ציון מיגבלה בקו'ח-לציין או להשמיט?

ציון מיגבלה בקו'ח-לציין או להשמיט?

אני מטפל במגע. בעבר בקופ'ח. היום רק כעצמאי. מחפש עבודה נוספת כשכיר. לא כמטפל.
אני גם לקוי שמיעה(חירש) שלא שומע כלל בטלפון. פיזית פנים אל פנים קורא שפתיים ומדבר טוב.
בקו'ח שלי בסעיף צבא כתוב 'שירות כצלם צבאי בחיל האוויר כמתנדב(!) עקב ליקוי שמיעה.
לדעתכם הסעיף הזה מעלה סיכויי לעבודה עקב גילוי הלב והפתיחות/ אמינות שלי או מורידה לי הסיכויים מול מלא קו'ח שהמעסיק
*מנהלת כ'א מקבלים לצד חשש/בורות/רתיעה מה'חריג' הלא מוכר?
אשמח לתשובות.
ואני כמובן לא מתבייש או מסתיר מיגבלתי.אבל צריך להיות מציאותי בשוק העבודה-איך לנהוג?
מאמיר

לדעתי יש מקום להתייחס לנושא בקורות החיים

אין לך אפשרות להסתיר את המגבלה ואם היא מונעת ממך להגיע לראיון אז גם תמנע ממך להתקדם בתהליכי המיון בהמשך.
אני מבין שהמגבלה לא פוגעת באיכות העבודה שלך על כן אני חושב שיש מקום לציין את שביעות הרצון של המעסיק שלך וגם לצרף המלצה לקורות החיים.

ציון מגבלה בקורות החיים

היי
אני מאוד מבינה את החשש שלך, אבל
בראש ובראשונה, נראה לי שאין לך ברירה אלא לציין את המגבלה בקורות החיים מהסיבה הפשוטה שבמידה וירצו לזמן אותך לראיון ,יתקשרו אליך וכמו שאתה מספר, אתה לא יכול לשמוע בטלפון לכן זו סוגיה שמן הסתם תהיה חייב להסביר, אם לא בקורות החיים אז בטלפון או באמצעי תקשורת אחר (עוד לפני שהם יזכו לפגוש אותך ולהתרשם ממך באופן אישי)
לצערנו, יש אנשים שאכן הדבר עשוי להרתיע אותם אבל לשמחתנו, יש גם מספיק אנשים שלא. שוק העבודה כיום, פתוח ורחב אופקים הרבה יותר מבעבר.
מעבר לכך, מהמעט שרשמת נשמע שאתה אדם איכותי ואין לי ספק שמי שיעסיק אותך, יזכה מכך.
שיהיה בהצלחה
ליאת
מכון מומנט- הכנה לראיונות עבודה

תודה לנתן וליאת . ותוספת-

אני מכיר לא מעט חירשים שלא מציינים בקו'ח מיגבלתם. (לגישתם הרי גם קטוע רגל או משקופפר או מושתל לב לא מציין זאת בקו'ח). הם שמים בקו'ח טל' של האמא/האחות או חבר שומע. וכשהמעסיק מצלצל הצד השני מתחזה לבעל הקו'ח או מדבר בשמו ובשבחו -העיקר להגיע לשלב הריאיון האישי או אז הכל קל יותר פנים אל פנים.. מה דעתכם?

אני אגב שם הסמס הפקס והמייל שלי+ טל' אחותי.
וליאת-תודה למילותייך החמות.
אגב היום קפצתי ל3 חב' כוח אדם ועודי המום מההתייחסות המזלזלת/ אטומה אליי..ואני דווקא סימפטי ונעים מראה ולבוש+ מרכיב מכשיר שמיעה וממש לא מתבייש..

דליהשלו

New member
שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות

אמיר שלום,
תמיד מומלץ ונכון לנהוג בגילוי לב, מה גם שקיימים הרבה מאד תפקידים שבהם הליקוי שלך אינו מהווה מגבלה.
יחד עם זאת, במידה ואתה נתקל במעסיקים שנוהגים באפליה כלפי אנשים עם מוגבלויות, אתה יכול לפנות למשרד המשפטים לגוף שהוקם בדיוק לצורך זה, שנקרא היחידה המשפטית לפניות הציבור בנושא שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות.
גם עם הפניה לא תעזור לך אישית מול אותו המעסיק, היא בוודאי תעזור למועמדים שיבואו אחריך.
ראה את הראיון עם מנהלת היחידה במשרד המשפטים, עורכת הדין טובה קרנטי.

Jobbing

New member
לא כדאי להסתיר

כאבא לילד עם צרכים מיוחדים (אוטיסט) וכמי שעוסק בתחום הגיוס והמיון שנים רבות, אני ממליץ לא להסתיר את הלקות שלך.
אגב, אל תשתמש במילה מגבלה, כי בכך אתה משדר באופן סמוי שזה יגביל אותך בעבודה, עדיף להשתמש בביטוי "לקות שמיעה".
מצד שני לא הייתי מפרט בקורות החיים את המשמעות המלאה של הלקות שאינך יכול לדבר כלל בטלפון.
לטעמי, מעסיק שלא יעסיק אותך בגלל הלקות, הוא ממילא אינו אדם שכדאי לעבוד אצלו, גם לאנשים שאינם בעלי לקות.
אם אתה מעוניין, אשמח לנסות לסייע לך במציאת עבודה, שלח לי מסר.
ערב טוב
עמנואל

לדליה ועמנואל מגו'בינג

דליה-תודה לקישור המצויין שנתת. אשמור אותו.
בעקרון אני לא בעד להכנס בכוח דרך החלון למקום שמפלה מה גם ש לך/לכי תוכיח/י שהסיבה להפלייה היא המגבלה. בכל מקרה אני ממשיך בקו של להיות גלוי ואמיתי בלי לייפות המציאות.

עמנואל-תודה לגילוי הלב שלך. מרגש ואפשר להבין מאין הרגישות שלך.
והבהרה-בקו'ח כמובן לא מציין המילה 'מיגבלה' או 'לא שומע בטל''. רק 'התנדבתי עקב לקוי שמיעה. כל השאר בריאיון עצמו.
אשמח גם לעזרתך.מיד שולח מסר. תודה מראש.

למעלה