ציור פרצופים

אתינב

New member
ציור פרצופים

האם מישהו יודע עד איזה גיל תקין לא לצייר פרצוף של בן אדם? ניתאי בן 4 והוא בכלל לא בכיוון וזה קצת מדאיג אותי. תודה אתי

לאה_מ

New member
גם הצעיר שלי בגיל 4 הסתפק בעיקר

בשרבוטים. עכשיו הוא מצייר. לא מדהים, אבל בהחלט מצייר. האם הוא מחזיק את העפרון/הצבע בצורה יעילה? האם הלחץ על הדף נראה לך סביר? האם הוא שמח לצייר או נמנע מציור? מה אומרת הגננת שלו?

פלגיה

New member
ניסית ללמד אותו?

כי אצלנו ציור הפרצוף הגיע רק לאחר הוראה מכוונת מצד הסבא הדאגן. אחרת היא היתה ממשיכה לצייר חיפושיות עד היום.

ימימה

New member
בני בן כמעט 6 ועדיין לא מצייר פרצוף

כשהתחיל ללכת לריפוי בעיסוק בגיל 4, שאלתי את המרפאה בעיסוק אם זה תקין. אם אני זוכרת נכון, היא הראתה לו תמונה של פנים, ללא פרטים, ושאלה אותו היכן צריך להיות כל איבר (איפה הפה, איפה העין וכד'). מכיוון שהוא ידע למקם (בהצבעה, לא בציור) כל חלק במקומו הנכון, היא הרגיעה אותי שלא מדובר בבעיה.

אלי ו.

New member
האם הוא מצייר בכלל?

האם הוא מסוגל לצייר עיגול, ריבוע, + ? האם הוא מזהה את חלקי הפנים? אם כן, זה נשמע בגבולות הסביר.

לאה_מ

New member
וא-פרופו פרצופים:

מזכירה את הדקלום המקסים של שלונסקי (נכון, אני לא טועה?) בנושא ציור פרצופים, שזכור לי לטובה מילדותי: חיריק, חיריק, וו פתוח מרכאות וסיר נפוח סמך, סמך, וו כפוף - והרי לכם פרצוף.

אתינב

New member
תודה

אני אנסה ללמד אותו למרות שהוא קצת מתעצבן מזה שלא מצליח לו

מאמינקה

New member
וההמשך...

שוקולדה מתוקה (ריבוע לצואר) לביבה לחנוכה (בטן עגולה) מטאטא ליום שישי (יד אחת) מטאטא ליום ראשון (יד שניה) כך הולך לו הטיפש (כפתורים על הבטן, מצטערת, לא אני כתבתי...) ומשקלו שישים ושש (רגליים בצורת הסיפרה 6) בזכרון שלי הבית הקודם הסתיים ב"וקשקוש" שהיה התלתלים מעל הראש, ולכן בלי חרוז. אולי גם בזה יש ירושלמי ותל-אביבי...

michald

New member
../images/Emo9.gif תודה לאה! כבר מספר ימים אני

מנסה להזכר בדקלום הזה ונתקעתי אחרי "סיר נפוח". איזה צרוף מקרים מוצלח!

למעלה