ציטוטים "חביבים" מקבוצת פייסבוק על הדייט של זוהר האוטיסטית

ציטוטים "חביבים" מקבוצת פייסבוק על הדייט של זוהר האוטיסטית

"האם בישראל מקבלים את השונה? איך אתם הייתם מגיבים לסיטואציה כזאת? גם אתם הייתם בורחים?
(על הספקטרום)"

" הייתי בורח, כל עוד נפשי בי. אין שום חיבור בסיסי ויכולת לתקשר" .

"שמעי זה מוזר"

"אנשים עם מוגבלות לא בוחרים להיות כאלה"

"לא הייתי בורחת... הוא לא יצא גברי לא יפה מסכנה" .

(כן, מה שלא בסדר זה שהוא ברח ולא עצם זה שהוא לא שקל בכלל מחשבה של קבלת שונה או יכולת להבינו כי הוא לא נורמטיבי".

אגב הסיבות העיקריות שבגללן אנשים לא היו יוצאים עם אדם על הקשת הן אלפים ומסתכמים ביכולת שלהם לדקלם כמו רובוט את המילה "נורמטיבי" ו"מקובל" .

והגדילה לעשות מי שהסבירה לי שבעצם אוטיסטים לא יסתדרו לעולם לבדם , הם מפגרים ואי אפשר היה לגדל איתם ילדים . נחשו מה ? נ-ו-ר-מ-ט-י-ב-י- ם .

ועל הדרך ,מישהי מאוד "נבונה" ידעה לציין שאין שום בעיה שאוטיסט יצא עם אוטיסט ומפגר עם מפגר.

וכולם כמובן חבקו את כולם על קבלת השונה כי הרי כולם עשו נו נו נו , היית צריך לקום ולעזוב בנימוס יא גבר גבר -
רק מה כהרגלם של חבורת הבבונים הם הצליחו לפספס משהו כל כך מרכזי בסדרה הזו - איך החברות של זוהר חוגגות לה במשמרת יום הולדת כי הן תקועות במחיצתה ומחייכות חיוך שבור של נימוס שקרי כלפי חוץ של קבלה וסובלנות , איך מציעים להם לצאת עם אנשים "כמותם" , איך כשבאמת היא רוצה שיבואו ליום הולדת שלה אף אחד לא מוכן לבוא זולת הבחור הערבי כי היא "שונה" .

כי האמת היא שזה מראה ושיקוף ממש ממש חזק של החברה-
זה מי שמקיף אתכם,
כי כשזוהר הולכת לישון והיא ממש מתה להזדיין , ולחוש מגע של אדם אוהב ,
אז על התחתונים שלה לא רשום שום פנטזיה פרועה חוץ "משיהיה רגיל" .
כי זו כל המהות המחרידה של אנשים סביבכם-
הם לא באמת פוסלים אתכם כי הם יודעים שאתם אנשים רעים ,בזויים , נחותים-
הם פוסלים אתכם לאהבה, לחברות , לעבודה -

כי אתם לא שיקוף מחריד של הזוועה שהם מכנים אותה בטעות "התרבות האנושית" - שבה כל מה שחשוב זה שאתה מדבר נכון, מביט נכון , מנומס נכון אבל אין שום חשיבות למה ומי אתה במפגש אמיתי עם האדם שמולך .
כי כולם חלאות.
וזו ההוכחה ששרשור כזה שמרכז אנשים מכל קצוות הפייסבוק חושף את ערוות
"קבלת השונה"
שסביב כולם , שקר, כזב, מסכה דקה שמסתירה על גזענות עמוקה יותר מכל גזענות שהתקיימה לפני כי בניגוד מוחלט לשנאת נשים , או שנאת שחורים -
אין דרך באמת שאפשר להצביע על "השונה" הזה , הוא לא ניתן לתיאור וסיכום ותמיד תמיד החברה המצחינה הזו תספר לכם כמה היא "מקבלת" ואם תעז להראות לה על הקשר המגעיל בין מה שהיא מכנה "אנושיות" לברבריות הקיומית שבה היא שרויה היא מיד תצרח עליך כמו שמישהי מנוולת צרחה עלי -

"שאני כופה עליה לצאת עם אוטיסטים" .
רק שאני לא . אני רק מציינת את המובן מאליו .
הקשר בין התיעוב והגזענות שיוצא להם מהפה לשנאת השונה התמידית -
היא אמת שרירה וקיימת .

noamlah

New member
קצת קשה לשים את הגבול

בין פסילה של מישהו כי "הוא לא לטעמי" לבין פסילה של מישהו כי "הוא שונה"
בעיקר כשמדובר בתחום כמו היכרויות שבהם הבן אדם רשאי לפסול על כל קריטריון בלי ממש לתת הסברים
אנשים גם יכולים להגיד לך שעולם הדייטינג מלא בדחיות ואכזרי ומי שרוצה להכנס לשם כדאיי שיהיה מוכן לכך
ויש משהו במה שהם אומרים
אני חושב גם שרוב האנשים ינסו למצוא מישהו שיש להם איתו איזהשהוא קו של הזדהות, הרגשה של משהו במשותף וזה גם לגיטימי

אני יכול להגיד לך מקרה אישי שהיה לי, שנפגשתי פעם עם מישהי לא ורבלית שמדברת באמצעות כתיבה עם משלבת
היא ראתה אותי ואמרה "אני רוצה לצאת איתו"
אני אמרתי שלא רוצה להגדיר דברים אבל אשמח להפגש לכמה פגישות, להתכתב, להכיר קצת
ואני יכול להגיד לך שזה קשה, קשה לא לשמוע את הקול של הבן אדם שאני מדבר איתו, קשה לא לדבר בזמן הליכה נגיד או בזמן האוכל כי על מנת שהיא תדבר המשלבת צריכה להוציא את המחברת ושהיא תכתוב
גם בדרך כלל משפטים קצרים ולא מעבר כי היא מתעייפת
קשה שהבילויים תחומים בבתי קפה או סרט ואני לא יכול נגיד להציע לה לטייל איתי כי צריך מערך שלם של כל המשפחה שלה בשביל זה

אני גם יכול לספר לך על בחור עיוור שעל מנת להפגש איתו הייתי צריך לנסוע עד אליו שני אוטובוסים ולקחת אותו מהבית ישירות למקום הבילוי כי הוא לא הרגיש נוח לצאת לבד או לפגוש אותי בתחנה, הוא בחור נחמד אבל הייתה לי מסקנה שלעתים קרובות פשוט לא אצליח להפגש איתו

ושני המקרים האלו זה מקרים שבו הפוטנציאל הוא חברות, זוגיות זה יותר מורכב
ומחסום תקשורת הוא סוג של מחסום, אפשר להתגבר עליו אם שני הצדדים עושים צעדים אבל הוא בכל זאת מחסום

דבר שני הפסילות המהירות לא קורות רק מכיוון החברה הנורמטיבית
ראיתי פעם בחור על הספקטרום שכתב בפורומים בגלוי שהוא מחפש בחורה בתולה ואם ימצא אחת לא בתולה ישקול זאת אך יראה בזה חיסרון גדול בה ויתהה על האופי שלה
גם הוא כשהעירו לו על כך שזה שטחי העיר הערה בסגנון "מה, אני צריך לצאת אם כל הבחורות בעולם" שזה דיי מקביל לבחורה שאמרה לך "מה, אני חייבת לצאת עם אוטיסטים"

גם בסדרה ראינו שיש שיפוט מהיר מצד האנשים על הספקטרום
ארז פוגש בחורה שמוצאת חן בעיניו, יש להם המון במשותף, שניהם מתרגשים
אבל אוי, היא גרה במקום שבשבילו הוא צריך להתאמץ ולנסוע באוטובוס
וזה מבחינתו דיל ברייקר

אז מה ההבדל בין ארז שפסל מהר ל"בחור הרומנטי" שפסל מהר? (מלבד זה שה"בחור הרומנטי" יצא דוש כשעזב אבל אמרת שזה לא האישיו)

למעלה