צילום רנטגן לרחם, כן או לא ומתי ??? |סי

מירי י.

New member
צילום רנטגן לרחם, כן או לא ומתי ??? |סי

לפני 10 חודשים עברנו לארה"ב בעקבות עבודתו של בעלי. לפני 9 חודשים היתה לי הפלה טבעית, "הפלה נדחית". הדבר התגלה רק לאחר כשלושה שבועות מהרגע בו העובר הפסיק לחיות ואז מיד עברתי גרידה. קראתי באתר אינטרנט כלשהו כי: "עובר מת שנשאר ברחם אימו מעל שבועיים עלול לגרום להתפתחות סיבוכים אימהיים קשים". עד כמה זה נכון ? ואיזה סוג של סיבוכים זה עלול לגרום ? אני מאוד מוטרדת כיוון שאני מנסה להרות שוב כבר 7 חודשים אך ללא הצלחה. לפני חודש וחצי ביקרתי אצל רופא נשים והוא המליץ לי לקחת באופן קבוע, כל יום כדור אחד של אספירין 8 מ"ג במשך כל התקופה הקרובה, וגם אם אכנס להריון, להמשיך לקחת במשך כל השליש הראשון (הוא טען בתוקף כי אין שום סיכוי לפגיעה בעובר בעתיד). לטענתו, יש סיכוי שהגוף שלי פיתח נוגדנים ומטרת האספירין להחליש את המערכת החיסונית. בנוסף הוא אמר שאם אני לא אקלט בפעמיים הבאות (וזה לצערי גם מה שקרה), הוא יקבע לי תור לצילום רנטגן של הרחם בבי"ח. בצילום זה מחדירים יוד ע"מ לראות אם יש משהו שמונע את מעבר הביצית. שאלותיי הן : האם זה גם מה שמקובל לעשות בארץ ? האם יש הגיון מאחרי סיפור האספירין ? האם מישהי עברה את הבדיקה הזו, ומאיזו סיבה ? האם יש סיכונים בבדיקה הזו ? ואם כן, מהם ? מה לעשות ??? מירי (המבולבלת)

רומי^^

New member
מירי שלום

ראשית, הרשי לי להשתתף בצערך על ההפלה שהיתה לך, בעיקר כשהיא קרתה כל כך רחוק מהבית ומהחברים. לשאלתך: צילום רחם נעשה על מנת לראות האם יש "הדבקויות" בשפה המקצועית, או כל מני גורמים שיכולים לגרום לכך שאחרי התעברות הביצית המופרית אינה יכולה "לגלוש" בחופשיות לרחם. הבדיקה היא לא בדיקה כואבת, בהנחה שמבצע לך אותה רופא מיומן ומקצועי ולא איזה סטאז´ר (ועל זה אני היייתי מתעקשת!!). מחדירים לך יוד לרחם, ובצילום רואים אם הוא מגיע לכל המקומות. הבדיקה כרוכה באי-נוחות קלה (לפחות אצלי כך היה. מעט "לחץ" בשעת הצילום עצמו). יש כאלו שסבלו מכאבים אבל בתור כאלו שעוברות טיפולי פוריות - (כמעט)שום דבר כבר אינו מפחיד אותנו
.אני לקחתי כשעה לפני הצילום אופטלגין נוזלי. את יכולה לקחת כדור חזק נגד כאבים, לא משנה איזה. בקשר לאספירין - צר לי - איני יכולה לעזור לך. אם את מתביישת לשאול את הרופא שלך , תיכנסי לפורום מומחים של רופאי נשים או רופא פוריות ותשאלי שם. בכל מקרה - שיהיה בהצלחה.

אולה *

New member
הי מירי וברוכה הבאה אלינו!

כשהייתי בשבוע 15 גילו שהעובר בתוכי מת, יתרה מכך הוא הפסיק להתפתח בגיל של בערך 9 שבועות. כך שגילו את זה באיחור רב. כמובן, שעברתי גרידה. שלושה חודשים אחרי זה שוב הייתי בהריון. זה אומר, שהגוף שלי התאושש די מהר. כמובן, יכולות להיות התפתחויות לא נעימות בעקבות גרידה, אך את רוב הדברים אפשר לזהות בעקבות צילום רחם. הפרוצדורה לא נעימה במיוחד, אבל סבירה. כדאי מאוד לקחת משכך כאבים (עדיף שניים) כחצי שעה לפני הבדיקה. בהצלחה! אולה.

מירי י.

New member
תודה, תודה ושוב תודה ...

תודה רבה על האוזן הקשבת, על השיתוף והעצות. זה מאוד עוזר שיש מישהו שאפשר לשפוך בפניו את הלב ולשתף אותו בכל מה שעובר עלינו, בעיקר כשאנחנו לא מספרים כלום למשפחה בארץ ע"מ למנוע מהם את הדאגות, התסכול וחוסר האונים הנובעים מהמרחק. תודה !

רומי 007

New member
מירי טוב שכתבת

אני יודעת שנותנים אספירין במקרים של הפלות חוזרות ונשנות כאשר יש חשד לקרישיות יתר שבגללה העובר נופל. בין השורות הבנתי שאת לא מטופלת אצל רופא שמומחהלפוריות וחבל. הזמן שעובר רק מתסכל, רופא נשים "רגיל" לא מודע לכל השיטות , למינונים (יש דקויות קטנות בימים ובמינון התרופות). צילום רחם זה דבר קונוונציונלי למדי אבל נחשב שלב אחד לפני הפריה. מה עם כל מה שבדרך? לכן המלצתי היא לגשת למומחה פוריות ולא לרוץ לצילום בטרם עת.

נועם@בת

New member
שבוע טוב מירי

ההסבר שנתת על האספירין לא נשמע מדויק. אספירין ידוע כמדלל דם, וניתן למקרים שבהם יש חשש לקרישיות יתר של הדם. גם במקרים בהם יש צורך בהזנת דם טובה יותר לרירית או לשחלות, נותנים אספירין. לא שמעתי על אספירין בהקשר של המערכת החיסונית. אני מציעה לך לפנות לרופא מומחה לפוריות, שבשלב ראשון יעביר אותך בדיקות דם, ויעשה לך בדיקת אולטסאונד לרחם כדי לראות אם יש בכלל הפרעות או שיבושים. צילום רחם נועד לדגום את פנים הרחם, כדי לשלול (או לזהות) חסימות, הידבקויות או פגיעות בחלל הרחם. במידה ויש פגיעה כתוצאה מהגרידה, אפשר לזהות אותה במקרים רבים בצילום הרחם. אבל לפני הצילום רצוי שרופא מומחה יראה אותך. שבוע טוב נועם

למעלה