ציטוט מעיתון "המשפחה"

ציטוט מעיתון "המשפחה"

מה בין בני לבין חמי "בדיוק הייתי בדרך לבקר את חמי שיחיה" הסביר הפצוע החרדי מהפיגוע ברחוב יפו למיקרופון של קול ישראל... אני יכול להניח שזה הענין שהכי הטריד את אותו יהודי חרדי... תיכף יבואו הגיסים והדודות והחברים מהכולל, אף אחד לא ישאל, אבל בחלל החדר תרחף השאלה הבלתי נמנעת, מה היה לך לחפש שם ברחוב יפו באמצע הסדר... עד כאן מעיתון "המשפחה". עצוב? אבל נכון.

מעצבן...

אני לא מבין את הקטע מתוך "המשפחה", אולי צריך לצטט קטע גדול יותר או להסביר את ההקשר המדויק. הפצוע החרדי, דוד שלי, שהלך לרופא השיניים שלו (שהיה גם רופא שלי בעבר הרחוק), ואני לא רואה שום בעיה בהליכה הזאת ברחוב יפו... מוזר ותמוה. לא הבנתי את הביטוי "מה היה לו לחפש שם ברחוב יפו באמצע הסדר" - איזה הסדר, איזה סדר ? לא הבנתי. פרט ונמק

avidadon

New member
גם אני קראתי את הציטוט הנ"ל

הכתבה היתה על הפיגוע במוצ"ש, שאז בדרך כלל בחורים "מבריזים" מהסדר ומטיילים במדרחוב ובקניונים למורת רוחם של רבניהם.. לכן הפצוע היה צריך לשלול מראש את האפשרות הנ"ל. שחס וחלילה לא ידעו על זה בישיבה..

ועוד משהו, אם כי לא כל כך חדש

מחקר חדש בארה"ב מגלה: הלימוד בחדר, ההקפדה על האוכל הכשר והלבוש הצנוע - מסוכנים לבריאות; צעירים חרדים סובלים מצפיפות נמוכה של מינרלים בעצמות; אלוהים ישמור מתוך כתבה בוואלה

איזה מזל.....

שלא תלכי לצבא. את לא יודעת מה עושים שם לאנשים ששואלים שאלות קיטבק.

spinoza

New member
אני סקפטי- ארה"ב אינה ישראל

אני סקפטי לגבי מחקרים "מדעיים" שכאלה. לגבי האוכל הכשר - הרי בארץ הוא גם האוכל העיקרי של החילוניים ולא ניראה לי שחסר בו משהו (עם כל תעשיית המזון המפותחת). לגבי חשיפה לשמש - בארץ יש יותר מדי שמש, ודווקא יש בעייה של היחשפות יתר. ולגבי הבשר והחלב - תגידו אתם מצליחים להשתחרר מההקפדה ? כי אני עדיין שומר (3 ) אם כי לא באדיקות. מה אתם אומרים- זה יעבור לי מתישהו ? ולגבי הכושר - כן רק לאחרונה התחלתי ללכת לחדר כושר, אכן החינוך הדתי לא מדגיש את החשיבות של זה. > גם היא היתה סקפטית, עוד באירופה הם היו סקפטים <

משהו לא מדעי

מהתרשמות סובייקטיבית שלי , לגמרי לא מדעית, מתוך הכרות עם עשרות יןצאים ויוצאות, נדמה לי שהם יותר נמוכים, בממוצע, מבני גילם החילוניים. אגב, מחקרים רבים הראו שהגובה קשור לתזונה. בהנחה שמסיבות כלכליות התזונה של משפחות חרדיות מתבססת על הרבה פחמימות ומעט מיתר אבות המזון, בהחלט יתכן שההשערה הזו נכונה. מעניין אם מישהו כבר חקר את הנושא.

הוכח מדעית

שיש קשר חיובי בין כמות השיער לאנטילגנציה. עכשיו רק צריך להכניס קופים לאוניברסיטה. >ספל חמאה כופרת גם בדת המחקרים<

yariv~2

New member
מה שבטוח הוא.

שבקרב החרדים יש כמעט פי שלוש מרכיבי משקפיים, והדבר אומר דרשני.

חרדית

New member
פרשנות

כופר- זאת פרשנות ופרשנות ניתן לפרש לכמה כיוונים.ובפרט שנתת רק משפט אחד מתוך הכתבה ככה שקשה לשפוט במקרה הזה. חרדית.

למעלה