ציטוט מסירת תוכן אימייל אישי

• פותח הנושא psy
  • פורסם בתאריך

psy

New member
ציטוט מסירת תוכן אימייל אישי

שלום עו"ד דורון וחברים האם מותר לי לצטט ו\\או לשלוח אימייל שקיבלתי הכולל האשמות וחוות דעת על חברי לידי החברים שלי המוזכרים והמושמצים במכתב, למרות שכותב המכתב אינו חוזר בו מהדברים ואוסר עלי לשולחו? חוק הגנת הפרטיות טוען: העתקת תוכן של מכתב או כתב אחר שלא נועד לפרסום, או שימוש בתכנו, בלי רשות מאת הנמען או הכותב, והכל אם אין הכתב בעל ערך היסטורי ולא עברו חמש עשרה שנים ממועד כתיבתו; אך קשה לי להאמין שמותר להשמיץ בפני (באימייל)את חברי ולי אסור להביא לידיעתם את הדברים לאשורם. בתודה עדי

ציטוט מכתב אישי

שלום גם לך, עדי. הציטוט מחוק הגנת הפרטיות נכון. אתה הנמען במכתב ומכאן שברשות שלך, ניתן להעתיק ולצטט מהמכתב והדבר איננו נוגד את הוראת חוק הגנת הפרטיות. יחד עם זאת, היות והמכתב שאתה מתאר כולל לכאורה פרסום שעשוי להוות לשון הרע, אליך להזהר מאד בהפצתו, שכן, אתה עלול בהיסך הדעת להפוך לשותף להפצת לשון הרע וגם עלול בעצמך להפר את פרטיות חבריך. אסביר את דבריי. נניח שהמכתב כולל לשון הרע על שני חברים שלך, נקרא להם אברהם ויצחק. במידה ואתה שולח את המכתב במלואו לאברהם, הרי שנהיית שותף להוצאת לשון הרע כלפי יצחק בכך שפירסמת לשון הרע עליו בפני אברהם. כנ"ל אם אתה שולח את המכתב במלואו ליצחק, הרי שנהיית שותף להוצאת לשון הרע כלפי אברהם בכלך שפירסמת לשון הרע על אברהם, בפני יצחק. עכשיו נניח שהמכתב כולל דברים שכוללים דברים שאינם נופלים בהגדרת לשון הרע, אך יש בהם פגיעה בפרטיות. שוב עליך להזהר שלא להעביר דברים אודות אברהם לידיעת יצחק ודברים אודות יצחק לידיעת אברהם. אתה יכול להעביר לכל אחד רק את הקטע העוסק בו.

למעלה