ציון קילומטרים על כבישים

subatoi

New member
ציון קילומטרים על כבישים

שלום,

מישהו יודע איך הולך הקטע של סימון הקילומטרים על כבישים? לדוגמה, קילומטר 105 על כביש 4.

האם זה מתחיל מאחד הקצוות של הכביש (ממה שאני בודק במפה, לא)?
האם יש דרך למצוא מיקום כזה במפה כלשהי?

תודה :)

ש מים

New member
באותו עניין...

האם יש כלל לנקודות ההתייחסות (מוצא וסיום) של כל כביש/מדידה?
כי שמעתי - וקשה לי להאמין בכך - שנקודות ההתייחסות הן סניפי הדואר המרכזי בכל ישוב...

בעבר כיכר המושבות הייתה נקודת ה-0 של תל אביב

היום אין כיכר המושבות - מה קרה לנקודת ה - 0

subatoi

New member
תודה, אבל לא. לא מצוין שם איפה זה מתחיל.

לפי הערך של כביש 4 בוויקי ורשימת המחלפים, 105, לדוגמה, נמצא באזור חדרה. לפי המציאות בשטח - ממה שאמרו לי, לא ראיתי בעצמי עדיין - זה נמצא באזור יבנה. גם אם מתחילים לספור את הקילומטרים של כביש 4 מגבול מצרים זה עדיין לא מסתדר.

בהמשך

42 מחלף יבנה; 80 כפר סבא; 146 כפר גלים; 188 עברון; 200 ראש הנקרה-גבול לבנון
תוכל למצוא ערכים נוספים בוויקיפדיה תחת הערך כביש מס' 4. אני מניח שהדבר קיים גם לכבישים נוספים

smoshes

New member
ומה קורה למשל אם מאריכים כביש?

למשל - הארכת כביש 6 לדרום גורמת לכך שהק"מ ה- 1 "זז" דרומה. האם במצב כזה מעדכנים את כל השלטים? נראה לי מוזר..

הכביש סומן על פי התכנון המקורי

נקודת ה- 0 לכוון צפון מתחילה בנאות חובב. הכביש מסתיים ( גבול לבנון ) בשלומי קלומטר 248. עדין בתחום שאתה מתייחס אליו בשאלתך.
כל ההארכות ה"עכשוויות" והעתידיות, אני מניח, שנלקחו בחשבון

aryeri

Member
סימון אבני הדרך בישראל הוא קלוקל ביותר, ובדקתי את זה:

כביש 3 מסומן כך שהוא ישתלב בכביש 40 בקטע המשותף מלאכי-ראם, ולכן הוא מציין מספרים שמתחילים בספרת המאות 2, למרות שהכביש הרבה יותר קצר.
כביש 4 הוא אכן תעלומה.
כביש 6 - גם מקולקל ביותר: אבן הדרך שראיתי בצומת מאחז היא 68, שזה הרבה יותר ממה שהכביש צפוי להיות בסוף. תראו בויקיפדיה, העורכים התקשו להחליט איך למספר את אבני הק"מ בכביש 6. תסתכלו גם בדף השיחה.

אבל השיטה מתגלה כשמסתכלים בכבישים הפחות ראשיים בדרום ובצפון. אפשר לומר שהממספרים מנסים ליצור מעין כביש כמה שיותר ארוך שמורכב מכמה כבישים ומתפצל לזרועות. מסמנים לנו מסלול מועדף ולא כביש בודד:
קחו את כביש 90: בצומת הערבה אבני הדרך ע"פ ויקיפידיה מסמנות 179. אל תתפסו אותי על הק"מ, אולי זה קצת יותר או קצת פחות, אני סומך על ויקיפדיה. בצומת הערבה מסתיים כביש 25, ומה שאני זוכר מנסיעתי ממנו לכיוון אילת, זה שאבני הק"מ ממשיכות את כביש 90 מצומת הערבה לכיוון מערב, בניגוד לכן שסופרים ממערב למזרח בכבישי רוחב. כמובן שכביש 90 ממשיך גם הוא עם אותם מספרים.

רוצים דוגמה נוספת? קחו את כביש 85 מעכו לכיוון עמיעד. מנסיעתי פעם בכביש לכיוון צפת ע"י כביש 866, ראיתי שכביש 866 לא מתחיל מ-0 אלא ממשיך את כביש 85, וגם כביש 85 ממשיך עם אותם מספרים.

אפשר לציין גם את כבישים 40 ו-224, וגם 40 ו-222, וגם 40 ו-211 ויש עוד דוגמאות...
זאת שיטה מטופשת, והיא לא נהוגה באירופה...

אפשר לדבר גם על כבישי אורך שהם בעצם רוחב, למשל כביש 386 הזוגי באזור הרי ירושלים הוא יותר רוחב מאורך וכנ"ל כביש 310 הזוגי באזור רהט וכביש 6...

מישהו יודע למה השיטה הזו?

למעלה