ציוד עזרה ראשונה לחובשים קרביים

Mortar

New member
ציוד עזרה ראשונה לחובשים קרביים

אני עכשיו ממש בסופו של קורס חובשים קרביים בבה"ד 10, אתמול הראו לנו סוג חדש של ח.ע שפותח באמריקה שבא להחליף את הח.ע הרוסי ואני מניח שגם מאוד בקלות מחליף את הח.ע גומי/סיליקון בשביל השוק או האמה אבל הבנתי שהוא ממש רחוק מלהגיע לצה"ל בזמן הקרוב, אולי אולי זה יגיע ליחידות קטנות כמו 669 וגם זה בספק. חפשתי אותו ברשת וראיתי שהמחיר שלו בערך 25$ בEBAY, קוראים לזה CAT - Combat Application Tourniquet http://www.narescue.com/Product1.aspx?SID=1&Product_ID=20 עוד מישהו פה בפורום שמע על הדבר הזה או התנסה בו ? מה דעתכם ? ועוד משהו חשוב... דיברו איתנו על ת.א חדשה שמגיעה לצה"ל גם כן מאמריקה ושהרבה כוחות בצפון כבר קיבלו אותה, מישהו יכול להראות תמונות או לספר קצת על זה ? תודה, אוהד

amitzahavi

New member
נראה נחמד

אבל מה הבעיה עם לעשות ח.ע. רגיל? או הולנדי או פינלדי או רוסי או צרקסי? לגבי ת.א יש אין ספור סוגים החל מהרגיל- מכוסי חומר קרישה כזה או אחר- מכוסי פקטור 7- וכו'. הלהיט האחרון ששמעתי זה ת.א. שיש בו חומר מאיזה חיית ים (לובטסר אני חושב) אבל זה עדיין בהתנסויות.

Anusha

New member
אני שמעתי...

מאיזה פרמדיק של 669 שבאמת פותחו ח.ע חדשים, יותר טובים מאלה שעשויים מגומי וכנראה זה יגיע אליהם ליחידה. אבל בגלל שזה יקר, תגיע כמות קטנה... אבל אני לא בטוחה אם מה שהוא דיבר עליו, זה מה שיש בתמונה (בקישור שצירפת)... וזהו בעיקרון. יומטוב

amitp

New member
זה _בדיוק_ ח.ע רוסי, רק מסורבל יותר

ועולה יותר כסף. נו שויין...

למעלה