ברוך השב
עבר זמן מאז הפוסט האחרון שלך. אהבתי את החלק העליון, את החלק התחתון קצת פחות. הרשה לי להרחיב, כפי שאני בדרך כלל עושה (תוצאה של שעמום, חוסר רצון להגרר לשולחן העבודה וקרוסייד נלהב לתרום לתעשיית הקומיקס בארץ). הרשה לי להזכיר בתחילת ההודעה שכל ביקורת או הערה שאני נותנת כאן הן דעתי האישית בלבד, שבהחלט יכולה להיות מוטעית לפעמים. אל תתפוס אותי במילה, ואם אני טועה אתה מוזמן לחלוק עליי או פשוט להתעלם בבוטות. ד´את באינג סייד... אם כך, החלק העליון: אני אוהבת את הצורה של הראש; היא בהחלט נראית כאילו חשבת עליה כאובייקט תלת מימדי. העין הרחוקה מאתנו נראית לי מעט קטנה מדי, אבל יתכן בהחלט שאני מבולבלת מהבזקי האנרגיה מסביב. בקשר לחיבור לצוואר ולשאר הגוף, קצת קשה לי להחליט אם הוא נראה טוב או שיש בו בעייתיות כלשהי. יש שריר (או שמא זה גיד?) שעובר ממתחת לאוזן ועד לשקע שבעצם הבריח - כדאי אולי להדגיש אותו קצת, כי זה השריר/גיד שנמתח ובולט כשמסובבים את הראש. עצם הבריח והחיבור שלה עם שרירי הכתפיים בעייתי; זה נראה כאילו שרירי החזה הם שני שקים, וה"משולש" של שרירי הכתפיים יוצא מתוכם בצורה קצת לא טבעית. זכור שעצם הבריח אמנם בולטת, אבל לא נמצאת מעל העור, והשרירים צריכים לזרום איתה וגם קצת מעליה. אני מקווה שמגיבוב הדברים שזרקתי עליך הבנתי משהו, כי אני לא כל כך. נמשיך. שריר הכתף של היד הקרובה אלינו נראה קטן מדי, אך יכול להיות שזו אשליה שנוצרת בגלל מסת השריר שיוצאת ממנו: נקודת החיבור שלה עם הכתף קטנה מאוד, והשריר, שאמור להיות מאוד מסיבי, מאבד מהעצמה שלו. עכשיו כשאני מסתכלת על זה, יכול להיות שהכתם המושחר באזור בית השחי אמור היה להיות חלק מהמסה הזו, ואם כך, כדאי היה להבהיר אותו קצת או לפחות לרמז על המצאותו בקו לבן פה ושם. כף היד של היד המדוברת לא רעה, אך לאפקט עצמתי יותר (בכ"ז מדובר בסופר-גיבור), הייתי מפנה לצופים את גב היד, במחווה דרמטית יותר (נסה את זה רגע ותבין למה אני מתכוונת. אני מקווה). שרירי החזה לא רעים, למרות שיש הרגשה שהם קצת ריבועיים *מדי*, והחיבור שלהם לגוף עומד על הגבול בין נכון למודבק: יש מקומות שלא חייבים להשלים את הקו השחור, ואפשר רק לרמוז עליו. מצד שני, הרבה אמנים מציירים ואף מדגישים את החיבור הזה, אז אני מניחה שזו דעתי האישית בלבד. בקשר לשרירי הבטן, לפי הזכור לי ישנם שישה ריבועים ועוד שני "מלבנים", אם תרצה, שיורדים עד למפשעה. בציור שלך לא השארת מקום רב למלבנים האלה - ואני לא בטוחה אם זה גורם לשרירי הבטן שלו להיראות גדולים מדי או לגוף שלו להיראות קצר מדי. הערה אחרונה לגבי חלק הגוף העליון - הקווים האלה בצלעות שאמורים לסמן את שרירי בית החזה נראים מעט מאולצים, כמו קיים חוק שמחייב לצייר אותם ונשארת נאמן לו. כדאי להתאים אותם לתזוזה של הטורסו, לכיווץ שרירים מסויימים ובכלל לבדוק אם צריך אותם. רגליים: הרגל המתרחקת מאתנו (אני מניחה שהרעיון היה פרספקטיבה בהרחקה) בעייתית. הירך היא כמעט בגודל מתאים לגוף ופרופורציונלית בהתאם לזוית ראיה פרונטלית, והשוק פרופורציונלית באותה מידה ופשוט קטנה יותר. אמנם כאשר עצמים מתרחקים מהצופה הם נהיים קטנים יותר, אך א) הם עושים זאת בהדרגה, וב) כל האיבר, כל שריר, עצם וגיד בו, עוברים תהליך של הקצרה. כלומר, אי אפשר להציג את הירך ממבט ישיר, את השוק ממבט ישיר ולחבר אותן כך שהשוק קטנה יותר; ההקצרה נעשית לאורך כל הרגל וכוללת את כל האיברים באותו "קו-פרספקטיבה" (לא זוכרת אם יש להם שם רשמי). בין השאר, זה אומר שחלקים שנמצאים קרוב יותר מסתירים חלקים רחוקים (overlapping, נדמה לי), כמו שריר הירך הבולט שיסתיר חלק מהברך. די קשה להסביר את זה במילים, אני מקווה שהמסר הועבר. הרגל הקרובה אלינו נראית בסדר, לדעתי, מבחינת גודל ופרספקטיבה, אך למרות זאת היא נראית קטנה מדי. זאת מכיוון שיחסית לאדם שרירי ומנופח, הרגל די רזה. כדאי לנפח קצת את שרירי התאומים (שום קשר לתאריך - אלה השרירים שנמצאים מאחורי השוק). אפרופו שרירי התאומים והשוק בכלליות: ציירת שתי בליטות לצידי העצם, שכמעט מסתירים אותה לגמרי. גם ברגל שרירית, העצם הזו היא אחת העצמות הבולטות (לא נעים לחטוף מכה בחלק הזה של הרגל. השרירים בקדמת השוק ישרים וארוכים, ולא מתנפחים משני צידיה אלא זורמים איתה. השרירים שאליהם התכוונת, למיטב הבנתי, הם אותם תאומים אמורים, שנמצאים בחלק האחורי של השוק, וודאי שלא עולם על העצם. <אנחה> זה היה די ארוך. מקווה שעזרתי, ובהצלחה עם הדמות!