ציטוט ממכתב ששלחתי למפקח ולמנכ"ל ב-23.2

bend9

New member
ציטוט ממכתב ששלחתי למפקח ולמנכ"ל ב-23.2

"במידה והעודפים שנצברו עד 31.12.2013 אינם מאפשרים חלוקה (אחרי קיזוז כל ההתחייבויות הפיננסיות והתפעוליות) הרי שניתן לסמוך על תזרים המזומנים הקבוע הנוכחי, עד יוני השנה, כדי לממן ממנו את ההתחייבויות ובכך לאפשר חלוקת רווחי 2013. אנו מבקשים תשובתכם בעניין זה – מדוע שהתחייבויות פיננסיות ותפעוליות (חיפושים ופיתוח) לא ימומנו גם מהתזרים שאחרי 2013 ובכך יאפשרו חלוקת רווחי 2013 ביוני השנה".

לדעתי זה צריך להיות אחד מכיווני הלחץ העיקריים כי הסתכלות כזאת על המאזן בין ההתחייבויות לתזרים המזומנים יכולה לשחרר כספים לחלוקה.
מהסכם השותפות ניתן להבין שאם כמות הכסף שבקופה בסוף השנה לא מאפשרת חלוקה אז לא מחלקים. למרות שיש רווחים ראויים לחלוקה.
כאן אנחנו בעצם מציעים לא להחליט על סמך היתרות של סוף השנה אלא ככל שנתקדם לתוך שנת 14 היתרות יגדלו כתוצאה ממכירות גז ובהחלט ייתכן
שביוני (ואם לא ביוני אז אחר כך!) כן יהיה כסף לחלק את רווחי 13.
הכלל צריך להיות שאמנם שומרים כספים להתחייבויות עתידיות אבל לא מתעלמים מהתזרים עד המועד שבו מתממשת ההתחייבות.
קרדיט לרעיון הזה: פגסוסס.
העובדה שלא קיבלתי עדיין תשובה על העניין הספציפי הזה מעודדת אותי כי זה סימן אולי שהרעיון לא נדחה על הסף.

bend9

New member
בשנה שעברה הדוח השנתי פורסם ב-15 למרץ.

סתם הצעה בהנחה שזה יהיה התאריך גם השנה: לא כדאי לחכות 5 ימים לפני מועצות מלחמה ועורכי דין? לא כדאי קודם ללמוד מה כתוב בדוח?

bend9

ישנם מספר סוגיות לליבון,
לא החברה ולא המפקח מוכנים להלבין נכון לרגע זה,
ומהראוי שנתכונן למלחמה ...
התיחסות מהמכתב האחרון שהוצאתי למפקח עדיין לא התקבלה,
דבר שמוביל אותי למערכה.
והיה ויתקבל תגובה מספקת עד מחר בבוקר,
לפי התגובה נדע איך להתקדם.......

הקטע הזה שאי אפשר לערוך הודעות משגע אותי...

כותבים במהירות 160 קמ"ש,
ולא מהנמנע לטעויות שצריך לתקן גם אחרי השליחה,
הבטיחו תוך חודש , עברו שלושה.....

Trader18

New member
בפעם האחרונה שיצאנו למלחמה ניצחנו

באסיפה האחרונה(בנד בטוח זוכר) הוא ריכז מספר אנשים ואני הקראתי מכתב בפומבי כנגד כל נושא האופציות.

אני חושב שזה השפיע מאוד וחדר לכולם - שאנחנו לא יושבים בצד ובשקט.

מסכים, צריך לחכות לדו''ח לראות נתונים מה הם ולהחליט כיצד לפעול

Trader18

תקרא ידידי את שכתבת ותפנים...

" בפעם האחרונה שיצאנו למלחמה ניצחנו
באסיפה האחרונה(בנד בטוח זוכר) הוא ריכז מספר אנשים ואני הקראתי מכתב בפומבי כנגד כל נושא האופציות.

אני חושב שזה השפיע מאוד וחדר לכולם - שאנחנו לא יושבים בצד ובשקט

איך זה קשור למסקנה -

מסכים, צריך לחכות לדו''ח לראות נתונים מה הם ולהחליט כיצד לפעול

bend9

New member
אם בדוח ובאספה אחר כך יהיו תשובות לכל שאלה

והכול יהיה ברור וחד משמעי אז מי שמתופף עכשיו בתופי הטמטם של המלחמות יכול להיראות בעוד כמה שבועות קצת כמו התוף. ועל הדרך גם להשאיר טעם רע אצל המפקח וגם להשאיר כמה ג'ובות אצל עורכי דין רעבים. חוץ מזה לא יכול לקרות כלום.

יש הרבה מאוד צדק בתובנה זו,אין מה להגיד

למרות שבכוחי הדל אני מוכן לסייע בכל דבר ועניין, מכבד מאוד את פגסוס ומוקיר את פועלו למען כולנו,הגענו לזמן קרוב מאוד לפרסום הדו"חות,ומה שלא נעשה בימים הספורים שנותרו לבטח לא נוכל לשנות משהו בדו"חות. ולכן לא נותר לנו אלא להיווכח שאכן עושקים אותנו(בתקווה רבה שלא כך יהיה)ואז לפעול במלוא המרץ.לשים את כל כובד משקל המחאה עכשיו עלול להתגלות כהתפרצות מביכה לדלת פתוחה.
יום טוב ומבורך לכולם.

שומר אמונים -

הדוחות הינם חלק מהסוגיה כאמור,
אך אין ספק כי קיימים שאלות רבות ונוספות
הנוגעות כלל לחלוקת הרווחים בהווה ובעתיד.
עכשיו , יש מי שקובר ראשו בחול ע"מ לא לראות את הטורף שועט לכיוונו,
ויש מי שמרים את הראש , ומתצפת לכל הכיוונים ובוחן כל טורף באזור,
ובכך מוכן לכל סכנה אפשרית. אחרי שנים כל כך רבות , לא הגיע הזמן
שנקבל את העובדות ישירות מפי משפטן , ולא ממשקיעים כאן ?
ומה כבר יכול לקרות ? המפקח או המנכ"ל יכעסו ? אוי אוי אוי ..........
יום טוב לכולם !

superdrink7

New member
אז נראה קצת כמו התף..ביג דיל...

נשאיר כמה גובות...

כל הנעשה נעשה מתוך כוונה טובה...ואני לא מתרגש ממה יגידו ואיך אני יראה כי זה לא מעניין אותי...

לגבי המפקח..לבנתיים הוא משאיר טעם רע...

העיקר שאתה לא שותף לפנייה שלנו...זה מאוד משמח אותי...

ml1231

New member
בעולם הזה

אם אתה לא טורף - אתה נטרף
עדיף להיות עם עיניים פקוחות ולוודא שלא גונבים אותנו וגם שאלו שמנסים לגנוב אותנו ידעו שאנחנו על המשמר
אני מעדיף לצאת טמבל שצעקתי "זאב" מאשר להטרף על ידי הזאב.
זו הפעם הראשונה שהם אמורים לכבד את ההסכם וכבר מנופפים בכל מיני בלוני ניסוי שאולי לא יהיה כסף לחלוקה.
אם הם ידעו את זה כבר בדצמבר, יכלו להזמין אותנו לאסיפה ולספר לנו -"השותפים" כמה המצב חמור.
באנגלית אומרים
Better to be safe than sorry
אני מוכן להתנצל בפומבי אם טעיתי אבל לא מוכן לבכות שלא פעלתי למרות כל הסימנים המקדימים

bend9-

ערב טוב !
כשמאבדים אצלי אמון ,
צפים להם חשדות.
150 מליון דולר בטחונות - בערך 520 מליון דולר.
100 מליון פחת
עשרות מליונים כאן , מאות מליונים שם,
סה"כ מדובר בסדר גודל של 750-800 מליון פחות או יותר מבלי להיכנס לעומק, !

שהם פחות או יותר בסביבות 8-10 אחוז תשואה !
והחברה רוצה לשחק לנו אותה בשנה הראשונה !

מהם הבטחונות אלהם החברה מחויבת , אתה יודע ?
גם אני לא , ונניח ששנה הבאה כריות הביטחון יתפחו ל-500 מליון דולר ?
ועוד הוצאות כאלה ואחרות...
באנד , בכדי שאשאר במקום הזה ,
מהראוי לבצע בדיקה יסודית.
נתתי את האופציה לקבל תגובות מהמפקח,
והוא בחר להתעלם. גם החברה דרך אגב לא מתיחסת למיילים שנשלחים אליה....
אני רוצה שהחברה תציג בפני את כל ההתחיבויות שלה.
שהדברים יהיו ברורים וללא תירוצים ובלבולי ביצים.
אגב כריות ביטחון - תראה לי בבקשה משפט אחד בהסכם הנאמנות בשם זה...
מעניין עוד כמה משפטים יש להם בלקסיקון.
מחר מבחינתי זה יום ה-x לפני רצף כתבות בכל העיתונות האלקטרונית
ודרישה לגילוי מסמכים כולל משאיות וקונטנריים.
בפעם הבאה שיחשבו פעמיים עם מי הם רוצים לשחק !
וכדאי מאוד שעד השעה 10 בבוקר אקבל התיחסות מהמפקח,
ואז אולי יחסך לו המון יזע.

טכניקום

New member
סוף מעשה במחשבה תחילה [ציטוט מהמקורות]

העליות האחרונות בשערי יחה"ש של ישראמקו שייכות להתעוררות הפורום ?

או שהן שייכות למי שיודע שהדו"ח הראשון והמשמעותי של 2013 מבשר הפתעה ?

לדעתי יהיה רצוי מחד להתכונן לדוח מפלה ולא קביל עלינו , ומאידך יהיו הסברים ונימוקים בדו"ח 2013 שילבנו את פני הדברים ,

ולכן נידרשת חכמה רבה איך וכיצד להתנהל נכון , אבל תארו לכם מצב שאכן ישאר כסף מסויים לחלוקת רווחים ? וכאן תגיע השאלה הבאה

מדוע רק 3 אג' ליחהש ? שזה בערך 4.2% ? מדוע לא 6אג' ליחה"ש ? {8.4% }

ובכן כאן יש שלושה מצבים א] חלוקת הרווחים=0 ב] חלוקה שתהא בין 2.5 -5אג' ליחידה ג] חלוקה מאוחרת באוגוסט השנה [ הקופה התמלאה מהתזרים השוטף ]

חשוב ליזכור שלישראמקו כ13 מיליארד יחה"ש , תשלום רווח של 1אג'\ ל1 יחה"ש דורש מישראמקו להפרד מ130 מיליון שקל [וזה בהנחה שאנחנו מתחשבנים עם מ.ה בגין

הרווחים ולא ישראמקו מפרישה עבורנו , ] ,, כעת אם נערוך חש' הוגן עבור 2013 אכן יש ממש בטענה שכסף מסויים אמור להישאר בקופת ישראמקו [נניח תזרים שוטף של כ6 חודשים ] ,לדעתי אם

ההנהלה תיאות לשלם בחודשים יולי- אוגוסט 2014 את כל ריווחי 2013 ,יש מקום למו"מ חיובי [ ואז נדע שבאותם חודשים בכל שנה \ועד סיום פרעון ההלואות ] ניזכה לקבל

את רוחינו כמוסכם ,

eatid

New member
כמשקיעים, לפני שמתחילים בבדיקה הפרטנית ...

והמאד חשובה אם אכן קימים בשותפות רוחים ראויים לחלוקה צריך לסכם עם המפקח את שיטת הטיפול בחלוקת הרווחים. זאת כדי שהעיקר, עקרון חלוקת כל הרוחים כל שנה, לא יתברבר ויעלם בתוך המוני הפרטים והדיונים החשובים, כמו אלו המתנהלים עכשיו בפורום, סביב חישוב הרווח.

הצעתי שהעלתי מספר פעמים, לחייב את השותפות לפרסם דו"ח שנתי המפרט את השיטה והנתונים לפיהם חושבו רווחים הראויים לחלוקה (גם כשהרווח שלילי).

הדו"ח יכול להיות פרק בדו"ח השנתי רק שזה צריך להית פרק יעודי לנושא ומפורט (ולא משפט או שניים 'שיש\אין רווחים ...').

הדו"ח ייצר קודם כל שקיפות כלפי בעלי היחידות, שיוכלו כל שנה להבין איך נוצר הרווח הראוי לחלוקה ולא יאלצו לנסות לדלות נתונים מן הגורן ומן היקב. למספרים ולנתונים גם אפשר להתייחס עינינית.

למעלה