ציטוט שעלה לי לראש

Popeye78

New member
ציטוט שעלה לי לראש

היום תוך כדי נסיעה הביתה מהעבודה מתוך The dogs of war:
BARTLET - "The ultimate weakness of violence is that it is a descending spiral. Returning violence with violence only multiplies violence, add deeper darkness to a night already devoid of stars." LEO - Dr. King. BARTLET - I'm part of that darkness now, Leo. When did that happen? LEO - Dr. King wasn't wrong. He just didn't have your job.​

AnnabeI Lee

New member
לא מרוצה.

אם הוא צודק אז מה זה משנה באיזו עבודה אתה נמצא? מי שצודק צודק. אחד מהעקרונות של לימודי אתיקה הם שמוסר הוא אוניברסלי, מה שנכון בשבילי נכון בשבילך נכון בשבילו...

אסל

New member
מרוצה או לא מרוצה...

פוליטיקאים, כמדומני (אני לא פוליטיקאי), נוטים להתייחס להחלטות מוסריות כנובעות ממוסר סובייקטיבי ולא ממוסר אובייקטיבי. כשמנהיגים ישראלים אומרים את המשפט האלמותי "דברים שרואים מכאן לא רואים משם", הם לא מתייחסים להבנתם את המציאות הקיימת, אלא גם לדברים שראוי לעשות.

AnnabeI Lee

New member
מוסר סובייקטיבי הוא לא נחלתם

של פוליטיקאים בלבד. מצד שני אי אפשר לקרוא לו מוסר. הגברת אלימות מעודדת הגברת אלימות. אם זה מה שאתה צריך לעשות כדי להרגשי טוב עם עצמך, או כדי שרפובליקנים לא יקראו לך יפה נפש וחובק עצים אז מילא, אבל שלא יקראו לזה מוסר.

Popeye78

New member
קודם כל

הציטוט לא הכיל את המילה מוסר. בנוסף "הגברת אלימות מעודדת הגברת אלימות" לא אומר שהפחתת אלימות מעודדת הפחתת אלימות.

למעלה