ציונים ושיעורי בית

מסיבת סוף השנה בחינוך הביתי?

יש אנשים שגורסים שיליד צריך מידי פעם ציוני דרך רשמיים על התקדמותו בלימודים. בבתי ספר יש טקסי חלוקת תעודות. התעודות אולי לא תמיד שוות משהו אבל הילד מרגיש שהוא עבר כיברת דרך לימודית. בקבוצות הילדים במועדוני הקרטה מסמנים כל דרגה על החגורה. אם מבוגרים יכולים לציין את התקדמותם במעבר מחגורה לבנה לחומה ומחומה לשחורה, לילדים נותנים הרבה יותר צבעים ומסמנים גם פסים על החגורות כך שכל דרגה נראת לכולם. מה עושים בחינוך הביתי? איך מציינים מעבר אבן דרך בלימודים?

sarit32a

New member
ציונים ושיעורי בית

בהתיחס לשאלת עידו על "מסיבת סיום" בתי מדי פעם רוצה ציון על משימה לימודית כזו או אחרת שעשתה תמיד אני מצירת משהו נחמד ומילה מעודדת היא דורשת גם ציון במספרים זה נא בין 100-95 ואני מסבירה לה שהציון מבחינתי ניתן על מה שעשתה והתאמצה. אך זה פעם ב.....שהיא מבקשת זאת. היא גם ביקשה שיעורי בית וכאקרא לה הביתה לסיים משחק ולעשות שיעורי בית (חיקוי לחברתה) עשינו זאת פעם היא נכנסה אך שיעורי בית לא בא לה. ובזה הסתיים הרצון לשיעורי בית. לעיתים אנחנו עושות עבודה בתחום מסוים ומסימות אותה בחוברת יפה . ולעיתים פשוט בשלב מסוים "נגמר" לנו מהנושא. שיטת הזרימה עובדת אצלנו. אין דרך אחת. יש דרכים רבות ומתנהלים אם מה שמתפתח. השבוע ראינו את בתי לערוץ המקומי בנושא חינוך ביתי ולשאלההאם תחנכי בחיוך ביתי ענתה "אני רוצה להיות ראש עיר, ווטרנרית, אבל בעלי יהיה איתם בבית ויחנך אותם"
לא היתה מאושרת ממני לתשובתה. שבוע טוב לכולנו

ליהונתן הייתה תקופה כזאת - קצרצרה

זה היה לפני כשנה וחצי, מצאתי חוברת חשבון ועבדנו איתה קצת. כל דף שהוא פתר (בצורה נכונה) הוא ביקש ציון. מן הסתם, ללא שגיאות נתתי לו 100. לאחר 2-3 פעמים הוא מחה וביקש שאמצא שגיאות. אז הורדתי נקודה או שתיים או 5 על כתיבה לא מדוייקת של מספר או משהו כזה. כאמור, זה עבר...

אנחנו לא מציינים ולא חוגגים

אבל החיים איכשהו כן. למשל: יהונתן החל לקרוא ספרים. אז אנחנו קונים פתאום הרבה - שונים מאוד מכל מה שנקנה עד כה. וגם זה ייעצר כשיתברר לי שיש בבית 50 ספרים והוא קורא כמה עמודים אחת לכמה ימים
השינויים מורגשים מאוד בכל מקרה, והם נובעים מהזרימה עם הדברים, לא מחגיגה יזומה.

למעלה