ציור...

champDesgin

New member
ציור...

היה לי היום שיעור חופשי אז ציירתי ציור, מה דעתכם? איך אני יכול לשפר אותו?, לצבוע אותו? וכו´...

tomgavish

New member
למה אנשים לא מגיבים לציורים כאלו?

אני באמת לא מבין למה אתם לא מגיבים לאנשים כמוהו ששואלים אותכם, עזבו אותכם רק מאיור ממוחשב, אחרי הכל הוא בא במקור בסוף מהיד, אז גם ציורים שנעשו ביד לדעתי צריכים לקבל פה תגובות

enbalush

New member
יש פה המון פורומים של אומנות ואחרים

וזה מה שמייחד את הפורום, לא כדאי להרחיב גבולות, או שבוא נחבר את כל הפורומים של תפוז לפורום אחד....

אני מקווה שיש לך פוטושופ

אז ככה: זו אחת מני שיטות רבות איך לצבוע ציור ממוחשב. א. הציור חייב להיות על גבי נייר חלק לבן (או לחילופין לנקות את הסריקה כך שהציור יהיה על רקע לבן ולא של נייר משבצות או מחברת...) ב. אחרי הניקוי, יוצרים שכבה חדשה מתחת לשכבת הרקע (בפוטושופ, צריך להכפיל את שכבת הרקע ואז לבנות את השיכבה הריקה החדשה, כי אי אפשר לעשות שכבות מתחת לשכבת ה BACKGROUND!) ובה יצבעו המשטחי צבע בהמשך. ג. מעבירים את שכבת הציור למצב MULTIPLY או SCREEN בחלון ה BLENDING MODES (בתלות בסוג הציור סוג הרקע וכ"ו), פשוט מעבירים למצב שבו רואים את הציור המקורי וגם את השכבה שמתחתיו דרכו. ד. מתחילים לסמן את משטחי הצבע ומקפידים לצבוע אותם בשכבת ה צבעים ולא בשכבת הציור עצמו. ה. אח"כ אפשר גם לבנות שכבה חדשה בין הצבעים והציור שתכיל את ההצללות או האפקטים השונים של טקסטורה, תאורה וכ"ו... ו. אם רוצים, אפשר מתחת לשכבת הצבע גם לעשות שכבת רקע. העליתי את הציור שלך נקי ועם שתי השכבות הבסיסיות במצב בו הן אמורות להיות בפוטושופ. יש לשים לב שמצב השכבה העליונה הוא MULTIPLY ושהיא בעצם שכבה נקיה לחלוטין... השכבה התחתונה היא זו שמכילה את הצבע והוא משתקף מבעד לשכבה העליונה. צערי הרב, כדי להעלות קובץ PSD נאלצתי להקטין את התמונה לחצי מהגודל שהעלת (אבל אני בטוח שעם התבוננות בקובץ הדוגמא ניתן יהיה ליישם בפועל צביעה ממוחשבת גם על המקור.) תהליך הניקוי ארוך ומסובך יותר, והייתי ממליץ אם אינך מכיר את הפוטושופ, פשוט להעתיק את הציור מחדש לדף לבן... ואז לסרוק. אחרי שתכיר את התוכנה לעומק, אפשר לדון בשגרות ניקוי ועיבוד תמונה מסריקה מלוכלכת... מקווה שעזרתי, עופר.

למעלה