צילומים מכביש 531

משה9

New member
יהיה מחלף בסוקולוב?

אני צופה צרות בצומת רעננה, של אלה שיגיעו מ-531

Leiden

New member
מחלפים לאורך דרך 531

בתמונה המצורפת ניתן לראות את המחלף שכבר נבנה (אך טרם נפתח) במפגש עם ציר סוקולוב. כל הפניות קיימות, למעט הפנייה ממזרח (דרך 531) לצפון (סוקולוב כפר סבא). כרגע המחלף מחובר לדרך הטייסים, אולם כעת מתחילות עבודות הסלילה של דרך 531 בקטע הבא: סוקולוב- דרך 4. המפגש בין הדרכים יתבצע במחלף רעננה דרום שיהפוך להיות המחלף הגדול באיזור השרון.

משה9

New member
תודה

אני מאמין שכביש 531 יגיע לכביש 40 הישן עוד לפני שיגיע לכביש 4, כי מחלף רעננה דרום עוד לא קיים. הבעיה היא שהמפגש עם כביש 40 הישן הנו צר ובעייתי.

Leiden

New member
אין פה עניין של אמונה

דרך 531 לא תפגש עם דרך 402 (דרך 40 לשעבר) אלא תעבור בהפרדה מפלסית ישירות עד למחלף רעננה דרום. בגלל הסמיכות בין דרך 402 לדרך 4, אין הצדקה למחלף נוסף במקום, כל התנועה לכיוונים צפון ודרום תעשה זאת ישירות מירידה לדרך 4.

משה9

New member
אז לאן 531 יגיע עד שתסתיים בנית המח

אז לאן 531 יגיע עד שתסתיים בנית המחלף? הרי יקח שנים עד שמחלף רעננה דרום יסתיים, מה בינתיים? פשוט יתאחד עם דרך הטייסים אחרי סוקולוב?

Leiden

New member
בדיוק, כפי שכבר קורה היום

העבודות על רעננה דרום מתחילות בעוד מספר חודשים, אך צפויות להסתיים רק בעוד כחמש וחצי שנים...

naps

New member
אגב, למיטב ידיעתי

אחרי סיום העבודות צומת רעננה אמור לשנות את שמו למחלף רכ"ס (=רעננה כפר סבא)

אלכסיי03

New member
היות ואתה מעודכן...

...לגבי הלו''ז של רעננה דרום, אולי ידוע לך משהו גם על מיחלוף צמתי רעננה ורעננה צפון? זכור לי סיפור עם תחנת דלק ברעננה צפון אבל הבעיה למיטב ידיעתי באה על פתרונה. אז מתחילים לבנות מתישהו בקרוב? ולגבי רעננה מרכז (רכ''ס) בכלל אין לי שום מידע לצערי אז אשמח לקבל כל פרט קטן. תודה!

Leiden

New member
לגבי צומת רעננה צפון:

אכן התחילו שם העבודות בהסרת תחנת הדלק שישבה על הצומת. העבודות צפויות להימשך שלוש שנים. המחלף שנבנה הוא מחלף תלתן חלקי כך שהתנועה על דרך 4 תעשה ללא הפרעה ואילו התנועה מזרח-מערב (בגין בכפ"ס- וויצמן ברעננה) תעשה בכביש משוקע. יבנו שתי לולאות תנועת צפון-מזרח ותנועת דרום-מערב. יתר הפניות שמאלה יבוצעו ע"י רמזור על ציר בגין-וויצמן. לצערי, אין לי מידע לגבי צומת רעננה-כפ"ס מרכז.

אלכסיי03

New member
תודה רבה!

תמיד קצת הפתיע אותי שמקדמים בעיקר את מחלף רעננה צפון ולא את רעננה מרכז שם הבעיה חמורה פי כמה לדעתי. אולי הסיבה היא שמעדיפים לחפש מתחת לפנס - יש כנראה יותר מקום בצומת הצפוני והקרקע יותר זמינה שם.

Leiden

New member
בבקשה. האמת היא

שדווקא בצומת רעננה המחלף שנדרש הוא פשוט יותר משום שחלק מהפניות אינן נדרשות (מבוצעות/יבוצעו ברעננה דרום). אינני יודע מה התוכניות לגביו.

למעלה