"ציונים משיחיים"

Ilanguy

New member
למי שחושב שהמושג ציונים-משיחיים מתייחס לנערי הגבעות של ימינו יש לי חדשות מעניינות.
רבים בטח שמעו על הסובוטניקים, אותם איכרים רוסים שהחליטו להתייהד ולעלות לארץ הקודש.
האמת שלא כל אותם מתייהדים היו סובוטניקים. היו ביניהם רוסים נוצרים רבים שלא השתייכו לכת הסובוטניקים
אלא החליטו להתגייר ולנסוע לארץ ישראל בכדי לחיות בה כיהודים. מבין משפחות של אנשים אלו אנחנו מכירים
שמות של ישראלים מפורסמים כמו אלכסנדר זייד, רפאל איתן, אליק רון, גברי לוי, בני משפחת קורקין ועוד רבים
אחרים.
אחד מהם היה סבי אלישע (רודיון טרפימוביץ אגייב) שבשנת 1921 גייר את עצמו, את ילדיו, את אחיו ואנשים נוספים
(כ- 50 במספר) כדרכו של אברהם אבינו והנהיג קבוצה של מתגיירים לארץ ישראל ובשמחת תורה התרפ"ד הגיעו ליפו.
עד לאחרונה היו בידי די הרבה פרטים שאת רובם דליתי מיומן שהשאיר אחריו סבי, מסיפורי בני המשפחה וממקורות
נוספים שונים. את המידע שהיה בידי הכנסתי לאתר אינטרנט שבניתי (ageyev.co.il).
לפני מספר ימים פנה אלי היסטוריון מקייב וסיפר לי שהגיע אלי דרך אתר האינטרנט שלי. סיפר שהוא חוקר את תנועות
המתייהדים ברוסיה ושיש בידו מסמכים ותמונות שמצא בארכיון בקייב. בין המסמכים הוא מצא את הבקשה שהגיש סבי,
מנהיג קבוצת "ציונים-משיחיים", לקבל היתרים ודרכונים מהשלטונות הרוסיים בכדי לעלות לארץ ישראל. זאת הפעם הראשונה
שאני נתקל במושג הזה "ציונים משיחיים".
מכתב הבקשה שהגיש סבי לשלטונות באודסה כתוב בכתב יד רוסי ישן ואני מתקשה לתרגם אותו. אני מחפש מתנדב/ים
שיתרגמו את המסמך הזה עבורי.

תודה מראש

אילן גיא

קבצים מצורפים

• IMG_6409.JPG
    IMG_6409.JPG
    1.3 MB · צפיות: 5
  • IMG_6410.JPG
    IMG_6410.JPG
    1 MB · צפיות: 4
  • IMG_6421.JPG
    IMG_6421.JPG
    1.1 MB · צפיות: 2
  • IMG_6422.JPG
    IMG_6422.JPG
    1.1 MB · צפיות: 5
נערך לאחרונה ב:

Ilanguy

New member
יש תרגום למכתב הבקשה שכתב סבי, מנהיג של קבוצת ציונים משיחיים (מטורפים?), לקבלת דרכונים ליציאה מאוקראינה אל ארץ הקודש פלסטינה.

הנה:

לכבוד הממונה על מועצת העם של אוקראינה

אני החתום מטה, רודיון אגייב, הנציג של האגודה הדתית "הציונים המשיחיים" המתגורר בכפר סלואבודז'יי באזור נויה-ברסקיה,
מחוז באלטסקי, פלך אודסה.

בקשה:

אני וחברי המופיעים ברשימה המצורפת משתייכים לקבוצה הדתית להל"ן "הציונים המשיחיים", אשר בהתאם לאמונתנו הדתית
והנבואה בה אנו מאמינים החלטנו להגר לפלסטינה ארץ הקודש אשר הובטחה על ידי האלוהים לאברהם אבינו.

בחודש אוקטובר האחרון הגשנו לך, החבר המפקח מטעם העם, את בקשתנו, באמצאות נציגינו הקודמים אנדרייב וגרומשניאק,
לקבלת אישור מסע לפלסטינה שאושר על ידכם בתלוי בתשלום הסכום שנקבע על פי החוק לקבלת דרכון זר.

נכון לעכשיו עלה רק בידם של חברי הקבוצה שלנו הרשומים ברשימה המצורפת לשלם את המס עבור הנפקת הדרכון. אי לכך אנו
מבקשים ממך להורות על הנפקת דרכונים רשמיים עבורי ועבור אנשי קבוצתי בכדי שנוכל לצאת מאוקראינה לפלסטינה דרך אודסה.

19 בינואר 1923

החבר הממונה של אגודת הציונים המשיחיים

רודיון טרפימוביץ אגייב
(סבא של אילן גיא)

למעלה