ציונות

צבי צב1

New member
ציונות

שלום הייתי מעוניין לשמוע את דעתכם בנושא הציונות. אשמח לשמוע

איך זאב ז'בוטינסקי אמר פעם :

1.ביטחון 2.התיישבות. 3.עלייה. ואני מוסיף: 4. טרנספר לערבים . זה מהות הציונות .

oreng25

New member
הלאומיות הישראלית

לכל אחד יש את התפיסה שלו את הציונות וככה צריך להיות. אני לא מאמין בכך ש"הציונות מתה" הציונות היא דבר משתנה מתפתח ולמעשה מהווה את הזרם המרכזי של הלאומיות הישראלית. בעיני הציונות, כלומר הלאומיות שלנו, צריכה להיות כזו אשר מציינת את הקשר של ישראל ליהדות וליהודים, אולם גם מכירה באופן אמיתי וכן בהיות המדינה הזו גם מדינת שאר אזרחיה, ובאותה מידה. הלאומיות הזו צריכה לשלב פלורליזם, דמוקרטיה, סובלנות כלפי האחר וליברליות. היום יש גורמים אשר גוררים את הציונות השאולה - מתנחלים ואנשי ימין קיצוני מחד, אשר כל מי שאינו, נגדם (כהוכחה לכך, כל משפטי ה"שכחו מה זה להיות יהודי על אנשים שהם תפארת היהדות - אהרן ברק, "השמאל" וכו'). כשאנשים לא תולים דגל ביום העצמאות מתוך טענה שהם פחות מזדהים עם מה שהוא מסמל, זה מעציב אותי כיוון שזה מפקיר את הציונות לזו המשיחית-קיצונית, דוגמת זו שמעוניין בטרנספר - רעיון גזעני, רע ושפל. אני אתלה את הדגל כי הוא גם שלי - ולא יקחו לי אותו.

EverMan

New member
ציונות ...

בתוקף זכותנו הטבעית וההיסטורית ,ועל יסוד החלטת האומות המאוחדות ... אנחנו מכריזים בזאת , על הקמת מדינה יהודית בא"י , היא מדינת ישראל ! מעולם ,לא הייתה היהדות התיישבות ביש"ע , או לחימה בערבים ... ציונות , היא ישוב הבית היהודי של היהודים בא"י , הפרחתו , הקמת מקום מפלט , לכל יהודי העולם ... הציונות , היא הסיבה שאנחנו פה.

אני בעד סיתנזה מסוימת של

ציונות הרצליאנית וציונות תרבותית-לאומית. אני חושב שמה שהדתיים-לאומיים עשו מהציונות זה עוול, אני מתנגד בכל תוקף לציונות דתית-משיחית ולציונות טריטוריאלית. ואני גם חושב שאין ליהודי התפוצות זכות להתערב בנעשה במדינת ישראל, מדינת ישראל היא מדינת היהודים החיים בה.

למעלה