צילום דיגטלי

ngertz

New member
צילום דיגטלי

ערב טוב לכולם לגבי הדיון הנערך כאן בעניני צילום דיגיטלי, אני מצרף את דעתי, כאחד שמתמש המון בחתונות במצלמת סטילס דיגיטלית. לא אלאה את המשתתפים בכל יתרונותיו (הרבים) וחסרונותיו (המעטים) של הצילום הדיגיטלי, אלא אגע בנקודה שמעניינת יותר מכל-התוצאה הסופית. במבחן היום-יום כשמשוים תמונה שהודפסה מנגטיב איכותי, לעומת תמונה שצולמה במצלמה דיגיטלית, לא רק שאין שום הבדל, באופן מוחלט, בין שתי התמונות, אלא שבמקרים מסוימים (תלוי במצלמה הדיגיטלית)איכות ההדפס מהדיגיטל עולה לאין שעור על ההדפס מהתשליל. חשוב לציין, שגם אני כצלם, משתמש עדיין ברוב הזמן בנגטיבים, אבל האפשרויות, האין סופיות, שמעמיד הדיגיטל יגרמו לכך שבעתיד הלא רחוק, הצילום הדיגיטלי יתפוס מקום עיקרי בנפח העבודה, לדעתי כמובן. עקב האכילס העיקרי כיום, הוא מחיר הדפסת תמונה מקובץ, שמגיע לכדי פי 2 בקירוב, מהדפס מתשליל רגיל. לסיכום דבריי, מצלמה דיגיטלית איכותית ומקצועית, ברזולוציה של מעל 3.3 מליון פיקסלס, מסוגלת להוציא תמונה באיכות זהה לחלוטין, לתמונה רגילה. יום טוב ולהתראות לכולם ניצן גרץ

אני לא רוצה ליצור ויכוח ../images/Emo24.gif

אבל דעת שונה כן, לדעתי העובדות שהתיחסתה אליהן הן שונות בקצת מהנושא , הדיון סבב סביב השאלה מה היתרונות של סריקה וצריבת התמונות ע"י הצלם ע"ג CD והאם אפשר להדפיס תמונות אלו מה-CD, ולכן יצאתי מנקודת הנחה שאותם קבצים נסרקו מהנגטיב (תשליל) עצמו ולכן המלצתי הייתה ועודנה (ואני מקווה שתסכים איתי בנושא זה) שהדפסה שכזו לא תהייה באיכות טובה כמו הדפסה כימיקאלית של התשליל. אין לי ספק שצילום דיגיטאלי מיקצועי הוא בעל הרבה יתרונות אבל כפי שציינתה העלות שלו היא אסטרונומית יחסית ולכן זה עדיין לא מעשי בענף החתונות (כולי תקווה לשינוי העלויות בהקדם..) בקשר להבדלים בין ההדפסות מהתשליל לבין ההדפסות מנגטיב לדעתי ישנם הבדלים כיום וגם זה טעון שיפור, אבל זה לא הנושא. הדיון עסק בהדפסת תמונות מדיסק שבו נסרקו התשלילים והאם יש לכך יתרונות הדיון לא סבב סביב צילום דיגיטאלי כן או לא למרות שלדעתי כיום עדיין לצילום הדיגיטאלי ולהדפסת התמונות יש עוד מה לשפר בתחום. מקווה שהייתי ברור, ואני מצטרף לתגובה שלך (בחלקה) אבל בדיון אחר. שיהיה שבוע טוב לכולנו וחג שמח (סוכות) בהצלחה אייל...

למעלה