ציטוט שנון על ספרים ושבוע

Sigal H

New member
ציטוט שנון על ספרים ושבוע

לכבוד שבוע הספר המתקיים עלינו לטובה, לכבוד המילים הכתובות (שלנו) ולכבוד תולעות הספרים שבפורום,

שאלון ימי הספרים!

נפתח את השאלון בשאלה שסבי תמיד שואל אותי כשאנחנו נפגשים:

נו, אז מה אתם קוראים עכשיו?

למה אתם קוראים? מה נותנת לכם הקריאה?

(העשרה, אסקפיזם, מילוי זמן, אחר?)

הכאבים, או בכלל המצב הבריאותי, משפיעים לכם על הקריאה?
באיזה אופן?

(הצלמית הנ"ל היא כמובן של תולעת ספרים עם פלונטר)

שלושה ספרים מומלצים

במה תתחדשו השנה?
איפה?

איזה ספר תרצו לתת, ולמי?
איזו הקדשה תכתבו לו?

זהו, שיהיו לנו חיוכים כספרים וספרים כחיוכים

סיגל

שרשור מעולה

אני אענה חלקית ביותר.
הציטוט השנון שיש לי לתרום זה שאני כבר שנים אומרת שהחיים זה מה שקורה בין סשן קריאה אחד למישנהו.

מה קוראת? היום גמרתי את קישון, האוסף החדש. תענוג צרוף. ללקק את האצבעות מכל מילה. מלא צחוקים

חושבת להתחיל היום את סרנה החדש: 2023. נראה איך יהיה.
במקביל קוראת ספר עיון, במקביל מאמר על משמעותה של השתיקה המקוונת (אשמח לשלוח למי שירצה), מרתק.
וקוראת מלא מילים בנט. יותר מדי האמת

אז שבוע הספר שמח לכולנו

bimbo15

New member
אתחיל בציטוט של סבך. גם סבי התעניין תמיד

במה שאני קוראת, וכמה ספרים סיימתי כבר השבוע.

אני בימבו, תולעת
ספרים ידועה וותיקה, שבבי"ס עממי החלפתי ספרים בשלוש ספריות (לא היו יותר בסביבה), מתחילה כמו ויוויאן באפרים קישון. והספר שלו שמשגע אותי הכי הרבה ולא יודעת כמה פעמים קראתי אותו, הוא "השועל בלול התרנגולות".
בשיחות בבית תמיד מתעופפות מובאות מתוך הספר, ומשתמשים בביטויים ובהברקות ששם.

כעת אני קוראת את ספרו של רם אורן "כבשה שחורה".

מדוע אני קוראת? הקריאה בשבילי היא הנאה צרופה. כבונוס - שוכחת קצת מהכאבים. אולי זה אסקפיזם מסויים.

באשר להשפעה על הבריאות, כתבתי כבר על ההשפעה על הכאבים, אבל באופן כללי - אני מרגישה נפלא כשאני קוראת ספר טוב (רובם כאלה) ואני מסתובבת מחוייכת מאושר כל היום.

בעוד שאני קוראת ספר אחד, מחכה לי על השידה ליד המטה ספר נוסף, כדי שחלילה לא אשאר ללא מלה כתובה.

על ספרים מומלצים אני צריכה לחשוב קצת, כי יש המון.

איזה כיף לדבר על ספרים. ואיזה כיף לקרוא אותם.
לא אוהבת את הספרים האלקטרוניים. אוהבת להחזיק ספר אמיתי ביד, לדפדף ולקרוא. לחוש אותו.

בברכת קריאה מהנה ובלי כאבים

מתחברת להרבה דברים שכתבת

קודם כל לחיי הנייר
כל אלה שמספידים את הפרינט בנייר שילכו לעזאזל. לא יכולה לקרוא ממסכים.

עזרת לי גם לנסח במה זו קריאה בשבילי, שאם יש ספר טוב שמחכה לי בסוף היום, זה נותן לי סיבה טובה לעבור את היום הזה.
וגם אני נכנסת ללחץ אם אין לי כמה ספרים "בקנה" ממש כמו נרקומנית, שלא אתקע בלי מה לקרוא.

גם אני תולעת, מילדות. גם אני בילדות גמרתי את הספרייה של בית הספר, כל ספר וספר שהיה שם. ואז עברתי לספרייה העירונית שקראתי חלקים נכבדים ממנה.
הרגל שאני רוצה לחזור אליו, שוב, להיות רשומה בספריית השאלה.

וקישון. הוא פשוט גאון, אין מילה אחרת. הוא מתימטי ממש בקומדיה שלו. נגמזתי מצחוק.

bimbo15

New member
היי ויוויאן, אני נמנעת מספריות השאלה, משום שאז אני

חייבת להחזירת את הספר תוך יומיים, ועם התחשבות רבה של הספרנית - מרחב נשימה של יום נוסף. אני אוהבת לקרוא בנחת, לטעום כל מלה ולפעמים גם לחזור אחורנית כדי להזכר מה תפקידה של נפש זו או אחרת. בקיצור - לא מתאים לספריות.
לאחרונה פשה מנהג משובב נפש תולעים כמונו: בבתי קפה ומסעדות מציגים ספרים משומשים (במצב מצויין) תמורת 20 שקל. הם מופצים ע"י חברה בשם פרוייקט "סיפור חוזר" (redbooks), ומפעילים אותה אנשים בעלי צרכים מיוחדים. כך מתאפשרת להם הזדמנותת תעסוקתית שווה. הלוגו שלהם הוא "צרכנות חברתית". וזאת משום שאנשים מביאים ספרים שכבר קראו ואחרים רוכשים אותם במחיר אפסי. זה מצמצם את נזקי ייצור הנייר ועוזר לשמור על סביבה ירוקה יותר. לרוב ספרים אלה מוצבים על מדפים לאורך אחד הקירות. הספרים שמצאתי במקומות אלה ורכשתי רבים, ותיקים וחדשים כאחד.

בתי, שכל הצעצועים האלקטרוניים הם כשמן בעצמותיה, ניסתה לשכנע אותי בכל כוחה לאמץ לעצמי ספריה אלקטרונית, אבל כמובן לא הצליחה.

בברכת קריאה נעימה

Sigal H

New member
יומיים לספר?

אצלנו תקופת ההשאלה היא שבועיים עד חודש (תלוי כמה ספרים לקחת). כמה הנאה כבר אפשר להפיק מהספר כשהוא כלוא בתוך קמצוץ הזמן הזה?

והרעיון של הספרים במסעדות ובבתי הקפה - מעולה! כן ירבו.

גם אני: יומיים לספר?

בספריות בתל אביב ההשאלה היא לחודש עם אפשרות להאריך בחודש נוסף, ואפשר לעשות את זה און ליין.
וגם פרק הזמן הזה, חודשיים, סיבך אותי עם ללכת ולחזור לספרייה. זה דרש ממני אוטובוס וקצת הליכה.
אני אנסה שוב אולי כשיותר קל לי להגיע לספרייה זה יעבוד יותר טוב.

ולגבי סיפור חוזר. זה נהדר שכתבת את זה פה. זה באמת פרויקט נפלא. החיבור בין תעסוקה לאנשים עם צרכים מיוחדים לבין ספרות הוא ממש נשגב :)

וכן, גם לי יש חברה קרובה שמנסה לשכנע אותי כמה נפלא זה ספר אלקטרוני והרבה חברים טכנולוגיים שטוענים שספרים מנייר סופם קרב. לא מקובל עלי. אני מקווה שזה לא יקרה. אין תחליף לספר שמחזיקים ביד. ומעבירים דפים פיזית.

bimbo15

New member
אכן, יומיים לספר
וזה טירוף.

כבר קמה צעקה גדולה בעניין, והולכים לשנות את זה, אבל אני נשארת עם הספרים שלי, ומסוגלת לקרוא ספר טוב שוב ושוב.

Sigal H

New member
וידוי:

טרם קראתי קישון

זו טעות שאצטרך לתקן במהרה, ללא ספק. מצד אחד, מביך כמה אני לא יודעת. מצד שני, כמה נפלאה המחשבה שיש עוד כל כך הרבה ספרים טובים לפניי!

אני מבינה את הקושי בלקרוא ממסך, מעשית וחווייתית. מבחינות רבות אני גם מסכימה איתך.
אבל עבורי יש לספרים דיגיטליים עוד פן של - - - נקרא לזה הצלה. כשכל מה שצריך להפעיל היא רק אצבע אחת לגלילה, יכולתי להמשיך לקרוא גם ברגעים הכי קשים. ברגעים שהכי צריך את הספרים.

(פדיחות, לקח לי בוקר שלם לכתוב את זה ועכשיו מסתבר שגם שכחתי לשלוח
)

שני הוידויים מתקבלים בהבנה

באמת הרבה שנים ספרים של קישון לא היו על המדף. אז זה הגיוני שלא נתקלת בו.

וגם לגבי קריאה ממסך, כשצריך אז צריך. גם אני לפעמים לא מצליחה להחזיק ריכוז בספר של ממש, אבל לקרוא כל מיני דברים בנט, בעיקר קצרים כן יכולה.
אבל בדרך כלל לקרוא טקסטים ארוכים אני לא יכולה ממסך, העיניים והמוח..

גם ככה אני מבלה יותר מדי שעות מול המחשב. בזמנים שפשוט לא יכולה לעשות שום דבר אחר. אבל הלוואי ויכולתי לצמצם את זה במידה רבה.

Sigal H

New member
עונה

נו, אז מה אתם קוראים עכשיו?
"ילדי הסקויה" / גון בן-ארי
והתודה לויויאן <3

למה אתם קוראים? מה נותנת לכם הקריאה?
אסקפיזם בעיקר, אבל גם כי זו פשוט חוויה מדהימה, להיות בו זמנית בתוך הסיפור ומחוצה לו.

הכאבים, או בכלל המצב הבריאותי, משפיעים לכם על הקריאה?
כן, מאוד. בעיקר טכנית. קשה לי להחזיק ספרים, לשמור אותם פתוחים, לדפדף, להחזיק את הראש... אבל אני עקשנית. כאשר זה באמת לא הולך – ספרים דיגיטליים. אני במיטה בתנוחה שצריך עם המכשירים שצריך, המסך מולי, האותיות מוגדלות לפי הצורך ורק אצבע אחת גוללת את הדפים. ניצחון.

שלושה ספרים מומלצים
הגן הנשכח / קייט מורטון
אלגנטיות של קיפוד / מוריאל ברברי
קרוב להפליא ורועש להחריד / ג'ונתן ספרן פויר

במה תתחדשו השנה?
השנה אין לי תוכניות לצאת לדוכנים, אני שומרת אמונים למיטה שלי. מצד שני, יש לי עוד ערימה שלא קראתי מיום ההולדת, אז אין לחץ.

איזה ספר תרצו לתת, ולמי? איזו הקדשה תכתבו לו?
ספר שירי אגי משעול לבן האדם מ', שיודע לראות את הדברים הלא כתובים.

חיוכים מלוא החופן,

למעלה