ג ב ר מ א ו ה ב
New member
צילינדר לילדה בת שנתיים וחצי.
שלום רב.
לאור העובדה כי אני ואשתי סובלים מלקויות ראיה החלטנו לקחת את הילדה לבדיקה שגרתית והרופא אמר כי יש לה צילינדר בשתי העיניים לאחר בדיקה במכונה. חשוב לי לציין כי הבדיקה נעשתה ללא הרחבת אישונים.
בתחילת המפגש הרופא נתן לילדה להגיד דמויות שהיא רואה על המסך (רכב,קנגורו פרפר וכו') בגדלים שונים והילדה אמרה את הכל מבלי לטעות!!
הרופא אמר כי הילדה צריכה משקפיים אולם אמר שניתן לחכות עם זה לאחר גיל 3.. וקבע לנו תור לעוד 8 חודשים.
מספר שאלות: א. למה הוא לא רשם את המשקפיים באופן מיידי?
ב. האם תקין לבצע בדיקת ראיה ולהחליט על מתן מרשם למשקפיים ללא הרחבה?
ג. האם ייתכן שבעוד 8 חודשים הוא יאמר שהיא כבר לא זקוקה למשקפיים?
ד. אני לא בטוח שהרופא הוא גם רופא עיניים ילדים,איך ניתן לברר את העניין ועד כמה זה חשוב שהרופא הבודק יהיה מתחום רפואת עיניים ילדים?
ה. הרופא אמר שעיקר הבעיה של תהיה בכיתה א' כאשר תרצה לקרוא מהלוח האם ניתן לחכות עד אז?
ו. האם כדאי לקבל עוד חוות דעת?
בברכה.
אני מתנצל מראש על כמות השאלות..אני לחוץ ומבולבל.
שלום רב.
לאור העובדה כי אני ואשתי סובלים מלקויות ראיה החלטנו לקחת את הילדה לבדיקה שגרתית והרופא אמר כי יש לה צילינדר בשתי העיניים לאחר בדיקה במכונה. חשוב לי לציין כי הבדיקה נעשתה ללא הרחבת אישונים.
בתחילת המפגש הרופא נתן לילדה להגיד דמויות שהיא רואה על המסך (רכב,קנגורו פרפר וכו') בגדלים שונים והילדה אמרה את הכל מבלי לטעות!!
הרופא אמר כי הילדה צריכה משקפיים אולם אמר שניתן לחכות עם זה לאחר גיל 3.. וקבע לנו תור לעוד 8 חודשים.
מספר שאלות: א. למה הוא לא רשם את המשקפיים באופן מיידי?
ב. האם תקין לבצע בדיקת ראיה ולהחליט על מתן מרשם למשקפיים ללא הרחבה?
ג. האם ייתכן שבעוד 8 חודשים הוא יאמר שהיא כבר לא זקוקה למשקפיים?
ד. אני לא בטוח שהרופא הוא גם רופא עיניים ילדים,איך ניתן לברר את העניין ועד כמה זה חשוב שהרופא הבודק יהיה מתחום רפואת עיניים ילדים?
ה. הרופא אמר שעיקר הבעיה של תהיה בכיתה א' כאשר תרצה לקרוא מהלוח האם ניתן לחכות עד אז?
ו. האם כדאי לקבל עוד חוות דעת?
בברכה.
אני מתנצל מראש על כמות השאלות..אני לחוץ ומבולבל.