מוווו
אני בקושי מצליחה להזיז את האצבעות, עין אחת אדומה בחציה והשניה סתם מטושטשת, ועבר זמן רב מאז ששרירי הכתפיים שלי היו כל כך תפוסים (נסו אתם לצבוע חמישה עמודים ביומיים), אז אני לא אגיב על הציור עצמו - לפחות לא כרגע - אלא רק על הצביעה. הדבר שהכי הפריע לי הוא חוסר הנקיון. פורסם לאחרונה עץ די ארוך על סריקה וצביעה של עבודות, אז תני לי לקצר עבורך, היות ואני צובעת כבר מתוך שינה. (*זו הדרך שבה אני עובדת, אני גיליתי לאחורנה דרך טובה יותר, אבל כרגע זה מה שיש. אני משתמשת בפוטושופ 6, אבל אני בטוחה שתצליחי למצוא את אותם הכלים ואותן הפקודות גם בגרסה או אפילו בתכנה אחרת) סרקת ציור בגרייסקייל, השארת רק את הקווים המאוד שחורים (שחקי עם הברייטנס/קונטרסט שבפוטושופ), והפכת את הציור לביטמאפ כדי להפטר לגמרי מכל אפור לא רצוי (אימאג´->מוד->ביטמאפ, סליחה שלא החלפתי שפה, המקשים מאוד מטושטשים). כרגע יש לך ליינארט שחור לבן לחלוטין (הוא אמנם מחוספס קצת, ולכן אני אומרת שזו לא השיטה הכי טובה, אבל היא עדיין עובדת). אנחנו רוצים שחור לבן לגמרי כדי שבצביעה לא יישארו האזורים האפרפרים הלא נעימים שמקיפים את הקו השחור. יפה, אז יש לך ליינארט בביטמאפ (מומלץ לשמור). נעבור לגרייסקייל (באותה דרך שעברת לביטמאפ). תכפילי את שכבת הליינארט כך שיהיו לך שתי שכבות דומות. מחקי את כל מה שיש בשכבה התחתונה, ואז תבחרי לפי צבע (סלקט->סלקט קולור) את כל הלבן מהשכבה העליונה, ותמחקי גם אותו. יש לך שתי שכבות, אחת לבנה שתהיה שכבת הצבע בעתיד הקרוב מאוד, ואחת שתשאר בשחור לבן ורוב הסיכויים שלא תגעי בה יותר לאורך העבודה. נעבור לRGB (באותה דרך שעברנו לגרייסקייל), ונבחר לא להשטיח את התמונה כשהפוטושופ מבקש, כי אז סתם עשינו עבודה מיותרת. כדאי ליצור עוד שכבה לבנה מתחת לשכבת הצבע, כי ככה נוח יותר למחוק משכבת הצבע. אז, שלוש שכבות, שתי התחתונות לבנות בינתיים, והעליונה בשחור לבן. תודאי שאת נמצאת בשכבה האמצעית של הצבע, תבחרי את דלי המילוי, ושימי לב לאופציה מופלאה שהתגלתה לי רק לאחרונה וחבל: יש ריבוע סימון שנקרא "Use all Layers"; זה אומר שאם את ממלאה שטח (או בוחרת עם השרביט, האופציה קיימת גם שם), גבולות השטח ייקבעו לפי מה שאת רואה כרגע על המסך, ולא רק לפי הגבולות בשכבה הספציפית שאת נמצאת בה. זה דבר אדיר וחוסך זמן מטורף. עכשיו, ילדתי, את מתחילה למלא את הפלאטס. איזה שלב נפלא, הא? אני באמת מחזיקה את עצמי שלא להוציא את כל המרירות שיש בי לגבי פלאטס כרגע. סיימת למלא פלאטס, נשאר לך שלב ההצללה, ויש מיליון ואחת דרכים לעשות את זה, אז אני אשאיר את זה לך. במה שאני עכשיו עובדת עליו אני משתמשת באיירבראש עם אפשרות light במקום normal, שגורם לצבע להיות כמו אור בצבע שבחרתי, או משהו כזה. בסגנון הזה מומלץ שהפלאטס יהיו הגוון הכהה ביותר של האובייקט, ואז להתחיל להבהיר אותו עם הlight. צריך לעבוד על זה (במשך ככה איזה 32 עמודים @#%$!#^), אבל כשמתרגלים זה יופי של דבר. ...לא יצא מקוצר כל כך, אבל בכל מקרה הנה לך. אני אחזור לצבוע אלפים. שיהיה לכם יום טוב.