ציונים סטאז' ומה שביניהם ...

PuMa22ltd

New member
ציונים סטאז' ומה שביניהם ...

מישהו יודע עד כמה באמת מסתכלים על הציונים? מתי צריך להתחיל לחפש סטאז'? הרבה אומרים שבסוף שנה א, האמנם? מה לגבי טרום סטאז'? מתי מומלץ להתחיל בו במידה ומעוניינים בכך.. מה נחשב בשנה א לממוצע טוב, איזה רף של ממוצע ? כיצד בחרתם קורסי בחירה לשנה ב? האם שנה ב יותר קשה משנה א?
 

BlackUnicorn

New member
לכל השאלות שלך - תלוי באיזה תחום התמחות

יש הבדל עצום בין התמחות בתחום המסחרי שבו יש תחרות עצומה, שם הציונים כן משנים, שם כדאי להתחיל לחפש סטאז' בתחילת-אמצע שנה ב', שם כדאי שיהיה לך ממוצע של 85+, לבין התמחות למשל בתחום אזרחי-פרטי כמו דיני אישות/משפחה שבו אין תחרות כל כך, שם הציון לא משנה, שם לא מקבלים סטאז'ים לפני שהגעת לאמצע שנה ג' וכו'. לגבי קורסי בחירה - השילוש הקדוש בשנה ב' נחשב לקניין-תאגידים-מנהלי, אבל זה תלוי איפה את/ה לומד/ת. במכללה למנהל למשל אני יודעת שהם לומדים את מנהלי בכלל בשנה א' ואת נזיקין וחוזים שאנחנו באת"א לומדים בשנה א' הם לומדים בשנה ב'... אצלהם אגב, שנה ב' נחשבת הכי קשה, בעוד שאצלנו (ואני חושבת שיסכימו איתי) שנה ב' נחשבת יותר קלה משנה א'... אז זה תלוי מוסד. מקווה שעזרתי.
 

BlackUnicorn

New member
ואגב, ברור שגם הציונים תלויים במוסד הלימודים

כן? הרי אם הסטודנט לומד במכללה שנחשבת להכי פחות טובה בשוק, מן הסתם שרצוי שיהיו לו מאיות כדי שהוא ימצא סטאז' טוב, בכל תחום שהוא...
 

jelly beans 21

New member
מוסיפה

דבר ראשון זה באמת תלוי באיזה מוסד לימודים אתה ולאיזה תחום אתה שואף להגיע. לדעתי, ההפרדה הראשונית שצריכה להעשות היא לאן הלב שלך נוטה- לכיוון הפרטי-מסחרי או למגזר הציבורי. אם הכיוון הוא פרטי מסחרי- אז הזמן בו כבר צריך להתחיל לחפש התמחות נהיה יותר ויותר מוקדם. אני יודעת שחברים שלי סגרו השנה במשרדים הגדולים כבר בדצמבר ינואר(לקראת אמצע-סוף סמסטר א' של שנה ב', הבנתי שזה מתחיל להיות יותר מוקדם). אם אתה מתעניין במגזר הציבורי- גם כאן ישנה הפרדה: למשרד המשפטים יש מכרז שהשנה התפרסם באמצע מרץ, אבל כל הראיונות התחילו בסביבות חודש יוני, ולמעשה עדיין נמשכים. לגבי כל שאר משרדי הממשלה/ כנסת- צריך לשים לב לפירסומים. אני יודעת שבעברית יש לוח מיוחד בענייני השמה שם מפרסמים את כל הדברים הללו. התמחות בבתי משפט: בעליון, גם כן יש מכרז, ובימים אלו גם נפתח מכרז לבתי משפט מחוזיים ושלום. לגבי ציונים, במסחרי- יש משרדים שלא יסתכלו עלייך אם יש לך פחות מ85, אבל אם אתה מדיע לראיון, לדעתי הכל פתוח, תלוי בקליק עם המראיין ועד כמה אתה מרשים. במגזר הציבורי אמנם לציונים יש פחות דגש, אך כדי להגיע למקומות הטובים (מבחיתי, יועמ"ש , בג"צים וכו'..) צריך ציונים. בהצלחה.
 

sacrament

New member
אנשים שלא מכירים אותך...צריכים כלי להערכה

ואין ספק שמסתכלים גם על הציונים בעיקר כי זה כלי למדד אובייקטיבי. יש משרדים שממיינים ראשית לפני ציונים- את מי בטוח לא יקחו בגלל הציונים, ואחר כך- מי בגבולות הסביר ומעלה- ומתוכם דולים את מי שקורות החיים שלו המרשימים יותר. ציונים זה בהחלט תנאי הכרחי, אבל לא מספיק. יש אנשים עם ציונים מעולים שצולחים את קורות החיים, אבל כשמדברים איתם בריאיון הם מפילים את עצמם- אם כי הם יהירים נורא, או ביישנים נורא או מראים אי הבנה בחומר לימוד בסיסי למרות שהצליחו במבחן. רצוי להתחיל לחפש סטאז' בתחילת שנה ב' אם את/ה רוצה מסחרי כי לזה יש הכי ביקוש. באמצע שנה ב' יש מכרז ממשלתי שצריך להירשם אליו והמיונים ללשכות משפטיות ממשלתיות ומשרד המשפטים מתחילים בערך ביוני-יולי. צריך לשים לב שעיקר המשרות הנחשבות בתחום הממשלתי מצויות בירושלים. שאר התחומים אפשר לחכות בשקט לסוף שנה ב'- אלא אם כן רוצים להגיש מועמדות למשרד ממש גדול- ואז כדאי להגיש מוקדם. ממוצע שנה א' טוב הוא 80 ומעלה. למסחרי עדיף 85 ומעלה. אם מדובר במכללה- עדיף ציונים יותר גבוהים כדי להביס את המתחרים מהאוניברסיטאות. קשה לענות על שאר השאלות מבלי לדעת איפה את/ה לומד/ת...
 

בלה טנ

New member
אני מהמכללה למנהל - אז קצת תשובות

שנה ב' הרבה יותר קשה. מבחינת עומס ומבחינת קושי של הקורסים. ממוצע שיסתכלו עליך הוא הוא מ85 ומעלה אם יש לך קורות חיים טובים , כמו חונכות או התנדבויות, או להיות בעיתון, למשל המשפט (שזה במכללה) או הפרקליט. יש משרדים שאפילו מעדיפים את זה על ציונים. אבל כנראה שלא יעברו לראות את הדברים האלה עם ממוצע פחות מ85. אני מדברת על המשרדים המסחריים הגדולים. כדאי להתחיל לחפש בשנה ב'. אני התחלתי בסוף ב', קצת מאוחר, הכל היה סגור כבר. אבל בסוף התקבלתי למקום שהכי רציתי אז כל עכבה לטובה... עדיפות למצטיינים תמיד ובכל מקום.
 

ynana1

New member
למה להתחיל לחפש סטאז' בשנה א/ב?

תקנו אותי אם אני טועה... אבל את הסטאז' עצמו מתחילים בסיום התואר (כעבור 4 שנים)? אז למה צריך לשמור מקום שנתיים ואפילו שלוש לפני תחילת הסטאז'?
 

sacrament

New member
זו בעיה מורכבת למדי...

למעשה- זה טיפשי ולא יעיל לחפש סטאז' שנתיים-שלוש לפני מכמה סיבות: 1. אתה עדיין לא סגור על תחום התמחות ובטח לא על מקום התמחות. גם אם אתה סגור על תחום אתה עלול לשנות את דעתך 10 פעמים לפני תום הלימודים. 2. עוד לא התמודדת עם הנושא שבו תתמחה כי אתה מחפש בתחילת שנה ב', ולרוב עשית בערך 8-10 קורסי חובה שממש לא נותנים לך מושג על התחום. 3. משרות ממשלתיות טובות וחברות מעולות שהיית רוצה ממיינות רק בסוף שנה ב' או בשנה ג'- ואז אתה בבעיה אם לסגור ליתר ביטחון או להמתין ולקחת בחשבון שלא תתקבל לשם ואז כבר לא ישארו משרדים טובים. 4. כולם מלחיצים אותך ואתה שולח קורות חיים ואז קורה אחד מהשניים- אתה מתקבל ולא מרוצה כי בכלל אתה לא רוצה את זה אבל זה אחלה משרד, או שאתה לא מתקבל וכל השאר סגרו ואתה מרגיש חרא כי להם יש אחלה משרד (-: 5. עוברים כל כך הרבה דגים בים עד שאתה מתחיל התמחות- אולי פתאום בעלה של סבתא של השכנה שלך מכיר את הרצוג את פוקס ואת נאמן ויכול לסדר לך שם- אבל כבר סגרת התמחות אז באסה לך. גם למשרדים זה לא טוב בערך מאותן סיבות...אבל הם בכל זאת מעודדים את זה, וכולם מלחיצים אחד את השני, אז זה מה שקורה.
 

ynana1

New member
אז אם אני מבין נכון...

בסוף שנה ראשונה אתה סוגר הסכם התמחות עם אחד המשרדים כדי שבעוד 3-3.5 שנים תוכל להתמחות אצלם? באמת שזה נשמע טיפשי. לא ניתן להתחיל את ההתמחות במהלך השנה השלישית או הרביעית?
 

בלה טנ

New member
התמחות אפשר להתחיל רק אחרי שמסיימים את התואר.

המוסד שבו אתה לומד מנפיק לך אישור להתמחות כאשר אתה מסיים את התואר ואותו אתה מגיש ללשכה (אפשר שיהיו חסרים לך שני ציונים מבחינה טכנית, למשל סמינריון שהגשת ועוד לא קיבלת ציון. לגבי טרום התמחות זה תלוי במשרד. יש משרדים שמסכימים יש כאלה שמחייבים ויש משרדים שלא מסכימים בשום פנים ואופן. בד"כ הגדולים מאוד לא מסכימים, כמו הרצוג פוקס נאמן, פישר בכר וכו'.
 

הייבי

New member
מהסיבה הפשוטה- שכולם עושים את זה

במהלך שנה ב' המשרדים פותחים משרות לכשנתיים אחרי (לדוגמא, השנה- נפתחו משרות למרץ 09 וספטמבר 09), ברגע שהמשרדים פותחים את המשרות אנשים הולכים לראיונות, מתקבלים והמשרות נסגרות. אם לא תלכי לראיונות כשכולם הולכים לראיונות, תפספסי את ההזדמנות שלך למצוא התמחות במקום שאת רוצה, לא כי את לא מספיק חכמה, או הציונים שלך לא מעולים או המוסד ממנו את באה לא נחשב אלא מהסיבה הפשוטה- שכבר התקבלו אנשים אחרים ולא נשארו מקומות. אם זה טוב או לא זו שאלה אחרת, כמו שSacrament הציגה לך, זה לא אידיאלי אבל יש דברים שעושים כי אין ברירה.
 
תלוי את מי שואלים

אם נגיד אמא שלך שופטת בבית משפט או דוד שלך שופט אז אינך צריך לדאוג לציונם וגם לא חשוב היכן למדת מקומך שמור ומובטח ,במידה ואין לך קשרים (דיי בעייתי) חשוב שממוצע הציונים יהיה מעל 85 ומקום הלימודים שלך בעל שם יוקרתי ולא סתם מכללה ...וכל זאת אני אומר לך מנסיוני המר,למדתי במכללה (הקריה האקדמית)ממוצע ציונים לא רע(82) ואני כבר 5 חודשים מחפש מקום התמחות ללא הצלחה יתרה . עוד דבר שלמדתי על בשרי ,כשאמרו לי להתחיל עוד בתקופת הלימודים לחפש סטאז' לא הקשבתי לאף אחד חשבתי שזה מוקדם מדי, היום אני יודע שאין מוקדם מדיי,תתחיל כבר בסוף שנה א ' או שנה ב' לחפש. שיהיה בהצלחה.
 
למעלה