ציור על תקליט

ציור על תקליט

יש לי כמה תקליטים ישנים שאני רוצה לשדרג לשעונים. יש לי כמה רעיונות ואני לא יודעת איך מיישמים. שעון אחד אני רוצה לשים בחדר ילדים, לצייר עליו ציור חמוד ולכתוב מספרים גדולים. אפשר לצייר ישר על התקליט? ובאיזה צבעים? או שאולי כדאי להדביק עליו נייר, לצבוע אותו ולצייר עליו? שעון אחר אני רוצה לתת מתנה להורים שלי וחשבתי לשים באמצע תמונה יפה של הילד. שוב.. עם מה להדביק? וצריך אחר כך לעבור עם לכה?זה לא יהרוס את הצילום? שאלה אחרונה... בינתיים... איך אני כותבת את המספרים בצורה מדוייקת? כלומר מה המרחק המדוייק שצריך ליהיות בין מספר למספר? תודה רבה מראש למי שיהיה סבלנות לענות לי...

psa

New member
קחי נייר פרגמנט שקוף או שקף

העתיקי את המספרים של השעון עליהם. לאחר מכן הניחי את הנייר/שקף על התקליט ,סמני את מיקום המספרים עליו . אח"כ את יכולה לצבוע או כל דבר אחר... רוצות לראות תוצרים

Lורליי

New member
אני הכנתי שעון מתקליט

תסתכלי בגלריה שלי. באשר למספרים, יש לי שבלונה שאבא שלי הכין לי, מעוניינת? אם כן אחפש ואנסה לסרוק לך. בהצלחה. וכמובן, נשמח לראות :)

Lורליי

New member
נסיון לענות...

אני הדבקתי דיסק על התקליט ועליו ציירתי, הדבקתי עם דבק E-6000 לדעתי היה אפשר גם עם סיליקון (אבל לא ניסיתי) ציירתי על הדיסק עם אקריליים, אבל הם דיי מתקלפים... אולי למישהו יהיה רעיון אחר... גם אני אשמח לשמוע. ובאשר למספרים, אני הדבקתי פרחים מפימו זוהר בחושך במקום מספרים, אפשר ליצור מספרים או לקנות, ולהדביק. חוץ מזה, ואולי יעזור, הנסיון הנוסף שלי עם תקליטים היה צביעה בספריי אני לא יודעת אם זה מתאים לציור, אבל זה לא התקלף. את השבלונה אני אחפש ואנסה להעלות לפורום, אם לא ייכנס אז במייל. מקווה שעזרתי. לור

lilachh

New member
אומנם אף פעם לא התנסיתי כך אבל...

אני מניחה שעל תקליט כדי לצבוע צריך קודם צבע מקשר. כמובן אפשר להדביק על התקליט אביזרים וחומרים בלי שום בעיה.

av_i_va

New member
את מניחה נכון

בהחלט יש צורך בצבע מקשר אם את רוצה למנוע קיליף. מה עוד אפשר לעשות מתקלט ישן? קערת הגשה נחמדה. אפשר לקחת סיר שהוא גדול יותר מהתקליט, ולהרתיח בו מים. באמצע הסיר להניח קערה הפוכה (זהירות, יש לבדוק את עמידות הקערה בחום המים) ומעל, להניח את התקליט. שולי הקתליט ייתקפלו כלפי מטה (אפשר להעזר בכף עץ) ויקבלו צורה של קערה. לשלוף בעזרת מלקחיים ולהניח לייבוש כמובן שאפשר לצבוע אחר כך.

אפשר לקבל הסבר קצר על צבע מקשר?

מה זה? יש את זה בחנויות יצירה? ועל זה ממשיכים עם איזה צבעים? (חתיכת פרוייקט לקחתי על עצמי...)

lilachh

New member
צבע מקשר ../images/Emo80.gif

האמת שהיה פה דיון על צבע מקשר ממש לפני כמה ימים, אז את יכולה לנסות לדפדף אחורה. בכל אופן....צבע מקשר כשמו כן הוא - זה צבע יסוד בצבע לבן אותו מורחים על החומר שעליו את רוצה לצבוע, אחרי שצבעת עם הצבע המקשר את צובעת בצבעים רגילים (שמן, אקריליק וכו´...) בהצלחה

av_i_va

New member
כעת, הכדור במגרש שלך../images/Emo140.gif

אנו נמתין בסבלנות לתוצאות - וכמובן להסברים :)) בהצלחה

שמש א

New member
בעבר הכנתי מספר שעונים מתקליטים

תוכלי לראות שניים מהם בגלריה שלי. לינק מצורף.

שמש א

New member
ממש פשוט

לרקע השתמשתי בצבעי אקריליק ולספרות בצבעי טוליפ. לסיום, לאחר היבוש, מרחתי על הכל לקה על בסיס מים.

michal24

New member
מה זה צבעי טוליפ ? ולגבי הרקע

לפני האקריליק שמת חומר מקשר או שלא? מה שלא ברור לי זה שהבנתי מה עושה חומר מקשר, אבל לא הבנתי מתי כן צריך להשתמש בו ומתי לא. אם אפשר הסבר, זה יעזור. תודה.

שמש א

New member
אז ככה

צבעי טוליפ - אלו צבעים שנועדו במקורם להיות צבעים לציור על בגדים. זה מגיעה בשפורפרות קטנות עם קצה דק ולכן ניתן בפשטות לכתוב איתן. לגבי חומר מקשר... אני לא כ"כ יודעת מה זה. הכוונה לג´סו למשל? בכל מקרה אני צבעתי ישר על התקליט שתי שכבות של אקריליק. כלומר צבעתי שכבה אחת, המתנתי שיתייבש ואז צבעתי שוב. אשמח לשמוע מאחורת מה זה חומר מקשר??? שמש

av_i_va

New member
מה קרה? הערת אותי...../images/Emo8.gif

ממה להציל אותך???? איפה התקלה?

למעלה