צילום הרצאת וידאו

צילום הרצאת וידאו

אני מקליט סרט וידאו של הרצאה באורך 4 שעות, יש לי מצלמת וידאו, כבל חשמל מאריך שמתחבר לחשמל, חצובה, רמקול, מחשב, מצגת, מסך שעליו המצגת מוקרנת, מקום להרצאה, תוכנה להמרה של פורמט הוידאו וחבר שעומד מאחורי מצלמת הוידאו
1. בסרט שאני מצלם יהיו הרבה קטעי וידיאו מיוטיוב שיועברו על המצגת ובמצגת יש מלל ותמונות ואני רוצה שיראו אותם בצורה טובה, מה אני צריך לעשות לשם כך
2. אני חושב שאני צריך גם מיקרופון דש שאני אחבר אותו למצלמה וישים אותו קרוב עלי כך שישמעו אותי בסרט ברור וללא רעשי הרקע
מכיוון שזאת הקלטה חד פעמית כלומר לא צלמתי הרצאה לפנייה וגם אחרי ההקלטה הזאת אני לא יצלם שום וידאו נוסף אז אני מחפש פתרון הכי זול למיקרופון דש אולי להשכיר לכמה שעות מיקרופון דש אבל אני לא יודע איפה עושים את זה
מצאתי באינטרנט מיקרופון (לא מיקרופון דש) שאני לא יודע האם הוא יכול להתאים למשימה הזאת
אני מעלה תמונה של המוצר, המוצר כולל גם כבלים להתענה, חיבורים ואוזניות
3. בנוסף לזה אני חושב שאני יצטרף כבל אודיו מאריך כי המרחק בין המצלמת וידאו עלי היא בערך 3 - 2 מטרים, היכן אני יכול לקנות אחד כזה?, אני גר בתל אביב
4. דבר נוסף אני אצטרך להעביר פורמט להקלטה כדי להקטין את משקלה כך שאני אוכל להעלות את הסרט לאינטרנט כך שהאנשים יוכלו לראות את ההרצאה בעזרת כניסה לאתר האינטרנט איזה פרמטרים כדאי לי לקבוע בהעברת פורמט, למשל סוג הפורמט, קצה הסיביות וקצב פריימים
5. אני אשמח להמלצות נוספו

ואני הייתי מצפה ממרצה המופיע לפני קהל

שיידע להבדיל בין עתיד לגוף שלישי יחיד - "יצלם", יצטרך" לבין עתיד לגוף ראשון יחיד - "אצלם", "אצטרך" וכד'.
באמת, לא יזיק להקפיד.....
אריאל אריאלי

וואאאווו..... איפה מצאת

כבל חשמל מאריך שמתחבר לחשמל??

אני מחפש אחד כזה כבר שנים
ולא הצלחתי למצוא.....

joramf1

New member
המלצות רציניות למרצה היקר

חסר לך הרבה ידע בנושא הצילום
וההפקה
אני מקווה כי בהרצאה אתה בסידר כי לתפוס 4 שעות תלמידים ושיהיו מרותקים
זה מלאכה לא פשוטה .
לאור מה שאתה כותב כדאי לך להתעמק בהרצאה בלבד ולתת למישהו מקצועי לצלם לערוך לך את ההצאה
במיוחד שאתה מציין שזה חד פעמי
כך לא תישאר עם ציוד לא תיתפשר על ציוד זול ויעשה לך את זה מי שיודע מה לעשות.
עוד דבר שחשוב שתדע היוטיוב הוא לא חנות חינם שאתה יכול לקחת מה שאתה רוצה
יותר מזה לא סרטונים לא תמונות ולא מוסיקה את כולם יצרו ויש לזה זכויות יוצרים
שחייבים לקבל רשות מכל אחד ואחד כדי להוריד ולהשתמש ובטח כאשר אתה רוצה להעלות לרשת
זכויות יוצרים תקפים 70 מהיום האחרון של אותו היוצר ואחרון הנגן במצילתיים שניגן זאת
היוטיוב יעיף לך את הסרט ברגע שתעלה אותו במקרה הטוב ויתבעו אותך
בסכומים ענקיים במקרה הגרוע
אז כדי לך שוב לחשוב לפני שאתה חושב על החוט מאריך או המיקרופון

חומר למחשבה
יורם

ami3371

New member
מבלי לגרוע ממה שכתב יורם...

שזוהי תכלס' העצה הכי פרקטית לאור הדברים שכתבת...
ומבלי להתייחס לנקודת ה'זכויות יוצרים' שהעלה יורם ובצדק...
בכל אופן אם יעלה במחשבתך - ואני ממש לא מזלזל בנכונתך לעשות זאת בעצמך, אתן לך מעט טיפים מצקלוני הדל ומנסיוני...

1. ראשית אין מצלמה ביתית (שאני מכיר) שתצלם לך ברצף 4 שעות אלא אם כן אתה אכן מתחבר לחשמל ישירות...
(אני יודע על סוללות קצה שמתיימרות להציג שכביכול הן מיועדות לצילום ארוך, אך מנסיוני אלו בדותות).
2. מה טיבו של החבר העומד מאחורי המצלמה? הוא צלם?
למשל ראיתי הרבה הרצאות שצולמו על ידי חובבים, שכשהרקע מאחורי המרצה היה מואר, או שהמרצה עמד כשמאחוריו חלון באור יום, נראה המרצה כצללית שחורה... חשוב לוודא שאכן יפתח הצמצם בהתאם ואכן העומד מאחורי המצלמה מבין דבר או שניים בצילום...
דבר נוסף יש פעמים שהמרצה משוטט על הקתדרה וצריך עקיבה חלקה וזורמת אחריו. מבלי לשגע את הצופה ב'זום' חסר קשר!!!
3. מקרופון דש במחיר עממי מתחבר ישירות למצלמה, אך המרחק הוא כ5 או 6 מטר בלבד! למיטב ידיעתי, גם את תתעקש לאלתר מאריך לדבר כזה, וניתן. בוודאות אוכל לומר לך שיהיו לך רעשים בפס קול שלא תוכל להתגבר עליהם בעריכה...
תצטרך משדר! דבר כזה מתחיל מכמה אלפים וצפונה...
יש פיתרון זול הנקרא (מדונה) זה חיבור מונו ומצריך חיבור חשמל למקלט הניצב קרוב למצלמה, גם ככה אתה מביא נקודת חשמל למצלמה לאפשר צילום ארוך... (רק תוסיף לתיק גם מפצל)
בעריכה (כמובן, תלוי באיזה תוכנה) תוכל לפצל את האודיו לסטריאו (דמה כמובן, הרי לא הקלטת סטריאו אמיתי).
לחילופין, תרכוש כבל בנוסף, הממיר מ'מונו' ל'סטריאו'...
כל זה בתקווה שלמצלמה הביתית שלך יש כניסת מקרופון... אחרת חבל על הזמן שלך, ושל הצופים אחר כך בהרצאה המוקלטת...
לאחר שיהיה לך קובץ גולמי אכותי תוכל לשנות את הפרמטרים שלו בעריכה על מנת שתוכל להעלותו לרשת, חבל לצלם מראש הרצאה באיכות 'פח' רק להעלאה, אולי בעתיד תרצה את ההרצאה שלך באיכות יותר טובה...

בהצלחה והרצאה נעימה...

נ.ב.
אולי יתאים לך אך בהשקעה של כמה מאות... תשיג מקרופון אלחוטי עם משדר ומקלט על סוללות - מונו, מקלט לא נייד,לא קטן, אך רלוונטי כשנושא הצילום שלך הוא הרצאה, והמצלמה היא נייחת...
http://www.sound-systems.co.il/prod...ה-אלחוטי-מבית-trx-audio-x1000-ללא-חיבור-לחשמל

למעלה