ציטוט שווה פרוטה - נושא רגיש וחשוב

אלמרה

New member
ציטוט שווה פרוטה - נושא רגיש וחשוב

הנושא רגיש וחשוב אך לא צריך להיות כאוב: מעבר למגורים משותפים. אישה העוברת לשלב מתקדם בזוגיות הכולל מגורים משותפים תוהה בדבר הכלכלה וההוצאות המשותפות כולל ילדים לא משותפים. מבלי לצטט אותה ואת בעייתה אני מרשה לעצמי להביא לכאן רק את הדברים שכתבתי לה שם. אולי לעורר כאן דיון אודות הנושא מההיבט הגברי? שהרי לא רק נשים משתתפות בזוגיות המשותפת הזו, יש שם גם גברים לא? הצעה מנסיון אישי - על דרך השלילה... אל תעשו מה ש"אולצתי" על ידי מי שהיתה לבסוף גרושתי השניה... אחרי נישואינו החפוזים (לי פרק ב' לה פרק א') התברר לי כי הגברת מתכוונת לנהל חיים משותפים אבל במתכונת כמו של סטודנטים החולקים דירה שכורה. הייתי נשוי רוב שנות חיי עד שהכרתי אותה, בליינד דייט ראשון לאחר גירושין... מושגי הבסיסיים אודות חיי זוג היו מבוססים על חשבון בנק משותף אחד לתוכו מופקדות שתי המשכורות 2 כרטיסי אשראי וזהו. אבל כאן היה לי מפגש עם רווקה בת 40... ומושגיה הבסיסיים היו מעט שונים... אז:
היו לנו חשבונות נפרדים.
קניות "פרטיות" כל אחד מחשבונו.
קניות משותפות - כל אחד מחשבונו אבל בסוף כל חודש היתה ישיבת איזון חשבונאית.
השכרנו את הדירות שלנו ושכרנו דירה משותפת.
כל אחד בא עם מה שיש, לי היו שני בנים.
הלכו כל הפנטאזיות הרומנטיות שלי, עבורה זה היה סידור "נכון". מתכון להצלחה? כעבור 5 שנים....
עדיין באותה דירה שכורה, חשבונאות משוכללת מעט - הצלחתי לשכנעה לפתוח חשבון משותף לא להפקיד את כל המשכורות אלא רק סכום שיתאים לרמת ההוצאות הממוצעת.
הצעתי למכור את הדירות ולרכוש בית במשותף נדחית עד שיוולד ילד (היתה גם עקרה וכל טיפול הפריה אפשרי עברנו ביחד) ונולד לנו בן מקסים.
האור האדום ברמזור מהבהב!!! אני לא מבחין... עד שיום אחד:
היא עורכת חשבון חודשי ומגלה את הקבלה על ארוחת הצהריים במסעדה (בשבת בה הבנים שלי התארחו אצלנו הרגישה לא טוב ויצאנו לאכול בחוץ). "אתם אכלתם ארוחה מלאה ואני אכלתי רק מרק, הייתי חולה"... שלא תדעו מצרות!!!! מה אומר? הכללות אינן טובות. הייתי אשם לקחתי הכל על עצמי. היום אני מאושר. לאחר גירושינו... ביום ההולדת שלי הזמנתי את שני בני וחברותיהם (מנישואי הראשונים) ואת גרושתי השניה עם בננו המשותף הצעיר, לארוחה במסעדה הכי הכי טובה וכל כך נהניתי לשלם בכרטיס אשראי שלי פרטי. בלי לחשוב על חלוקת ההוצאה עם אפפפפחת!!! עם זאת נותרתי אופטימי חסר תקנה. מייחל לחיי זוגיות מאושרים אבל אולי בשל מה שקרה לי בתמימותי ובאשמתי - לקח לי המון זמן (שבע שנים מאז האינצידנט ההוא) לחשוב, להרהר ולהחליט. דעתי ועצתי אם נחשבות? לא להניח הנחות גם אם הן נראות לך הגיוניות וברורות. עצמאות כלכלית ואי תלות בין בני הזוג היא ערך עליון אבל יש לתת את הדעת גם על המישור הפראקטי ולדבר על זה... פתרונות יצירתיים יגיעו בלי ספק אל שלחן הדיונים אבל צריך ליזום אותם ולא לאלתר לנוכח סוגיה כשהיא כבר בעיה. בהצלחה !!!

ומה שעניתי

שם לא חושבת שיש משהו שהוא נכון ומוחלט , לכל אחד מתאים דבר אחר, הצעד הכי טוב הוא להעלות את הנושא לדיון וביחד להחליט. עבורי זוגיות היא שותפות , איני יודעת לעשות חשבונות וגם לא רוצה. אני אישית במצב כזה הייתי פותחת עם בן זוגי דף חדש, בבית אחר , ההכנסות נמצאות במשותף ,וכן ההוצאות (שהרי הם יוצאות מאותו מקום), הילדים אינם שיקול כאן כיוון שגם "הכנסתם" קרי המזונות נכנסים גם הם לחשבון המשותף. דעתי האישית אולי שונה מדעתם של אחרים כאן בכמה נקודות אך זו אני .

הדרך המתונה והחכמה היא הטובה ביותר

שלושה חשבונות. אחד שלו, אחד שלך ואחד משותף. המשותף הוא עבור ההוצאות המשותפות קרי שכ"ד (אם יש), מיסים, ועד, קניות לבית, יציאות יחד וכיו'. שלו זה שלו ושלך זה שלך. אין שום סיבה שהוא ישתתף במתנה שאת קונה לברית של הנכד של הבוסית שלך בעבודה ואין סיבה שאת צריכה לממן את המקרר החדש שהוא החליט לקנות לבן שלו שגר בשכירות. ללכת עם ולהרגיש בלי. זה הפתרון האולטימטיבי ובו מינימום מתחים וחיכוכים ומקסימום עצמאות וחופש.

לא יודעת פיטר

אבל עם בעלי לא היו לי חשבונות מהסוג הזה ונתנו מתנות לבוסים שלו לבוסים שלי ועכשיו? אשמח להשתתף במקרר החדש לבנו כמו שהוא ישמח להשתתף במכונת כביסה לבני זו אני וזה יהיה האיש לצידי

רות 2

New member
ניצת ..

בעבר תיארת את החיוב שב.. מגורים בניפרד... אז איך בתוך זה ניכנס השיתוף האקונומי...??.. (רות של ממש יציבה במה הכי נכון והכי טוב בפרק ב'... בכל הנוגע לעיניני כלכלה...

אני עדיין

דוגלת במגורים בנפרד רות אבל מה? אם בבית אחד אז שיתוף בכל. בנסיון העבר שלי ישנם מגורים משותפים כל ששלי היה שלו הבעיה התחילה כשהוא התחיל להתחשבן איתי (לכתוב על קופסאות במקרר שזה שייך לו) זו אני וזו דרכי

עכשיו תשמחי

מחר ...... מי יֶדע ? ויש גם אפילו כאלה שלא רוצים בעצמם שבן זוגם ישתתף בהוצאות מ"סיבוב קודם" שאינן קשורות בהם כי הם רוצים שמה שיש להם יהיה להם ולבניהם/בנותיהם. נשמע קטנוני אבל לעיתים ההוצאות לא קטנות. מה עם מגיע אחד מבניו / בנותיו לפירקו והולך להינשא ? האם תוציאי 100 אלף ש"ח מינימום מחשבונך שלך עבור חתונם בנו, כשאת יודעת למשל שבנותיך שלך (לצורך העניין רק שכן אין לי מושג אם יש לך בנים או בנות...) טרם נישאו והם נעזרות בך למשל ללימודיהן באוניברסיטה ? כשיש עודף השיקולים נראים מאוד קלילים ורומנטיים. כשהמשאבים מוגבלים, הם נראים קצת פחות בנאליים. אז עם כל הכבוד לרומנטיקה ולאהבה (ויש רומנטיקה ואהבה) יש גם עיניניות והעיקרון שקבעו חז"לינו - "עניי עירך קודמים", הוא עיקרון חכם ורלוונטי גם היום. פופאי ואוליב חמודים אבל מתרד לא משלמים משכנתא ולכל דבר שלו התחלה - יש גם סוף ויפה שעה אחת קודם לחשוב עליו. הפתרון שהצעתי מציע גם יחד וגם פרטיות והוגנות. הוא ממש לא סותר את שימחתך בהשתתפות בהוצאותיו ואת יכולה לעשות זאת גם במודל שהצעתי.

הדברים נכתבו ע"י פיטר פן ממחשבו של

חבר. לא להתבלבל, זה פיטר פן ששכח להחליף שם ולא אחר. סליחה על הטעות.

רות 2

New member
והוא באמת מניאק עם פה גדול...

כמו שכתוב בכרטיסו?..וגם יפה?...

אני פיטר

חיה היום ולא , לא אוציא מחשבוני שלי אוציא מחשבוננו ! גם בסיבוב הקודם לא רבתי על הגרוש יצאתי עם התחתונים ופחות ממינימום מזונות שגם הם לא משולמים הרבה פעמים בניתי עצמי לבדי מחדש תגיד תמימה? תגיד רומנטית? אז תגיד

כמה שאני אוהב שיודעים מה אני עומד

להגיד. תראי, אני אדם ספונטאני לאללא ובכל זאת, להגיד לך שיש לי הרבה כבוד לגישה הטוטאלית של "אני חי היום" יהיה שקר. אם אינך יכול לחזות ולצפות ולו באופן כללי ובמגמות הגיוניות את העתיד - ניחא. אבל אדם סביר יכול להעריך פחות אויותר, שבמידה וחייו ימשיכו להתנהל באופן נורמאלי וכמצופה, הוא צפוי לכהנה וכהנה ארועים, הוצאות וכיו'. המ את מציעה לי בדיוק ? לחיות ללא שום אלמנט של תכנון, ולו סביר ולהיות כרומאו ויוליה אטומי אזניים ופשוטי זרועות עם שפתיים קפוצות תמידית לקראת הנשיקה כל חמש דקות תוך ציפיה ש"יהיה בסדר" ? גם חולה סרטן יכול להגיד לי - "תראה פיטר, אני חי היום. אני יודע שאני חולה אבל בשביל מה לתכנן את העתיד ולטפל ? אני לא עושה חשבונות לגרול ויהיה מה שיהיה. תגיד שאנירומנטי ? אז תגיד". זה עוד לא הופך את הדברים להגיוניים ובוודאי שלא לנכונים לשיטתי.

העובדה שאני חיה היום

אינה אומרת שרגלי אינן נטועות בקרקע מה שמוביל אותי לתכנון (מינימלי) מוקדם. האיש שיהיה לצידי יהיה בעל ערכים בסיסיים כשלי שנקודת המוצא שלהם היא יושר והגינות . אגב פיטר איני מציעה לך דבר רק מביעה את דעתי האישית גם אם היא לא פופולארית

אה הבנתי

אז העיצה שלי היא ליחסים בשר ודם ולא לספקולציות. ב"כאילו" אפשר לכתוב מה שרוצים.

../images/Emo6.gif

בינתיים כל ה"ספקולציות" שלי נובעות מנסיוני בחיים כאילו זה לא התחום שלי

אלמרה

New member
לא את כל מעלליה של Y'יתי סיפרתי

אבל אם אתה רוצה לדעת גם זה קרה לי: בר מצווה של אחייני אני מציע לתת 500 שקל (לפני 10 שנים זהו סכום לא רע אני מודה) היא טוענת שרק במאה וחמישים היא מכירה כהוצאה "מוכרת בתחשיב השותפות שלנו" אני משלים מחשבוני הפרטי. אחייני מודה לנו למחרת בטלפון והכיף חוגג. לא עוברות שנתיים..... אלא מה? גם לה יש אחיין... נו תנחשו מה הוא קבל לבר המצוה שלו מהדוד והדודה מתל אביב? 150 ש"ח.... היא אפילו לא טרחה לשדרג את המתנה... זהו שאמרתי קודם - הרעיון טוב היישום? נו תלוי בבני האדם!! יש פה במקרה בת חוה בסביבה?

לא רואה היכן הבעיה ...

הוכחת בדיוק את יתרונה של השיטה שהצעתי. אתה רצית מרצונך הטוב והחופשי לשדרג ושידרגת. היא לא רצתה ולא שידרגה. מה הבעיה כאן ? אז היא קמצנית, נו ?! אז מה ? שתהיה קמצנית במנותק ממך ואתה תהיה "פזרן" במנותק ממנה. כל הוצאה שאין עליה מחלוקת יוצאת מהחשבון המשותף. ואין צורך לומר שבכל מקרה - הכל מתחיל ונגמר בבני אדם. גם זה אלמרה, לא חדש לך.

למעלה