צילום שחור לבן עם דיגיטלית

צילום שחור לבן עם דיגיטלית

האם יש הבדל בין לצלם במקור ש/ל לבין לצלם בצבע ולהפוך במחשב לש/ל?

ran refael

New member
כמובן שיש הבדל

פוטושופ מאפשרת עשרות דרכים להפיכת התמונה לשחור לבן, חלק מהתהליכים יוצרים תמונה קונטרסטית יותר וחלק פחות, חלק גם מאפשרים יצירת תמונת שחור לבן בעזרת פילטר צבעוני שנותן עוד עומק לתמונה או פחות ניתן לשלוט בפוטושופ על גווני התמונה בקלות, והחשוב ביותר הוא שניתן לשלוט על הגוון האפור, בדיוק כמו במעבדת חושך של פעם. לעומת זאת, לצילום בשחור לבן יש גם לא מעט יתרונות היתרון הגדול ביותר הוא הוספת פילטרים צבעוניים בזמן הצילום את התוצאה של פילטר אדום בצילום שחור לבן, קשה מאוד לחקות בפוטושופ אחת הסיבות העיקריות היא, אפקט הקונטרסט הגבוה שנותן הפילטר בזמן הצילום. לדוגמא: בזמן שמצלמים מול השמש בצילום דיגיטלי צבעוני, השמיים יהיו שרופים לגמרי ללא אפשרות לשחזור העננים או הצבע הכחול, הדרך היחידה במקרה הזה הוא ליצור עננים חדשים ולצבוע את השמיים בכחול בפוטושופ, צילום שחור לבן עם פילטר אדום מול השמש, יאפשר לצלם את העננים בצורה ברורה קונטרסטית ונפלאה ללא צורך לשבת שעות מול הפוטושופ לאחר מכן. אותו דבר לגבי צילום עלים ירוקים בעזרת פילטר ירוק.. למי שלא מכיר את תוצאות הצילום בעזרת פילטרים צבעוניים, שווה לצאת ולנסות
יש עוד המון הבדלים מלבד אלו שציינתי

השאלה היא מה עדיף -

לצלם מראש בשחור לבן (כשאני יודע שאני רוצה לקבל תמונה כזו) או לצלם בצבע ואז להשאיר את האפשרות להשתמש גם בתמונה הצבעונית. אני מצלם עם CANON POWERSHOT A520 ואין לי פילטרים. האם הפיכת התמונה הצבעונית לש/ל באמצעות המחשב תיתן תוצאה איכותית פחות מהמצלמה?

Immortality

New member
עדיף לצלם בצבעוני ולהפוך לש/ל

בפוטושופ או בתוכנת עריכה כלשהי. ככה גם יש לך מקור בצבע ולא פספסת תמונה, ולדעתי ביצועי ש/ל לא מספקים במצלמה. יש לך הרבה יותר אפשרויות, כמו שרן אמר, בתוכנה ולא במצלמה.

ran refael

New member
אם אתה לא נוהג להשתמש בפילטרים

בזמן צילום או נוהג להשתמש בפילמים מיוחדים לשחור לבן, כמו אנפרא וכד' רצוי לצלם צבעוני בדיגיטלי ולהמיר את התמונה לשחור לבן בפוטושופ (מי שמצלם עם מצלמת פילם, המרת תמונת פילם סרוקה לשחור לבן אפשרית אך לא מומלצת, לכל משתמשי הפילמים, למקרה שיש לכם תמונה צבעונית, עדיף לעשות רפרודוקציה לצילום הצבעוני עם סרט שחור לבן מאשר לעבד אותה במחשב לשחור לבן)

אני מאמין שכן

יש אפשרות להוסיף למצלמה עדשות מיוחדות של קאנון, אבל מאחר וזו לא מצלמת SLR, האפשרויות הן בטח מוגבלות יותר.

איזה מגניב

אז מישהו מכיר מקום שאפשר למצוא בו אביזרים למצלמות של קנון?? כי לא אין מושג ואל תגידו סתם בחנויות צילום כי הייתי בכמה ולא ראיתי אביזרים וחצובות ועדשות... אגב מזה מצלמת SLR?

ran refael

New member
SLR בתרגום חופשי

מצלמת רפלקס עם עדשה מתחלפת תוכל למצוא את כל האביזרים לקנון בחנות יוגנד ברח' בן יהודה 6 ת"א יש להם גם אתר בית

למעלה