צייר לי דירה

צייר לי דירה ../images/Emo20.gif

היום יותר ויותר עוברים מבית ההורים ושוכרים דירה. במשך השנים עוברים מדירה לדירה, מחכימים, צוברים רכוש, ובעיקר לומדים על עצמנו: מה אנחנו אוהבים לבשל, איך אנחנו אוהבים לסדר, עם אילו אנשים אנחנו יכולים לחיות לכל אלו השוכרים דירה, וגם לאלו שנמצאים בשלב התכנון, הוקם פורום חדש, יוצאים מהבית. המטרה של הפורום הזה לחלוק פכים מהחיים המופלאים בדירות מתפוררות (יותר או פחות), לדון בהתנהגותם המסתורית של שותפים, לתהות כיצד הופכים את המקום הזה, החלל שהוא לגמרי שלכם, לבית אמיתי. אה כן, ומדי פעם גם להיפגש ולהשוויץ בדירותינו המרהיבות. קומץ דיונים להתחיל איתם את היום:
נכנסתם לדירתכם, אתם עומדים באמצע הסלון, הלב מתרחב , האדרנלין זורם. אתם רוצים לשבת רגע, אבל אפעס אין אפילו כסא. כיצד אתם ריהטתם את הבית? האם שפכתם ימבה כסף או העדפתם להשקיע בנבירה ממושכת במחסן? זאת, ועוד סיפור מסמר שיער בפוסט מי לקח את הכורסא האדומה שלי?
שיקולים כלכליים מאלצים רבים מאיתנו לדור, לפחות לתקופת מה, בשותפות עם אנשים אחרים. יש שיעדיפו זאת פשוט על מנת לא להיות לבד. אך מה הופך אדם מן הרחוב לשותף מוצלח? קלאודיו פורפאבור
ובנימה קצת (אבל רק קצת) יותר כבדה, מה בעצם המגורים העצמאיים נותנים לנו? מהו הרווח המוסף של החלפת קורת הגג הניתנת ע"י ההורים בזו שהיא לגמרי שלנו? מגורים עצמאיים - מה הם נתנו לי?

למעלה