ציטוט מתוך ספר +התיחסותכם אליו

niva99

New member
ציטוט מתוך ספר +התיחסותכם אליו

"מה זה משנה מהיכן אני? בת כמה ומה שמי? חשוב שמי שאוהב אותי יהיה איתי (יבוא אחרי) זכרו כי מהות החיים היא:"למצוא רימון אחד אדום ויפה ולחפש מי שיברך עליו".- האם הציטוט הזה מדבר אליכם? ואם כן באיזה אופן?

מלבד השורה האחרונה

אם אפשר הסבר לציטוט: :"למצוא רימון אחד אדום ויפה ולחפש מי שיברך עליו", אני אשמח כי אני לא מכירה את האימרה הזו. מעבר לכך הרעיון של הציטוט מדבר אלי בשתי דרכים קצת שונות. אני תמיד חושבת על זה כשאני רואה תוכניות טלויזיה. נניח תוכנית הכרויות (שלאחרונה יש מבול שלהן), תמיד נותנים שם, גיל ומקצוע. אבל לי זה לא אומר כלום. תמיד תהיתי למה האדם מוגדר על פי גילו ועיסוקו ולא מה הוא אוהב נניח. למה ה"מי" תמיד מתחבר לנו לעיסוק וגיל. דוגמא אחרת היא, כאני פוגשת מישהו מהעבר והוא שואל אותי מה איתי אני באופן אינסטקנטיבי עונה שאני לומדת כך וכך ועובדת בכך וכך. גם אם קרו לי הדברים הכי מרגשים והכי מאושרים (לדוגמא אהבה חדשה) אני לא אציין אותם. אני מניחה שזה קורה מכיוון שהחברה שלנו התרגלה לכמת כל דבר ולהכניס לקטגוריות. אופי של אדם מאוד קשה להכניס לתוך קופסאות מתויגות היטב אבל גיל ומקצוע אפשר.

niva99

New member
אני כ'כ מבינה על מה את מדברת...

כולם מעריצים מאד את הנעורים וסוגדים להם. אך בשנים האלו מופעלים לחצים אימתניים על האנשים :עליהם לרכוש מקצוע שזה אומר לימודים רווי מתח. להכיר בן זוג ראוי-סאגה בפני עצמה.(קשה כקריעת ים סוף -כי כל אחד מגיע עם השריטה שלו ממערכות יחסים קודמות). ישנם בעיות של דימוי גוף. פחד ממה יהיה / הרצון להספיק /למצות. לפעמים חיים בהרגשה שהחיים האמיתיים נמצאים במקום אחר.ורק אני חי בבועה שכזו-בחזרה הגנרלית לקראתם. וישנו חשק להרדם ל-10 שנים ולהתעורר כשאתה כבר בעל משפחה ,עובד בעבודה מסודרת עם גג מעל הראש-ללא קשי קיום ועושה ככל העולה על רוחך /ממצה את החיים עד תום. הרבה מע' יחסים עם פוטנציאל טוב מתמסמסות בגלל ראיה סטריוטיפית-כשלא מכירים ממש את האדם לעומק. "היא שווה אבל לא מספיק רזה /הוא חמוד אבל מתחיל להקריח... אנשים לא מבינים שהם יכולים למצוא את ה
של החיים שלהם ואז היא תלד או חלילה תפגע בתאונת דרכים-וכל אותה החיצוניות שבגללה הם יחד-תהרס כלא הייתה ומה אז? (מחליפים מודל כמו מכונית?)

התייחסות לקטע אחרון בהודעה:

היום, גם אם בן זוגי היפה יקריח, ישמין ל - 200 קילו או יתחצ'קן - לא אפסיק לאהוב אותו. אבל זה כי כבר נבנה משהו עמוק בינינו. החיצוניות קובעת את הקליק, היא גורמת לי לבחור את המישהו, אתו אני רוצה לבנות משהו עמוק. אני אף פעם לא חושבת במונחים "לו היה יפה, יכולנו להיות זוג". פשוט, מישהו שאין לי משיכה אליו (כי הוא לא יפה) בכלל לא מהווה בן זוג פוטנציאלי. אני לא חושבת עליו ככזה. מסכימה אתך לגבי הלחץ להספיק. אני אישית, הצלחתי להתעלם מהלחץ למצוא בן זוג. זה פשוט לא עבד עלי. לעומת זאת, הלחץ להתמקצע ולהתקדם הרס את שנות חיי היפות ביותר, ועוד בנוסף להכל היום אני בתחום שלא כיף לי.

פאריי

New member
ושוב אני מפרגנת לך בזכות ולא בחסד

אוהבת את ההגדרות שלך לדברים. שלא נשאר לי מה להוסיף.

למעלה