ציידים בצרעה

the vipersss

New member
ציידים בצרעה

היום כהרגלי יצאתי לטיול באיזור צרעה מצויד כרגיל במצלמה ,נעלים גבוהות , תיק ע.ראשונה והמון מצב רוח ונכונות להתלכלך תוך כדי הליכה שמעתי קול ירי ואחריו עוד אחד ועוד אחד מיהרתי למקור הרעש וראיתי שלושה ציידים פשוט יורים בברבזים ניגשתי אליהם וביקשתי לראות את אישורי הצייד שלהם וזה הקטע הכי מרגיז שלשלושתם יש רשיון צייד שאלתי אותם לשם מה הצייד ומסתבר שזה רק ספורט במילים אחרות" אנחנו אנשים שאין לנו מה לעשות אז כשמשעמם לנו אנחנו יוצאים לטבע ויורים בבעלי חיים" מבחינת החוק רשות הטבע מנפיקה אישורי צייד אבל מוסרית אני חושב שכדאי להלחם בזה ואני מציע להתחיל בקטן לכן אני זקוק לעזרתכם אנשי בית שמש והסביבה אם יש לכם\ן רעיונות כיצד להלחם בצייד (לפחות באזורנו) אשמח לשמוע ואוליי גם לפעול בהתאם אני חושב שיש בפורום זה הרבה אנשים שישמחו לעזור במיוחד מנהלת הפורום שקראתי כמה הודעות שלה בפורומים אחרים אני אשמח אם תצרי איתי קשר ואוליי נוכל ביחד להשפיעה על קבוצת אנשים שהתגייסו למטרה זו תודה לכולם ואשמח לראות תגובות

MS6

New member
אני לא חושב שיש לך סיכוי...

מדובר בנושא מאוד מורכב ומסובך.. בעונות מסוימות יש ממש עידוד לציידים כי הם שומרים על סוג מסוים של איזון אקולוגי. גם במקומות שבהם ארגוני החיות הרבה יותר חזקים.. למשל באירופה. לא מצליחים לבטל את הציד.

MS6

New member
אגב הרי צרעה...

אחד המקומות הכי יפים בארץ. אני ממש נהנה לטייל בהם.. אני גם מטייל כל שבת. רק שהיום בחרתי לטייל באיזור המנזר.

the vipersss

New member
האמת

לפני שנה היה סיפור דומה רק שהציידים היו ללא אישור הזעקתי את רשות הטבע והגנים והובטח לי שיענשו הציידים הלא חוקיים רק שאלו שמחו להודיע לי אחריי מספר חודשים שהתיק נגדם נסגר בחוסר ראיות ואז הרגשתי די אשם במותם של הברבזים שנורו באותו היום ואלו שעוד ימותו בגלל שאני לא צילמתי מספיק ראיות חותחות כדי להוכיח שהצייד היה לא חוקי רק לאחד היה אישור צייד ועוד ארבעה חברים ניצלו את ההזדמנות לירות בבעלי חיים לצערי יש הרבה כאלו שאין להם רשיון צייד אבל מסתפקים באישור של חברם ושמעתי גם על תחרויות שנערכות בהרי צרעה מי שהורג ומביא יותר בעלי חיים מנצח ובין בעלי החיים ישנם גם ערכי טבע מוגנים כגון בז מצוי שדי שכיח באיזור ולך טדע מה עוד נהרג ואפילו לא נאסף בגלל שנפל לתוך המים או נתקע על העץ ואני רוצה להבהיר לציידים אלו שאם זה התחביב שלהם אני לא יכול להגיד להם לעבור להובי אחר אבל לפחות לבקש בכל לשון של בקשה אני חי באיזור הזה ואני נהנה מהטבע הזה למה אתם הורסים את המקום שאני הכי אוהב ? ואת זה אני חושב שבטור אחד שעושה עשרות קילומטרים ברגל מידי שבת כדי להנות ממה שהטבע נותן לי אני יכול לבקש אבל בקשה של אדם אחד לא תועיל ולא תשפיע על אף גורם (לא הציידים ולא הרשות ) אז אם יש בנייכם אוהבי טבע כמוני הצטרפו אליי וננסה להפסיק את הצייד באיזורנו גם אם לא נצליח לפחות נדע שניסינו

tamar brandy

New member
אוי מה???../images/Emo46.gif ../images/Emo163.gif"בוב"

איזה סתומים
לאפחד פשוט לא אכפת מבע"ח, מתייחסים לחיים שלהם כאלה זבל אתה יודע מתי יש תחרויות כאלו? אסור לתת להם להנות מרצח, אם נדע מתי יש כאלה תחרויות אפשר להפריע להם ולמנוע מהם לרצוח

Dark faith

New member
להיפך, מה שהם עושים פוגע באיזון

האקולוגי... אוי זה נורא

Dark faith

New member
זה נורא...הרגע דיברתי עם אתי אלטמן

מתברר שאם יש להם אישורי צייד- מותר להם לעשות זאת. זה כל כך מרתיח...

Dark faith

New member
טוב אני מנסה...

למצוא פיתרון דרך פורום זכויות בעלי החיים, נראה אולי שם יש רעיון איך לפעול נגדם.

the vipersss

New member
ועל מה אחראית

אתי אלטמן השם מוכר אבל אני לא כל כך זוכר נראה לי שמחלקת אכיפה ומשפט לא? דיברתי עם כמה גורמים ברשות הטבע הבנתי שקשה וכמעט בלתי אפשרי להפסיק את הצייד אבל אני לא מתכוון לוותר אני יודע שכמו שמנפיקים אישורי צייד אפשר גם לשלול אותם למי שחורג מהתנאים אני ינסה לתת קישורים לתקדימים משפטיים בנושא צייד את לא תאמיני כמה קל העונש שמקבלים ציידים גם ללא אישור

Dark faith

New member
אתי אלטמן דוברת עמותת תנו לחיות

לחיות, פועלת יום יום למען הצלת בעלי חיים ואכיפה על חוק צער בעלי חיים. אני מאמינה שהעונש כל כך קל שלפעמים פשוט אין עונש- אפשר לראות את זה אפילו כאשר תופסים מארגני קרבות כלבים.....זה עצוב. איך אפשר לשלול רישיון ציד?

the vipersss

New member
אפשר לשלול רשיון צייד

למי שחורג מתקנות הצייד לצערי זה קיים בחוק אבל אף שופט לא השתמש בעונש כזה תיכנסי לאתר של ר"טג , פיקוח ואכיפה , פסקי דין ותראי כמה זה עלוב העונש החמור ביותר שקיבל צייד ללא רשיון צייד על שימוש בשיטות צייד אסורות ופגיעה בערך טבע מוגן מסתכם בקנס של 5000 שקלים מתעלל בבן אדם כזה ויתר בשופט שחושב שזה עונש

רוצים לעשות משהו למען הטבע??

אין קל מזה. נכנסתי במקרה להציץ מה קורה בעירי הישנה אבל אני לא יכול שלא להגיב על תוכן השירשור הזה - מחר בקלפי רק "רק" - מפלגת הירוקים. אני לא פעיל, אני לא מועמד וגם לא הייתי כותב כלום בנושא אם לא הייתי רואה את השירשור הזה.

Dark faith

New member
ממש לא!

אם ברצונכם לעזור בלעלי החיים צריך להצביע חץ. בראשות אברהם פורז. הירוקים בעד דילול אוכלוסיית חתולי הרחוב, ובעד החקיקה נגד הגזעים המסוכנים- הם בעד הכחדתם. מה גם שהם אומרים שהם יפעלו למען חיות המשק- אבל מהעבר השני הם אוכלי בשר. יותר מדי סתירות במצע שלהם...

אמנם "עבר זמנו בטל קורבנו" אבל

רק בכמה מילים: מצב חתולי הרחוב הוא קטסטרופלי, מצער ולפעמים ממש מכאיב כשרואים חתול נטוש, עזוב, רעב. הרעיון מאחורי דילול כמות חתולי הרחוב היא חס ושלום לא הרג חתולי רחוב. ברחבי ת"א מסתובבים מתנדבים של אחת האגודות (נדמה לי תנו לחיות לחיות או צער בע"ח אבל אני לא בטוח), אוספים חתולי רחוב, מסרסים אותם בניתוח שלפי המומחים הוא נטול כאבים (לא ניסיתי, לא יודע) ומחזירים אותם לרחוב וזאת על מנת שלא יוכלו להתרבות ולהביא עוד ועוד חתולי רחוב שנידונו לחיי סבל. לא נורא, עוד שנתיים-שנתיים וחצי שוב בחירות.

Dark faith

New member
לאחר בירור

הדילול מתבצע באמת ע"י עיקור וסירוס. בניגוד למר מאיר ניתן ראש עיריית ראשון הפועל להרעבת החתולים. מה שנורא במפלגת הירוקים שהם תומכים בחוק הגזעים המסוכנים וכמובן הצביעות, חשוב להם לשפר את התנאים של חיות המשק- אבל עדיין רובם קרניבורים.

למעלה