ציטוטים אהובים

ציטוטים אהובים ../images/Emo168.gif

בואו נשרשר את הציטוטים האהובים עלינו מן השירים של שלום חנוך. אני אתחיל
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" מתוך "מחכים למשיח"
"מה שבא בקלות באותה הקלות יעלם" גם מתוך "מחכים למשיח".
"מרוב מלחמות אתה לא זוכר מרוב קורבנות אתה לא סופר זה יצא משליטה וזה רק מתגבר" מתוך "אלימות".
"כי מקום המשפט שמה הרשע כי מקום הצדק שמה הפשע כי מקום החוק שמה הפשע החיים הם שלי-אז מה אתה עושה שם?" גם מתוך "אלימות".
"אני נושם, אני חבוק בזרועותייך אני רואה בך בית חם ומשפחה ואור בהיר בחלונות שאת פותחת אני חופשי, אך אין לי מנוחה" מתוך "ילדים של החיים".
"תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר" מתוך "נגד הרוח".
"אני אוהב אותך בכל מובן ככה וככה את בלתי נשכחת גם כשאת לא כאן" מתוך "ככה וככה".
"ואם לפעמים יוצא שאני לא נשמע רציני זה אולי כי אני רק מי שאני" מתוך "אם הייתי" (עם אריק אינשטיין).
"אם לא הייתי מתבייש הייתי כותב ושר רק עלייך הייתי שופך את הכל צורח עד כמה ולמה ואיך אבל התאפקתי וזה מזלך" מתוך "הבושה".
"אדם נשאר אדם, אל תקרא לי עם" מתוך "אל תקרא לי עם".
"אין שום עם סגולה יש רק יחידים לא כולם טיפשים ולא כולם מודים אלה יהודים ואלה יהודים" מתוך "אל תקרא לי עם".
"אמרה: באת על הרגע בדיוק לאוכל ישבנו ואכלנו, התמלאתי צ'יפס מותק את יודעת, לא חשוב התוכן העיקר הצוות ו...איכות הפיפס או או או או-כן איכות הפי פי פי פי פיפס"
מתוך "טיול ליפו".
"רק בן אדם או יכול להיות רק בן אדם, ששמח לחיות הוא לא יתקן ת'עולם ‟ הוא רק בן אדם" מתוך "רק בן אדם". כאן אני אעצור את עצמי
מחכה לשלכם
הדר.

מתוך "תפסתי ראש על הבאר"

"בבוקר ראיתי שלא טעיתי ומה ששם הרגשתי זה נכון - זה לא גברת זה אדון"

זה שיר גדול..!

יצא לי לראות את השיר הזה בהופעה עם רוני פיטרסון בטלויזיה...זה פשוט ענק! במיוחד המילים..אין על שלום במילים

novemberain

New member
מצטטת

ולא מתוך שיר, אלא מתוך ראיון שהיה עם שלום חנוך ב-7 ימים, אם אני לא טועה בפסח שהיה. הוא נשאל על ההערצה אליו של פעם, על שלום האליל, על האגו וכד'. שלום ענה תשובה מדהימה ואני אימצתי את המשפט הזה, כי פשוט הוא כל-כך אמיתי. וכך הוא אמר "יש לי אגו, אבל אני לא מתעסק בו". מדהים.

סלוניק

New member
כבר כמעט גנבת הכל!

אבל אני אוסיף אחד: "קרן שמש מאוחרת, לא נזקקת למילים.."

האמת שסתם ככה אני לא זוכרת...

נראה לי שמככה וככה- "14 ימים הם נצח שנמשך שבועיים"
אוזניים לטלפון- "עוד יש פחד שאצא מזה חי"
אל תקרא לי עם- "אין שום עם סגולה- יש רק יחידים"
הליקופטר- "אז מה אם זה אותו הליקופטר תמיד בטח לא רק אתה שמת לב"
זה הוויסקי- "אומרים זוהי ארץ שאין בה מלחמות לא יד אלהים בה לא דת להידמות כל יושביה אוהבים לחיות"
ילדים של החיים- "מבלי לראות את הדברים כמו שהם." (בגלל השיר הזה התחלתי לשמוע את שלום.)
ילדים של החיים- "אני חופשי, אך אין לי מנוחה" טוב... עברתי על רוב השירים שאני זוכרת עכשיו עד האות ל'...(כן הראש שלי מעוות ומקטלג הכל לפי סדר) וב"לעולם לא אעזוב אותך עוד" לא מצאתי משפטים שממש אהבתי.. למרות שזה שיר שאני ממש אוהבת. אז שווה לשמוע. יעל אולי אני אמשיך אחר כך

shnitza

New member
שיר ללא שם

השיר הכי מדהים ובביצוע של יהודית רביץ...מעולה

מבחר ציטוטים

"אתה יודע מה?, אגיד לך מה?, אתה צודק!!!" מתוך "גם אתה צודק" "אמרו לך אתה שונה מכל היתר, מכרו לך אמת, מכרו לך אמת." מתוך "פקעת מורעלת" "בטלוויזיה יש הרבה אלימות, זאת הדרך לחיות, זאת הדרך למות." מתוך "רק בן אדם" "האולם היה מלא, בכיסאות ריקים." מתוך "ערב ערב" "ואת מחייכת, שיניים צחורות. ריקוד המוות, לאור הנרות." מתוך "חתונה לבנה" "שחרר אותי מדיבורך המבין ויודע הכל, עזוב אותי ממך קצת עזוב אותי, אני כבר לא יכול." מתוך "שחרר אותי" "כן כן כן כן, המצב קשה. ברחת לי מהבית, נשארתי בלי קפה." מתוך "המצב קשה" "מה זה עוזר לי לבקש ממך סליחה?, מה זה עוזר לי כשאת בוכה?" מתוך "ללא מילים"

cohenfa

New member
"לפעמים אשה יפה כפליים

ממרחק הזמן כמו הד שאין לו סוף"

למעלה