי אחר. תנסי גם לחשוב איזה עוגות פחות או יותר תעשי ( קהל היעד... ) יהיה הרבה שימוש בפרחים ? כוכבים ? לבבות ?? לדעתי חשוב צובטן אחד, צבעים ( צבעי יסוד לפחות ), מקלות עבודה את יכולה למצוא זולים יותר בחנויות שמוכרות ציוד למלאכת יד-לפימו\קרמיקה וכ"ו... דרך אגב, שם גם אפשר למצוא חותכנים זולילם, מערוכים עם הטבעות שונות...הרבה יותר זול ! אז אולי שווה לעשות סריקה מוקדמת שם...

nila77

New member
בבקשה כמה הסברים

חותכנים יש כמה סוגים: חותכני קפיץ (ממתכת או פלסטיק) לבצק סוכר שבעזרתם יוצרים צורות כמו: פרחים בגדלים שונים מסוגים שונים ועלים או לבבות. סט עולה בין 85-129 ש"ח, או 38 ש"ח לבודד מפלסטיק. יש חותכנים ממתכת ומפלסטיק שמיועדים בעיקר לעוגיות מבצק. מחיריהם בין כמה שקלים לסט בחנויות כלי בית, לבין 8 -7 ש"ח ליחידה בחנויות המתמחות. צובטן - איתו עושים בדר"כ שוליים יפים לעוגות מסביב לחלקה העליון. מקלות עבודה - יש מקלות שנועדו להקל את העבודה, אבל הם ממש לא הכרחיים. אפשר לאלתר מדברים שיש בבית. יש מקלות עבודה מעוגלים ליצירת נפח לחולצות ומכנסיים של בובות מפוסלות, יש בצורת חוד כדי ליצור כוכבים, יש בצורת חצי עיגול לשם יצירת חיוך לדמות וכו'. מקווה שעברתי על הכל.

michahz

New member
הסברים...

חותכן- לחתוך צורות, כל מיני גדלים, כל מיני צורות (פרחים, לבבות, כוכבים וכד'), יש מקצועיים ואפשר להשיג פשוטים מפלסטיק בחנויות יצירה. צובטן- מצבטיים ממתכת בכל מיני צורות שצובטים את הבצק ונותן סיומת. מצרפת קישור לצובטנים. בעוגה המצורפת השתמשתי בצובטן לב. מקלות עבודה- מקלות עצוב עם ראשים בצורות שונות לעזור בעיצובים. מצרפת קישור למקלות עבודה.

קודם כל תודה על ההסברים...

אני בשוק, לא ידעתי בכלל שקיימים כאלו מכשירים שמקלים על העבודה... לא הבנתי בכלל איך עושים את הסיומות היפות הלו לעוגות...תודה. נ.ב- מיכל, העוגה שלך נראית מדהימה!

ריקסולי

New member
העוגיפלצת מקסימה!!!

איך עשית את העוגיפלצת עצמו? את מרקם הפרווה? זה מקסים!!

28פרילי

New member
איך מכינים את העוגיפלצת?

צובעים בצק סוכר בכחול - צריך להוסיף לא מעט צבע כדי להגיע לגוון כחול "חי". את מרקם הפרווה עושים בעזרת דוקרן פלסטיק כזה (אפשר לקנות אותו) , ופשוט דוקרים את הבצק ומזיזים קצת (לא יודעת איך לתאר את זה כל כך טוב), בתנועות קצרות וחדות. זו לא דקירה שיוצרת חורים. צריך להיזהר לא למחוץ את הבצק, ולעבוד די מהר. אם עובדים לאט מדי הבצק מתייבש. את הפה חותכים עם סכין וצובעים בצבע שחור עם מברשת - זה מה שנותן לו את ההבעה.

למעלה