ציטוטים בולטים

Athaclena

New member
ציטוטים בולטים

בוקר טוב! לפעמים יש בספרים ציטוטים כיפיים או בולטים, לפעמים לא. אבל עד לאחרונה לא קרה שאחרי שקראתי ספר נשארתי עם משפט אחד מתוכו שפשוט מאפיל על כל השאר. אבל זה קרה עכשיו. ספר שלם, טוב ונחמד, ואולי מלא בציטוטים חמודים. אולי לא. אבל משפט אחד בודד מהספר הצליח להעפיל ולעלות מעבר לכל השאר, וגם לקפוץ ישר לרשימת הציטוטים האהובים עלי בכל הזמנים. והציטוט? הנה הוא:
"Look at that sunset!" it sighed, as if to itself. "Like blood and melted cheese."​
מה דעתכם?

The Countess

New member
נחמד

אני זוכרת ציטוטים ממש יפים מהגיבן מנוטרדאם, ובמיוחד השיר שקווזימודו שר לאסמרלדה, אבל לא זוכרת באיזה אתר ראיתי את זה... ככה שמי שקרא ויודע למה אני מתכוונת בטח יסכים איתי... אבל אני אחפש גם בשביל אחרים...

ורדה ש

New member
מזכרת מכל ספר (כמעט)

הציטוט שהבאת נשמע נחמד, אבל מכיון שאני לא מכירה את הספר הוא נשאר אצלי ברמה של "נחמד" (שזה פחות מ-וואו). מהרבה מאד ספרים נשארים לי ציטוטים והתנסחויות מיוחדים. לא את כולם אני זוכרת בצורה של רשימה. הם באים אלי בדרך אסוציאטיבית לגמרי כשיש איזשהו גרוי שמעורר את הזכרון. משהו שקופץ לי עכשיו לראש: היינריך בל (בספר "תמונה קבוצתית עם גברת") מתאר איך הוא מנסה להעריך את אופיים של אנשים לפי הספרים שבארון הספרים שלהם, בהזדמנות זו לקחתי ממנו את הביטוי "מרופט במצב מעורר כבוד" כשהוא רוצה לתאר ספר שנראה מרופט מפני שקוראים בו שוב ושוב.

sigalit33

New member
מאד אוהבת ציטוטים!

תודה על הציטוט הנחמד, גם אני אוהבת כשמשפטים חזקים במיוחד "קופצים" לי מתוך ספר... זה רעיון לשרשור הבא, לא?...

maore

New member
../images/Emo26.gifויקיציטוט מחכה לציטוטים שלכם

ויקיציטוט הוא מערכת חופשית, הבנויה על הממשק של האינציקלופדיה החופשית ויקיפדיה - ומאפשרת לכל אחד להוסיף בקלות את ציטוטיו - כדי ליצור מאגר ציטוטים אחד גדול.כחובבי ספר הציטוטים הגדול ודומיו, אני מניחה שאין צורך להסביר את השימושים והיתרונות ........

גם אני אוהבת ציטוטים.

פעם גם הייתי רושמת אותם במחברת מיוחדת. לצערי, כרגע לא עולה לי אף אחד מהם לראש.

למעלה