ציור שציירתי

u r i el

New member
הצלחת מאד

בהעברת הניואנסים של תווי הפנים, החיוך הקל והמבט בעיניים.
מבלי לגרוע מהיצירה, נראה לי שהעתקת את הציור מהתצלום המוכר באמצעות נייר שקוף שהנחת מעליו. אעפ"כ לא כל אחד היה מקפיד בפרטים כמוך.
יפה.

כן

אני משתדל לדייק. אם כי המטרה אינה ראליזם, זה אך שלב בדרך למנייריזם, שלב הכרחי. זה, לדוגמה, יהודה עמיחי.

אלי כ ה ן

New member
בכך הצטרפת לרשימה ארוכה של ציירים חברי הפורום

לפי סדר הוותיקות בפורום:

ד"ר דוליטל, מאור בר, אוריאל, סינתטית אפריורית (יש עוד, אבל החלטתי לעצור כאן, וטעמי ונימוקי שמור עימדי). אמור מעתה, לחבורה הראויה הזאת מצטרף מעתה, גם בר-אוריין ובר אבהן, דשמיה בקושטא לא ידיע לן.

u r i el

New member
מנייריזם ?

אכן. אפשר שלא רק המנייריזם, אלא הזרמים כולם עוברים דרך הריאליזם. גם אני בתחום, בעיון ובמעשה גם יחד, מצייר בטכניקות שונות ואין שנה שבה אני מוותר על קורס אוניברסיטאי באומנות. אגב, אולי גם אתה שותף אתי לדעה שהרבה משותף לזרמי ההגות ולזרמי האומנות הפלסטית, ויותר מזה - יש מן המשותף בין תגובות בני אדם כלפי זרמי האומנות השונים ובין תגובותיהם כלפי רעיונות הגותיים, ולדעתי קיימת גם מקבילה מוסיקאלית לתופעה זו.

יישר כוח !

כל הנחלים

כמובן. אני סבור שהאמנות הפלסטית "אומרת" הרבה יותר מההגות הדבורה או הכתובה, דווקא מפני שמבעיה אינם ניתנים להמשגה מדויקת. ואכן, אני שותף עמך לדעה. כאן, ציירתי את הרב עובדיה זחוג"ל ללא אוזניים, כשהאור נמצא בעיקר על המצח, ודי לחכימא וכו'

למעלה