ציור חדש..

Art Of Madness

New member
ציור חדש.. ../images/Emo19.gif

אני יודעת שהראש גדול בהגזמה.. חוץ מזה, מה דעתכם??? בבקשה תגיבו הקובץ הראשון זה הלא צבוע ואחריו הצבוע... נ.ב אני לא מומחית גדולה בפוטושופ..

Art Of Madness

New member
שכחתי לציין שהציור הוא "חדש"...../images/Emo19.gif

חחחח... הנה הצבוע... הייתי רוצה בבקשה בבקשה שתתייחסו יותר לצביעה כי יותר השקעתי בה מאשר בציור עצמי ^-^

yonabarak

New member
בעיית הצוואר

כשהראש גדול מהגוף במכוון, הצוואר בבעיה. לכך יש שני פתרונות: או להשאיר את הצוואר במידה של הגוף, כלומר קטן, או למצוא תנוחה שתסתיר אותו. כרגע הוא לא נראה טוב. הפרצוף והשיער חמודים, את הגוף אני פחות אוהב. ציפורניים מוזרות.

Art Of Madness

New member
תודההה ../images/Emo13.gif ../images/Emo19.gif

אגב ליאור... לציור האחרון שלך שפירסמת כאן לא הגבתי מפאת קנאת יתר... חחחחחחחחחחחחחחחחח.... *נהיית שוב ירוקה*

chatenoire

New member
לא עדיף ללכת לפורום אנימנגה?

אני מסכימה עם יונה ברק בקשר לצוואר. אם מה שבחרת להדגיש הוא הפנים, לדעתי כדאי לכווץ את הצואר לגודל טבעי יחסית לגוף, כאשר רק הראש בולט, כמו בהרבה קריקטורות. מעבר לזה, בקצרה בקשר לפרופורציות: הכתפיים קצת רחבות, והידיים מחוברות בצורה קצת מוזרה לגוף. היד הנתלית על הכתף קטנה מדי אפילו בלי קשר לראש. המרחק בין הבטן התחתונה למפשעה מעט קטן מדי. צביעה: השיער צבוע חמוד וקליל, בהתאם לסגנון. שאר הגוף מתלבט בין שני סוגי צביעה, מה שיכול לעבוד אם יודעים טוב מאוד איך לבצע את זה, אבל כאן זה נראה קצת מוזר. אם בחרת בצביעת cell (מילוי אזורים שלמים בצבע אחיד ויצירת הצללה כמו בהדפס), כדאי לדבוק בה לאורך כל הדרך, כנ"ל לגבי סגנון הצביעה השני (איירבראש). ההבדל הכי משמעותי הוא בין הבגד לגוף, ודוקא את הגדים אהבתי יותר. בהצללה של העור נראה כאילו לא התייחסת לשום דבר שמונח על הגוף, אלא רק למקור תאורה חיצוני ימני כלשהו. הראש מטיל צל על הצוואר, החולצה מטילה קו צל דק על הבטן, השיער מטיל קצת צל על הפנים, וזה בלי להכנס לשרירים וחלקים בולטים יותר ופחות בגוף עצמו. האור הבוהק בעיניים (בבקשה תגידי לי שלא השתמשת בלנס פלייר...) גורם להן להיראות מוזר, כאילו היא חצי עיוורת או משהו. לעיניים, גם - ובעיקר - באור חזק, יש צבע בולט וברור עם נקודת אור בהירה פה ושם, ולא טשטוש לבן של האור על כל האישון. השיער והחולצה חביבים עליי מבחינת הצביעה, הם יותר "בטוחים בעצמם", אם תרצי, והצבעים החזקים מתאימים לסגנון הכללי. מאוד אהבתי את החתימה שלך.

Art Of Madness

New member
תודה רבה רבה רבה ../images/Emo19.gif

על התגובה ועל ההערות
אהממ... אני לא יודעת לצבוע בפוטושופ אז אני פשוט לוקחת את ה paint bucket tool ומתחילה למלא שטחים... ו... זהו... משתמשת ב burn tool וב dodge tool זהו...
ובעיניים באמת נקדמה לי שהשתמשתי במה שאמרת.. מהסיבה היחידה שאני לא מכירה דרך ארחת... בעעע...... תוכל/י בבקשה בבקשה להסביר לי על הצביעת cell ? ממש בקצרה אם לא אכפת לך...?

Scum Bunny

New member
פטושופ למתחילים

השיטה הכי טובה לצביעת ציור מתחלקת, כמו כל דבר בצבא, לשלושה חלקים: 1) סרקי את הציור, העלי אותו בפוטושופ ונקי אותו (image/adjust/brightness-contrast)-ולשחק עם שני הסליידרים ככה שהשחור שחור והלבן לבן ונקי. 2) צרי שכבה חדשה (layer/create new layer נדמה לי). בתפריט שמופיע עשי את השכבה החדשה multiply במקום normal. עכשיו, את יכולה לצבוע בשכבה חדשה שרואים דרכה את הציור המקורי, ככה שהקוים לא נמחקים. אם את רוצה, את יכולה לעשות שכבה חדשה לכל צבע או חלק בציור. זה יותר מסודר, וזה ביטוח מפני טעויות. 3) זהו. כשאת מסיימת את הציור שטחי את התמונה (layer/flatten image) ושמרי אותה בפורמט האהוב עלייך. רמז: זה הכי קל, אבל עדיף לא למלא שטחים בעזרת הדלי, אלא לצבוע אותם ידנית עם כלי המברשת. כלים כמו הדלי משאירים תמיד שוליים לבנים ולא אטרקטביים מסביב לשטח שבחרת, וחבל. לחילופין, אם את חייבת לצבוע עם דלי תוודאי שאת מתקנת את השוליים הלבנים שנשארו עם המברשת. חשוב(!): אם את עובדת עם שכבות כמו שהמלצתי אז ממילא את לא יכולה להשתמש בדלי, כי בשכבה החדשה שבה את צובעת אין את הציור שלך, והדלי פשוט ימלא את כל המסך. במקום זה את יכולה לעבור לשכבה של הציור המקורי, לבחור את המשטח שאת רוצה לצבוע עם כלי מקל הקסמים (magic wand) ואז לעבור חזרה לשכבה שבה צובעים ולמלא את השטח שבחרת עם הדלי. אבל שוב- שוליים לבנים.

chatenoire

New member
המשך, ועל CELL

זו אכן שיטה מבורכת לצביעה, אבל מילוי האזורים הלבנים לא צריך להיות מסובך. יש אפשרות מופלאה שלמדתי עליה רק לאחרונה שנקראת "Use all Layers" בפוטושופ או "Select/Fill Merge" בפיינטשופ. במקום לבחור או למלא לפי השכבה שאת נמצאת עליה בלבד, כשהתיבה הזו מסומנת, הכלי יעבוד לפי כל השכבות הנראות לעין כרגע על המסך. זו פונקציה נוחה מאוד. צביעת CELL היא הצביעה בה משתמשים לרוב באנימנגה, ובאנימציה בכלל, בגלל הפשטות היחסית שלה. הרעיון הוא שבמקום ההדרגה של הצללה באיירבראש (או DODGE ו BURN, במקרה זה), הצביעה נעשית ע"י בחירת שטחים ומילואם בצבע אחיד, וע"י כך יצירת הצללה. יש דרגות שונות להצללה כזו, החל מגוון אחד נוסף (מה שיוצר ציור יחסית שטוח), ועד ל...כמה שרוצים בעצם. דוגמא להצללת CELL מצורפת, סלחי לי על הקו הרועד והעיוות הכללי. אני לא מומחית גדולה בCELL או בצביעה בכלל, ומן הסתם יש אנשים שבאמת יודעים איך לעשות את זה, אבל זה הרעיון הכללי. הסגנון נקרא CELL, אני מניחה, כי כל אזור צבע כזה הוא מעין תא סגור ומלא צבע אחיד.

Scum Bunny

New member
ועוד הערה, כי אני מתלהב

רק לידע כללי, אומני מחשב וגרפיראים מקצועיים בזים לשימוש ב dodge ו-burn כאמצעי הצללה, מכיוון שהגוונים שמתקבלים בשיטה הם לא תמיד הגוונים הנכונים או הרצויים (כלומר צבעים לא תמיד מוסטים לגוון הבהיר או הכהה יותר, אלא לצבע קצת שונה). אם תשימו לב, צביעת dodge/burn היא מה שנותן לציורים רבים את המראה ה"פוטושופי" שלהם. למקרה שתהיתם מה קופץ לכם כל כך לעין בציורים צבועים במחשב. הצללה איכותית יותר ניתן לקבל באמצעות שימוש ב airbrush עם גוונים כהים או בהירים יותר בשכבה חדשה, אבל זה הרבה יותר קשה.

apathic

New member
די ברור למה הם בזים לדודג´ ובורן...

הם לא יודעים לצייר.. הם יודעים רק לצבוע. יש הבדל ענק. מי שיודע לצייר ידע איך להשתמש בכל הכלים ולא רק בגרדיינט ובכל המוסכמות של המיינסטרים. בכלל, כדאי לפעמים גם לנסות דברים אחרים, אם כולם יעשו אותו דבר מה יוצא מכל זה בעצם? עוד משהו חשוב, למקרה שלא הזכירו את זה עדיין (אין לי כוח לקרוא, נו באמת...) - הבחירה של הצבעים היא מאוד חשובה. אני לא אומר שאסור לשלב צהוב עם ירוק זרחני או משהו כזה, אבל כדאי לחשוב לאיזה כיוון הולכים עם הציור לפני שמתחילים לצבוע. זה כל מה שיש לי להגיד בינתיים. רק התעוררתי לפני חצי שעה, אז תסלחו לי אם כתבתי משהו שלא התכוונתי לכתוב....

Scum Bunny

New member
לא לא

מה שאני אומר, זה שלמשל אם תבצע burn על אדום אז תגיע לגוון של סגול ולא לאדום כהה.(אני לא סגור על הצבע הזה. יכול להיות שדווקא אדום הוא בסדר. אבל הרעיון ברור). זה מאוד בולט בציורים שנצבעו רק ב dodge/burn שהצללים גולשים לעבר צבעים אחרים, ולא רק לגוונים של אותו צבע. זו הסיבה שצביעת פוטושופ, גם טובה מאוד, בולטת מאוד לעין. עכיו, אני לא גרפיקאי. אני סטודנט להנדסת חשמל, אז אין שום סיבה שאני לא אשתמש באיזה כלי שבא לי. אני אישית פשוט מקפיד לבחור צבעים שהכלים המסוימים האלה מסתדרים איתם, ומצליל בשיטות אחרות כשיש צורך.

Art Of Madness

New member
תודה ע-נ-ק-י-ת!!!!! ../images/Emo19.gif

לכל מי שהגיב וטרח להסביר לי
תודה..!!!! בפורום אנימנגה רק אמרו שהציור שלי מפחיד.... חחחח ולא הגיבו ובטח שלא הסבירו לי
איך משתמשים ב airbrush???

Art Of Madness

New member
שאלונת על cell

אם אני רוצה לצבוע ב cell בפוטושופ מה לעשות?? כאילו על מה ללחוץ?

chatenoire

New member
פוטושופ

או שתציירי שטחים בעפרון ותמלאי אותם בכלי המילוי, או שתבחרי אותם בעזרת הסלקשן טול (הלאסו) ואז תמלאי אותם.

למעלה