צילום ספרים נדירים בחו"ל

צילום ספרים נדירים בחו"ל

באיזה אופן ניתן לאתר ספרים נדירים בספריות בחו"ל ולצלמם. האם יש חברות שמתמחות בכך בארץ או בחו"ל. אני לספרים שלא ניתן להשיגם ולרכשם באמצעות אתרים כמו http://www.bookfinder.com/?mode=advanced או שעלות הרכישה יקרה ביותר. תודה על כל אינפורמציה שייקה

שאלה קשה ../images/Emo122.gif

מעולם לא נתקלתי בצורך הזה, ובכל זאת - ניסית לשלוח מייל לספריות בחו"ל ולבקש מהן עזרה? אולי אפילו תמורת תשלום הצילום והמשלוח ארצה? כל זאת בתנאי, כמובן, שהמבוקש לא מוגן בזכויות יוצרים. אם מדובר על ספרים ממש ישנים, יתכן וזכויות היוצרים עליו כבר לא תקפות. שווה לבדוק. רעיון נוסף - נסה לדבר עם ספריית בית אריאלה - אולי שם יוכלו לעזור לך ביצירת קשר או במתן גישה לחומרים שאתה מחפש. חוץ מזה, נסה גם לעבור על הקישור הזה או להזין שאילתא נוספת בגוגל.

תודה. ושאלה נוספת

האם יש אתרים שדרכם ניתן לחפש באילו ספריות ספרים או כתבי עת מסויימים נמצאים? מדובר בספרים או כתבי עת בצרפתית או בגרמנית, חלקם מהמאה התשע עשרה.

פלוסר

New member
דרך המלך

אני מציע את דרך המלך: ספרן חכם. לפחות בתחום הרפואה, יש לספריות מנגנון בינלאומי לחיפוש מאמרים. הייתי ניגש לספריה הלאומית בירושלים, או כל ספריה אוניברסיטאית ( אני מניח שבאונ' ת"א גם) ומתייעץ עם ספרן חכם ומנוסה.

למעלה