ציונים

miziel

New member
ציונים

איך, תסבירו לי איך? אני: לומד כל יום,כל השבוע,משקיע את נשמתי, עוושה שיעורים,חוזר על הרצאות. לעומת זאת, חבר לכיתה: יש לו משפחה - ילדים,עבודה,תחביבים. לומד רבע זמן ממה שאני לומד ומוציא תפוקה הרבה הרבה יותר גדולה.אין לו ניסיון קודם או משהו. אני מקבל 60 והוא מקבל 90, כבר כמה וכמה פעמים. ההבדל בהשקעה שלנו ניכר מאוד. איך לעזעזל זה קורה?? תגידו שהוא חכם יותר? בסדר. אז הפער הזה היה מצטמצם, לפחות חלקו, בכמויות הלמידה. מה אני עושה לא בסדר??? זה כ"כ מתסכל.

נופרבלע

New member
יכול להיות

שאופן הלמידה שלך שגוי. אני מכירה מקרה דומה של שני אנשים שלומדים איתי, אחת שלומדת ומשקיעה כמו שבחיים לא ראיתי ועוד אחת שעושה רק את המינימום, המשקיענית בקושי עוברת (במועדים מיוחדים) והשניה מקבלת ציונים בסביבות ה90. כמובן שזה קשור ליכולות,אך כמו שאמרת הפער מצטמצם פחות או יותר.. אולי אם תכתוב איך אתה לומד,מה אופן הלמידה שלך ותפרט מישהו יוכל לנסות להבין את המצב

1ca1

New member
במקצועות הריאליים

זמן הלמידה (או כפי שאתה מגדיר את זה "ההשקעה"), איננו פרופרציונאלי בכלל לתוצאה ומשתנה מאוד מאדם לאדם (ישנם אנשים, שיוכלו לראות פעם אחת הוכחה באינפי וכבר ישר להבין (או עוד יותר טוב, רק לראות את המשפט ולחשוב על הוכחה בעצמם), יש אנשים, שגם אחרי שיטחנו את מייזלר 100 פעמים לא יצליחו להבין את ההוכחה עד הסוף עם כל הדקויות (אולי יצליחו להבין ולכתוב ברמת פיקסל טו פיקסל אבל לא ברמת המתמטיקה שעומדת מאחורי זה)). הדבר הזה קורה מאחר שהמטרה היא בד"כ לגרום לך לחשוב (בין היתר "איך פותרים תרגיל כזה או אחר"), בניגוד למשל למקצועות הומניים ("כתוב על השפעתו של ויליאם הכובש בתולדות אנגליה", נחמד, אבל בסה"כ אתה מסכם מתוך מאגר של חומר שדחפת למוח). נ.ב. תן חיוך, הכל לטובה והכל יסתדר בסוף, אני משער שאתה שנה ראשונה, צא מהלחץ...

HaifaMan

New member
3 סיבות אפשריות שאני חושב עליהן

1. אתה לא יודע ללמוד כמו שצריך - מבזבז זמן בצורה לא אפקטיבית, בעוד שהוא כן יודע ללמוד ולכן התפוקה שלו הרבה יותר גבוהה למרות שהוא לומד פחות זמן ממך. 2. יש לך בעיה בתפקוד במבחנים (או שהוא מאוד מאוד מוצלח במבחנים). 3. בתחום הזה השקעה לא תמיד מספיקה - יכול להיות שהוא פשוט יותר טוב, מבין את החומר יותר מהר ובצורה יותר עמוקה.

למעלה