ציור של בית המקדש

eden79

New member
ציור של בית המקדש

שלום רב. הזמננו מציירת ציור גדול של ירושלים העתיקה מימי הורדוס, עם בית המקדש, מאחר ואנחנו רוצים שיציירו את הכניסה למבנה בית המקדש מכיוון הקוטל המערב, ע"מ לראות את הכניסה של בית במקדש מקדימהי ולא כפי שהיה באמת במזרח, רצינו לשאול האם יש בכך פסול כלשהו והאם זה לא אסור לצייר כך. תודה רבה.

לא כל כך הבנתי את השאלה...

הכותל המערבי הוא הקיר האחורי של הר הבית. הכניסה המרכזית היתה מצד מזרח, ואכן רוב התמונות שיש מראות את הכניסה כפי שהיא נראית כשבאים ממזרח למערב. אין בעיה לצייר שום כיוון שהוא, וב'מכון המקדש' למשל ניתן למצוא תמונות מרהיבות של כל בית המקדש, מהכיוונים השונים, ושל כמעט כל פריט בו. בהצלחה!

moshebin

New member
אין בעייה

אבל יותר טוב להשקיע את הכסף בעזרה לנזקקים

eden79

New member
אני לא חושבת שזה עניינך במה אני משקיעה את

הכספים שלי, בשבילם אני עובדת במלא המרץ.

אופירA

New member
מנהל
../images/Emo45.gif

מסכימה מאוד. לאדם מותר לעשות שימוש בכספו לכל מיני צרכים, בנוסף למצוות הצדקה שהוא חייב בה (ושטוב להדר בה). הידור בכל מצווה הוא עניין לחשבון הנפש הפרטי של האדם, ולא כלל שטוב לכל אדם ואדם, ויש אנשים שיהיו חסידים שוטים אם יהדרו במצוות הצדקה, כך שלא נכון לומר שבכל מקרה של הוצאה על הנאה - עדיף היה לתת את הכסף לצדקה! אדם קובע לעצמו מה חשוב לו ומה לא חשוב לו, והוא אינו יכול לומר לזולתו: ציור זה לא חשוב... באותה מידה יכולתי לומר לאדם עשיר: סוס זה לא חשוב... אבל התורה חושבת אחרת ממני, ואם אותו עשיר ירד מנכסיו - מצווה על הציבור לספק לו את צרכיו, כולל הסוס שהוא צריך, למרות שלי ולך אין סוס ואנו הולכים ברגל.

פעם אמרה לי חברה, דתיה

שיש תקנה בנידון עד 10% מההכנסות החודשיות או שבעצם עד 10% ממה שאתה מוציא על עצמך..ומשפחתך בחודש זה נראה לי מאוד ברור..ולא צריך להפריז בכלום..גם לא בצדקה.

moshebin

New member
טעות

הכספים הם של הקדוש ברוך הוא ישנם הרבה אנשים שעובדים קשה ולא מקבלים כמעט כלום לך הקדוש ב"ה נתן פריבילגיה.. צריך לראות את זה בצרה הזו ובכלל גם לא התכוונתי של א תשתמשי בכספים שלך לעניינים כאלה רק רציתי להבהיר לך כמה חשוב לעזור בימנו..

eden79

New member
נשמה אם 3.500 ש"ח זה פריבילגיה בשבילך

אז מצבך גרוע מאוד. אני לא זקוקה להבהרות שלך בנוגע למי לעזור למי לא. אם כולם היו עובדים והולכים לצבא כמו שצריך, אז מצבינו היה משטפר ואנשים היו פחות זקוקים לעזרה כספית מהצד. אבל כשאחד עובד כמו חמור והשני יושב ולא עושה כלום אלא עושה חורים לכסאות של לשכת העבודה או שמעדיף לעמוד בצומת ולבקש כסף, אז מצטערת אני לא הכתובת... צדקה היא באמת לאנשים שזקוקים, שאין להם אפשרות לעבוד עקב מחלה או דבר אחר שמונע מהם לעשות זאת, ולא לאחרים שמעדיפים לחיות על חשבונם של אחרים.

moshebin

New member
צדקה

קודם כל את מדברת אם אדם שהיה ביחידה מטכלית אז בכלל אני לא מבין מה את מנפנפת עם כל מיני הצהרות כאילו שרק לך אכפת מה קורה פה בארץ תתחילי לרדת מכל ההתנפחות הזאת יש הרבה אנשים דתיים שגם הולכים לצבא וגם עובדים קשה יותר ממך.. אז בואי נרד מהעניין שלהם ונתמקד בעניין הצדקה. יש הרבה מוסדות של עזרה לנערים מבתים הרוסים כמו המוסד שלי שבכלל לא יכולים לעבוד כי במקרה הם רק בגיל 14 . הם זקוקים להלבשה ביגוד ואוכל -אחרת הם יכולים ללכת לגנוב ח"ו לכן אני רוצה לצטט לך את מה שנאמר בספר התניא.. על הפסוק "וחטאתך בצדקה פרוק" את חטאי האדם אפשר לבטל על ידי צדקה ואם נאמר הרי אסור לאדם לבזבז יותר מחומש כלומר עשרים אחוז אז על זה נאמר שמדובר שכשני נותר עשרים אחוז זה לא כשיש לי לוקסוס וכל טוב אלא אם יש לי קצת מעל רמת החיים -אז אני מחוייב להעביר זאת לנזקקים דבר נוסף-מהמכת שלך נישמע שאת כעוסה וזה חבל הכוונה היא לשוחח קונקרטית ולא להיכנס לפסים אישיים תודה משה

למעלה