צילום רחם....

שkiלת

New member
צילום רחם....

היי לכולן,
אני בת 26. יש לי ילדה בת 3. ניסינו להרות בטבעי כשנה פלוס. ולא הלך. ואז עשינו הזרעות עם זריקות גונאל. בהזרעה השנייה נקלטתי. וב"ה נולדה לנו הבת.
לפני כחצי שנה או קצת יותר עברתי הפלה וגרידה. (ימים ספורים לפני חודש שלישי) לאחר שנכנסתי להריון טבעי. לאחר מכן שחזרנו לנסות כבר כ4 הזרעות ולא הולך. זה היה פיורגון ובאחרונה זה גונאל. לא כמויות גדולות כי הד"ר אמר שבגלל שהיה היריון טבעי הוא לא רוצה להזריק סתם כמויות. לפי הבדיקות דם ואולטאסאונד הביוץ מצוין. והזרע, תודה לאל גם. אז הפעם הד"ר הפנה אותי לצילום רחם...
השאלה שלי היא, מזה צילום רחם? זה כואב? אני ממש מפחדת מההמשך... מהתוצאות.. לא רוצה להגיע בכלל להפריות..

לא עשיתי צילום רחם אבל עשיתי היסטרוסקופיה

הרופא שלי המליץ לי לעשות דווקא היסטרוסקופיה - אקוויסט במקום צילום רחם וזה ממש ממש בקטנה... לא כאב לי בכלל, זה רק היה מלווה באי נוחות מסויימת.. לקחתי לפני משכך כאבים אבל נראה לי שההשפעה שלו היא יותר פסיכולוגית...
חברה שלי שעשתה צילום רחם גם אמרה לי שזה לא כואב פשוט לא נעים במיוחד..
שיהיה בהצלחה ושיהיו תוצאות תקינות כי זה הכי חשוב!

נתנאלה2

New member
לא מבינה מדוע צילום רחם?

הרי כבר נכנסת להריון,
אם כבר יותר הגיוני לבצע היסטרוסקופיה
צילום רחם בודק את המעברים בחצוצרה , על מנת שהזקיק יוכל לעבור מהשחלה לחצוצרה
וההריון לרחם .
ואילו היסטרוסקופיה בודקת את חלל הרחם ופתחי החצוצרה, על מנת לודא שלא
נוצרו הידבקויות ( יתכנו אחרי גרידה או קיסרי לידה ) וכן לבדוק שחלל הרחם ללא מחיצות וכדומה .
כל עוד את צעירה וכל הנתונים שלכם טובים, את יכולה להמשיך לבקש לבצע הזרעות
עד להריון המיוחל, ואם את רואה שמתעכב, או שמרגישה שמיצית, תוכלי לבקש לעבור להפריות,
את לא חייבת לבצע הפריות אם את לא רוצה .
הייתי שואלת את הרופא למטרת הבדיקה,
יש הסוברים שלאחר צילום רחם, ניתן להכנס להריון , כמו נקיון ....
בשורות טובות

שkiלת

New member
הוא הסביר

שהוא שולח אותי לצילום בשביל לבדוק שלא נוצרו סתימות. והוא גם אמר שלפעמים הבדיקה עצמה משחררת את זה..
אם אני רוצה להמשיך בהזרעות אני יכולה או שיש הגבלה מסוימת שמעבירים להפריות? כי אם נכנסתי פעם קודמת עם גונאל ומינון מסוים וזה נתפס בהזרעה שנייה, אז יש סיכוי שזה יהיה שוב, לא? אני נורא חוששת מהפריות..

ליאור53

New member
גם לי היו הריונות טבעיים ועדיין

ראו חסימה בשתי החצוצרות בצילום רחם... אין קשר בין שני הדברים, כי אי אפשר לדעת אילו תהליכים דלקתיים התפתחו בינתיים באגן, בעיקר אם התבצעו פעולות כשלהן (ניתוחים, פעולות אחרות...).

עשיתי צילום רחם. לא כאב

כמו כאב מחזור עמום. לא יותר מזה. ולא לקחתי משככי כאבים לפני או אחרית.
עשיתי גם היסטרוסקופיה - אותו דבר. לא נורא.

למעלה