ציוד תאורה מעשית לאירועים

ציוד תאורה מעשית לאירועים

היי,
אני צלם אירועים. רציתי להתחיל לצלם עם תאורה חיצונית
רציתי לקנות ציוד. אשמח לדעת מה אני צריך
התעניינתי בפלאשים של גודוקס , מטריות וחצובות. מה עוד צריך?

תודה רבה

steiff

New member
איזה סוג אירועים? מה התקציב?

עם מצלמות שמפיקות תוצאות שמישות ב-6400 אפשר להסתדר גם בלי תאורה חיצונית. פלאש שמורכב על המצלמה עם דיפיוזר כמו למשל גארי פונג אבל אפשר גם לאלתר משהו בעשירית המחיר מיריעת פלסטיק מאט דקה ורצועות סקוטש...

אם אתה מחפש פלאש חיצוני (שממוקם על עמודים קבועים או נישא על ידי שוליה) - אצל ניקון יש מערכת איתות אלחוטית מובנית כבר בדגמים הפשוטים יחסית. אצל קנון היכולת הזו קיימת רק בדגמים המתקדמים. במערכות אחרות אפשר להשתמש בטריגר אלחוטי.

יש הבדל מהותי בין אירועים שמתקיימים תחת כיפת השמים (ללא אפשרות ל״הקפצה״ מהתקרה) או תקרה שחורה גבוהה, לבין אירועים באוהל לבן או מבנה עם תקרה לבנה שאפשר להשתמש בה לפיזור התאורה.
יש הבדל מהותי בין אירוע שמהותו היא החושך (מסיבה בפאב) לבין אירוע בתאורה מלאכותית (בר מצווה, חתונה, הופעה).

היי

תודה רבה על התגובה. מדובר על צילומים של חתונות אבל אני מאמין שאצטרך את זה גם לתחת כיפת השמיים או לשימוש כמו לסטודיו בחלק מהצילומים. תקציב 2500 בערך. חשבתי לקנות כמה פלאשים של גודוקס 860v2 עם כמה חצובות ומטריות. (יש המלצה על מטריה שחור/כסופה/לבנה?)
ואיזה מתאם צריך בשביל לחבר על חצובה? ומשדר/מקלט של גודוקס
ובטח צריך גם לזה איזה תיק בשביל זה

dudi4321

Active member
יש את שלומקי בפייסבוק

יצר קבוצה של ציוד תאורה כולל הסברים ממצים שלו. שלומי מתמקד בגודוקסים למינהם.
מה שמצחיק, שאני שואל, מי יצלם בארוע שלו עצמו

steiff

New member
אתה כבר רץ לקנות מטריות וטריגרים...

קרא מה שכתבתי.

אני יודע שיש על המצלמה

היו לי אביזרי תאורה על פלאש.
וגם יש לי משדר מקלט מבחוץ
פחות אוהב את התוצאות
ואני לא רץ, אני דיי וותיק בתחום. פשוט תמיד מעצלנות מסויימת לא עשיתי את הצעד הזה של כל התאורה והגיע הזמן

sagiKor

New member
איזו גבוה זה לא פיתרון

לא מלא בכל אופן.
יש מצבים שזה מתאים ויש שלא.
תחום צילום החתונות התקדם והשתנה, עושים הרבה שימוש בתאורה מלאכותית וזה לא רק פלאש על המצלמה, זה גם פלאשים פזורים באולם, זה גם תאורת סטודיו שלמה ניידת כולל ללוקיישנים של צילומי הלפני...

sagiKor

New member
מציע לך להתייעץ עם צלמים מהתחום ואני בספק אם יש כאן כאלו

אני בטוח שיש מספיק קבוצות יעודיות בפייסבוק.
אבל בעיקר אתה צריך לדעת מה אתה רוצה. צריך לדעת איזו תוצאה אתה מחפש ואז להבין אילו כלים יתנו לך את מה שאתה מחפש.
להגיד אני רוצה תאורה זה לא מספיק, כנס ככה לחנות ותצא עם קונטיינר מלא ציוד שאולי אתה לא צריך....
קח בחשבון שלתפעל בארוע מערך תאורה חיצוני ומורכב, לא רק שדורש ממך לדעת היטב מה אתה עושה אלא גם להעסיק עוזרים.

למעלה