ציטוטים היסטורים

לוו

New member
ציטוטים היסטורים

אני מתחיל " גיבורים עושין היסטוריה - היסטוריה לא עושה גיבורים " הנשיא טרומן -ארה"ב (גבור שלי) אז יאאלה להתפקד !

פראזניק

New member
יש איזה ציטוט...

של צ´רצ´יל (כמעט גיבור שלי:))) לגבי ההיסטוריה שאני תמיד שוכח... משהו על זה שההיסטוריה היא בית ספר... ציטוט נוסף (ראיתי ב"נתיב" חחח) "חרפה בחרתם מפחד מלחמה, הרי לכם חרפה ומלחמה גם יחד" (צ´רצ´יל)

עומר ד

New member
ציטוט מצ´רצ´יל..

הוא פגש שחקנית מפורסמת במסיבה, כשהיה רה"מ, וזה הלך ככה: צרציל:"את מכוערת" שחקנית: ראש הממשלה, אתה שיכור! צרציל:אולי, אבל מחר בבוקר אהיה פיכח ואת עדיין תשארי מכוערת.." קורט פון שלייכר (הקנצלר האחרון ברפ´ וימאר לפני אדולף): "נשארתי בשלטון 57 ימים בלבד ובכל יופ בגדו בי 57 פעמים.. לעולם אל תדבר אתי על נאמנות גרמנית!" ויש עוד מלא...רק צרו קשר.

חיפשתי את הציטוט הזה

של צ´רצ´יל

morning star

New member
ציטוט ותשובה

"ההיסטוריה חוזרת על עצמה. בפעם הראשונה בתור טרגדיה, בפעם השניה בתור פארסה" - קארל מארקס. "האם ההיסטוריה חוזרת על עצמה בפעם הראשונה בתור טרגדיה ובפעם השניה בתור פארסה? לא. זו הגדרה מנופחת מדי למה שאכן קורה. ההיסטוריה פשוט מגהקת ואנחנו חשים שוב בטעמו של כריך הבצל שאכלנו לפני כמה מאות שנים" - ג´וליאן בארנס. שלכם, הנווד

galki

New member
ועוד אחד דומה

וברברה טוכמן אורמת: ההיסטוריה לא חוזרת על עצמה - האנשים כן...

Strike-A

New member
הנה אחד

אלוהים, מה עשינו? - הטייס האמריקאי קפטן רוברט לואיס מיד לאחר שהטיל את פצצת האטום על הירושימה...

עומר ד

New member
והנה...

"אלו שאינם זוכרים את העבר נידונים לשוב ולחיות" (סנטאיאגה).

morning star

New member
צרפתים

"רק סכנה עשויה לאחד את הצרפתים. איש אינו יכול להביא לידי אחדות עם שיש לו 265 מיני גבינה" - שארל דה גול.

זניח

New member
מעט מאיינשטיין.

הערה הסטורית אחת, וכמה מעט מעט שונות: ילדים אינם מודעים לנסיונות החיים של הוריהם, ואומות מתעלמות מההסטוריה. את הלקחים המרים יש תמיד ללמוד מחדש". (לכל אלה ששואלים אם ההסטוריה אכן חוזרת). "פשוט יותר לשנות את טבע הפלטוניות מאשר את רוחו הרעה של האדם. שחרור כוחו של האטום שינה את הכל חוץ מאשר את צורת החשיבה שלנו, לפיכך אנו נסחפים לקראת אסונות שלא היו כמותם". "המדינה קיימת למען האדם, ולא האדם למען המדינה. מכאן, שהמדינה צריכה להיות שפחתנו, ולא אנו עבדיה".

מרים 02

New member
אם כבר איינשטיין...

"יש שני דברים נצחיים: היקום והטיפשות האנושית" (אלברט ברגע של אופטימיות) "ידע הוא מה שנשאר אחרי ששוכחים את כל מה שלומדים בבית הספר" ( אותו אלברט, מסכם בקצרה את מאפייני מערכת החינוך במדינת ישראל 2002, כנראה.)

למעלה