ציכלידים מתחילים למות ??

kobi10

New member
ציכלידים מתחילים למות ??

הנה מספר נתונים כלליים לאקווריום 270 ליטר הוספתי השבוע 8 דגים מהחנות בהרצליה פיתוח- נראים מקצוענים ???? הדגים הפסיקו לאכול והחלו להראות אפטיים לסביבה. אם לפני כן הם היו רצים לאוכל עכשיו הם ממש מתנהגים כאילו הם בשביתה. במהלך היומיים האחרונים מתו 2 ציכלידיים אחד ישן ואחד חדש. מה ניתן לעשות ????

גלעד cool7

New member
~~~~~~~~~~~~>

על פי מה שאתה טוען הכל קרא לאחר שהוספת 8 ציקלידים מאותה חנות. דבר ראשון, האם כל הדגים מתנהגים אותו הדבר? כלומר האם רק הדגים החדשים לא בסדר, האם רק הדגים הישנים לא בסדר, או האם כל הדגים (החדשים והישנים) אינם בסדר? אם כל הדגים אותו הדבר (אלו שנוספו ואלו שכבר היו באקוריום). ייתכן כי הדגים החדשים (לא חובה שכולם) הגיעו עם מחלה, חוץ מאי אכילה ומוות, איזה סימפטומים נוספים יש? האם אתה רואה סוגי כתמים\פטריות על בהדגים? האם עיניים אדומות-דם? האם שחייה לקויה שנראת כשחיה משיכרות? האם עלייה לפני המים והישארות שם? אני נתקלתי בדבר מאוד דומה באקוריום של חבר, הדגים חלו בהכל. עלו לפני המים כאילו היה חסר חמצן (ולא היה חסר). חולשה מוגזמת. אי רצון לאכול. פטריות. כתמי דם. ופשוט גסיסה נוראית. בקיצור ישנן 2 תאוריות, אחת שהדגים החדשים מפריעים לישנים\הישנים לחדשים בלי קשר למחלה (פיסית לפחות). והשנייה היא שהדגים החדשים הביאו מחלה למים. אם תוכל לפרט עוד סימפטומים של הדגים החולים זה יעזור מאוד.

kobi10

New member
תודה על תשובה

ובכן, רוב הדגים באמת נמצאים למעלה - ואין כל בעיית חמצן. עיקר הסימפטומים, אי אכילה ומעיין אדישות. כפי שאני רואה אין כל פטריות או איזה מחלה פיזית ( כזו שנראת ). האם הוספת 2 כפות מלח עשויות לעזור ?? אולי החלפת אוכל ?

גלעד cool7

New member
אמממ.....

בנוגע לאוכל, אני לא מאמין שקשור, אבל תנסה לגרות אותם-תקנה תולעי דם. חוץ מזה עוד סיבה שהאוכל אינה הבעיה-הדגים מתו, דגים תאורטית לא אמורים למות גם שבועיים ללא אוכל. איך הם נמצאים למעלה, סתם שוחים למעלה או ממש נוגעים בפני המים, מידי פעם שוחים על הצד ונותנים ממש אבלל ממש צמוד לפני המים, מידי פעם מעלים ראש מחוץ למים. האם כך? אם סתם שחייה לעמלה וזה חריג, זה ממש מה שקרה לחבר שלי... אצלו זה קרה היות וה**** הכניס את הדגים (8 ציקלידים מאוד גדולים) לתוך קופסאת פלסטיק חסרת מקום. אמנם טיב המים (איכותם, הטמפרטורה, כמות חמצן, חוציות ואלו...) היה מעולה, כך שאני מעלה השארה שהדבר נבע ממוצקה שהתחילה כמצוקה פסיכולוגית וגרם לדגים לחלות. -נשמע מופרך אבל זה מוכח שהרבה דגים נוטים לחלות ממצוקות. 2 כפות מלח יכולות לעזור אבל לא חובה שזה יקרה, אבל גם לא יזיקו (בתנאי שהאקוריום שלך מעל 40 ליטר-אני מקווה מאוד שכן, ואם לא אז זוהי בטח הבעיה). כמו כן אם יש לך פחם פעיל מומלץ להכניס (כמובן שיש טיפה רעלים במים שאמנם לא אמורים להשפיע על דגים אם היו בריאים, אבל כאשר הדגים כבר חולים הרעלים רק יקשו עליהם). והכי מומלץ, לפנות לחנות אמינה ולא סתם חנות שתגיד אין מה לעשות. ואנא נסה כמה שיותר למקד את עצמך בסימפטומים של הדגים. חוץ מזה, מהו גודל האקוריום? האם הוא מספיק גדול ביחס לכמות דגים? מה רמת האיוורור\תנועת המים?

kobi10

New member
מדובר באקווריום גדול אורך 140 סמ

מכיל 270 ליטר . מצוייד היטב תנועת מיים טובה עם פילטר חיצוני אולי אתה צודק בעניין הסטרס ( לחץ ) שהדגים נכנסו כתוצאה משינוי והכנסת דגים חדשים - אבל הכל השערה. עכשיו הם ירדו והתחילו לשחות בשקט כאילו מסוממים בכל שטח האקווריום. הם פשוט עולים ויורדים. החנות בהרצליה אזור התעשיה עושה רושם של מקצועית מאוד

גלעד cool7

New member
אז בוא נסכם.

נראה כי הדבר קרה עקב הגעת הדגים החדשים. התנאים באקוריום מעולים. ייתכן שזה אטו שהדגים החדשים מטילים איימה על הישנים, או ההפך. אבל במקרה זה זה לא היה מגיע לכזו קיצוניות. אני מאמין שנשארנו רק עם מחלה. עולים ויורדים-אם זה לא במהירות קיוצונית כזאתי אז רוב הסיכויים שלא קשור לחמצן. אבל תנועה מרובה באקוריום (לרוב מרובה גם בניסיום לקפוץ החוצה) יכולה לסמן 2 דברים- 1 חומציות\בסיסיות חריגים. 2 הטרדה מדג כל שהוא. סיכמנו ש2 כבר לא רלוונטי. מה בנוגע ל1? חוץ מזה הידע שלי דל במחלות דגים, אתה רק אומר לי ש2 דגים מתו. ושאר הדגים נעים בחריגות באקוריום. ולכן קשה לי לעזור רק מכך. האם יש עוד משהו? ואני שוב אומר-אין על ידע של החנות,, אגב יכחישו כל קשר לכך שהדגים שהבאת יכלו לגרום לבעיה.

ganjaman stound

New member
לפי הסממנים שאתה נותן

לדעתי מדובר במחלה שמה לא ידוע לי מכיוון שגם לי היה דג אחד עם אותם הסממנים בדיוק ולאחר כ-4 ימים באקווריום הוא התחיל להיתנהג בדיוק כמו שאתה מתאר לצערי אצלי הוא הלך לעולמו מהר מאוד כך שלא חקרתי בדיוק באיזו מחלה מדובר מה שאני כן זוכר הוא שתסמינים לטפילים כל שהם לא היו עליו ואצלי הוא גם לא הדביק דגים אחרים כך שהוא הלך לעולמו לבדו לאור התופעה שאין כל סממנים חיצוניים על הדג כל שנותר לי להישתתף בצערך ואם תמצא את התשובה המיוחלת אשמח לשמוע

kobi10

New member
למקצוענים יותר, נראה לי שצדקתם

הבעיה היא אולי במעבר הדגים הציכלידיים מהחנות אלי. קניתי 8 דגים מתוכם 6 מתו תוך שלשה ימים.( בחנות באזור התעשיה בהרצליה ) ככל שמתו יותר דגים מהחדשים כך הדגים הישנים התחילו להתנהג יותר טוב. עדיין היום הדגים לא אוכלים טוב. החלטתי היום לא לתת להם אוכל ומחר להתחיל מחדש. אני מקווה שאת סי המחלה או הסטרס או בעיית המים עברתי והכל ימשיך כרגיל שנה טובה

wiz

New member
חסרים פרטים על האקווריום...

איזה מערכת פילטרציה יש לך
איזה דגים יש באקווריום, ואיזה הוספת
כיצד אקלמת את הדגים החדשים
מהי תדירות רענון המים אצלך
מהם ערכי המים, אם בדקת אותם
באופן כללי, לא כדאי להכניס 8 דגים בבת אחת לאקווריום, כי הדבר מעמיס על המערכת הביולוגית ועלול לגרום לקריסתה. רצוי להכניס זוג אחד של דגים כל שבועיים, כי בזמן הזה המערכת מספיקה (ברוב המקרים) להתייצב שוב. כשמדובר בדגים גדולים/מלכלכים במיוחד, רצוי להכניס דג אחד בלבד כל שבועיים. במקרה של אקווריום ציקלידים, רצוי לדאוג למספר כללים נוספים בכל הוספה של דגים: 1. טריטוריות חדשות - ציקלידם הם דגים מאוד טריטוריאלים, ולכן הם יתקפו כל דג שחדר לטריטוריה שלהם. כדאי מאוד "לבלגן" את האקווריום (לשנות מיקום של עצמים) ממש לפני הוספת הדגים, כדי למנוע מהתושבים הקיימים לתקוף את החדשים. 2. החשכה של האקווריום - דגים לא תוקפים דגים אחרים בחושך, ולכן כדאי להחשיך את האקווריום (ואת החדר בו הוא נמצא) ליממה בערך. הדבר יאפשר לדגים החדשים להסתגל לאקווריום החדש, וימנע מהדגים האחרים להציק להם. 3. האכלה - לא להאכיל דגים חדשים. תאכיל את הדגים זמן קצר לפני שאתה מכניס את החדשים, ובמשך היממה הבאה אל תאכיל את הדגים. דג בסטרס לא מעכל את המזון, ועלול למות מהתפוצצות מעיים. כל דג חדש נכנס לסטרס (בדרגות שונות), ולכן כדאי לחכות עם ההאכלה (מה גם שדג רעב הוא דג בריא
).

kobi10

New member
ראשית שנה טובה לכולם.../images/Emo13.gif

ל WIZ מדובר באקוריום ציכלידיים בגודל של 270 ליטר אורך 140 סמ' פילטר חיצוני דיי גדול ובנוסף פילטר תת קרקעי עם ראש כח. באקווריום יש רק ציכלידיים, בערך 19 דגים ציכלידיים אפריקאים. והוספתי עוד 8 מאותם המשפחות. את הדגים אקלמתי ע''י השארתם בתוך השקית כחצי שעה ואח'כ הוספתי מיי אקווריום לתוך השקית שלהם במשך עוד חצי שעה. תדירות רענון המים בערך כל 3 שבועות כ10% מכמות המים. יכול להיות שהפרתי את האיזון בתוך האקווריום. אולי לא לקחתי בחשבון שהציכלידים דגים טריטוריאלים. בכל מקרה לקחתי בחשבון את כל מה שרשמת ולמדתי מזה. תודה ושנה טובה.

גלעד cool7

New member
~~~>

כן קובי וויז לפי דעתי צדק. האיקלום שאתה עשית הוא רק בשביל טיב המים (טמפרטורה, חומציות וכו'), היית גם זקוק לאיקלום עקב מבנה הטריטוריאלות באקווריום. בהצלחה ועדכן אותנו מה קורה עם שאר הדגים. חג שמח.

kobi10

New member
בינתיים נראה שהאקווריום ''נרגע''

בהמשך אצרף מס' תצלומים

למעלה